Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Buda-Cash miatt NAV büntetést kapsz?

  •  Pénzügyek
  • 2015-02-26 15:00:00
Közlemény a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyének felfüggesztésével érintett adózók adókötelezettségeinek teljesítésével összefüggésben

A Magyar Nemzeti Bank 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá korlátozó rendelkezéseket vezetett be a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Bank (a továbbiakban: DRB) bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél (a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-dunántúli Regionális Banknál, a Dél-dunántúli Takarék Banknál, vagy az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál) is.

Ezen intézkedések hatálya alatt, azok visszavonásáig az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel, emiatt előfordulhat, hogy az érintett ügyfelek nem tudják határidőben teljesíteni adókötelezettségeiket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal méltányosan jár el azokkal szemben, akik az érintett pénzintézetek valamelyikénél vezetik pénzforgalmi számlájukat, illetve fizetési számlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni az adó- és járulékfizetési kötelezettségeiknek.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a korlátozó intézkedések hatálya alatt álló pénzintézeteknél vezetett bankszámlák zárolása nem mentesíti az adózókat a bevallások határidőben történő benyújtásának kötelezettsége alól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz már benyújtott bevallásban, vagy 17-es számú átvezetési és kiutalási kérelemben a DRB bankcsoporthoz tartozó pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlaszámra kezdeményezett kiutalások esetében az érintett adózók az adóügyeikben illetékes adóigazgatóságnál kérelmezhetik a kiutalások másik pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlaszámra történő teljesítését.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2015.02.26.

 

Megosztás