Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Így építs csapatot!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-03-19 08:35:00
Vállalkozóként sikered egyik kulcstényezője minden bizonnyal csapatod motiváltsága! Erre a tényre először a legnagyobb cégek jöttek rá, akik mára már nem kevés energiát (és pénzt) fektetnek a hatékony csapatmunka és a pozitív vállalati légkör kialakítására.

 

Mivel vállalkozóként te erősebben függsz beosztottaid teljesítményétől, ezért neked sokkalta nagyobb erőfeszítéseket kell tenned, hogy a kollégák közti kommunikáció akadálymentes, gyors és folyamatos legyen. Ehhez korábban adtunk már tippeket, de akkor az egyik legjobb eszköz, a csapatépítő esemény kimaradt a felsorolásból. Most ezt a hiányosságunkat szeretnénk pótolni úgy, hogy közben még néhány ötletet is mellékelünk.

 

 De kezdjük az elején! Miért is éri meg a csapatépítés?

 

Egyrészt javítja a kommunikációs képességeket. Minden embernek, ha új környezetbe kerül, meg kell ismernie a többieket, és mivel mindenkinek más és más a stílusa, így a kollégák egyéni megközelítést igényelnek.  Alapesetben egy idő után bárki képes beilleszkedni az új légkörbe, ugyanakkor ennek felgyorsítására megfelelő lehetőség egy közös program megszervezése. Itt kötetlen hangulatban, cégen kívüli környezetben ismerkedhetnek a kollégák egymással, és ez igaz abban az esetben is, ha már régebben dolgoznak együtt.  Egymás jobb megértése pedig javítja a kapcsolatokat, ami természetszerűleg magában hordozza a munkahelyi információ áramlásának, illetve az együttműködés minőségének javulását.

 

Másrészt a motiváció fenntartására és javítására is kiváló alkalom egy munkahelyen kívüli program. Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy az embereket a legjobban a fizetéssel lehet motiválni. Ez azonban ma már nem feltétlenül igaz, mert nem elég kollégánk pénztárcájának vastagságát növelni, a cégen belüli szerepét – és ezáltal személyének fontosságát – is hangsúlyozni kell. Ha ugyanis felismeri, hogy igenis értékes tagja a vállalkozásnak, abban az esetben sokkalta nagyobb erőbedobással veti magát bele az aktuális feladatába.

 

Ugyanakkor a munkahelyi légkört nem csak egy külső rendezvénnyel lehet drága pénzért javítani, sőt… Egy késő estébe nyúló meetingre rendelt pizza, egy hirtelen ötletből származó közös cukrászda, egy délutáni program megszervezése mind-mind hihetetlen eredményeket hozhat. Az emberek ugyanis elsősorban nem a forintban kifejezhető árat nézik, hanem azt a figyelmességet, amit irántuk mutatsz. Egy apró gesztus, egy meglepetés azt fejezi ki számukra, hogy odafigyelsz rájuk és értékeled őket. Így a hétköznapok monotonitását megtörő bármilyen ötlettel egy igazi „motivációs bombát” robbanthatsz fel.

 

Végezetül, ígéretünkhöz híven következzen négy olyan tipp, amelyeket felhasználva, és egy kis kreativitással fűszerezve remek programokat találhatsz ki:

 

1.Önkéntesség: A jó emberek ismérve, hogy szeretnek segíteni másokon, és mivel tanácsainkat követve okosan választottál munkaerőt cégednek, így biztos, hogy emberileg is a legmegfelelőbbek dolgoznak veled. Így hát miért nem próbálnátok együtt szebbé, jobbá tenni a világot?  Az emlékezetes programok egyik közös jellemzője hogy a résztvevők büszkék cselekedeteikre, ráadásul azáltal, hogy együtt önkénteskedtek, a belső kommunikáció is sokat javul. Így mindenféleképpen csak ajánlani tudjuk a csapatépítés ezen formáját. A választék pedig hatalmas, kezdve a környezetvédelemtől, a rászorulók segítésén keresztül egészen a felnövő ifjúság támogatásáig.

 

2.Közös sportolás: „Ép testben ép lélek”… Pazaroljunk erre több szót, vagy nem érdemes? Annyit mindenféleképpen hozzátennénk, hogy arra vigyázz, lehetőleg ne azt a sportot válaszd ki, amelyért te odavagy, viszont a többiek utálnak… Érdemes együtt kiválasztani azt az aktív időtöltést, amiben mindenki részt tud venni – nem kíván túlságosan magas edzettséget - és kevésbé balesetveszélyes.

 

3.Szakmai workshop: Hasznosságát felesleges ecsetelnünk, ráadásul a továbbképzést utólag közösen áttekintve jobban kidomborodnak a személyes erősségek, így pedig javul a csapattagok közti megbecsülés és kohézió.

 

4.Közös ebédek: Ezek az alkalmak kiválóan megteremtik azt az oldott környezetet, ahol a kötetlen beszélgetések által „emberileg” is jobban megismerhetitek egymást. A rendszeres közös étkezéseket pedig „megbolondíthatod” néha-néha egy különlegesebb helyszínnel is. Természetesen itt is figyelj arra, hogy minden munkatársad tudjon magának olyan ételt választani, amit meg is eszik…

 

Mivel vállalkozásod leginkább a kollégáidon alapszik, így húsbavágó kérdés, hogy mennyire tudsz produktív, együttműködő légkört kialakítani. Vezetőként ezért te felelsz, és soha nem feledd, hogy beosztottjaid nem gépek, hanem emberi lények, így bánj is velük ekként! Ha ezt megteszed, akkor nem csak, hogy a vállalkozásod van sikerre ítélve, hanem munkatársaidban olyan értékes személyeket ismerhetsz meg, akiket idővel akár a barátodnak is mondhatsz.

Megosztás
A sikeres cégvezetés titka, avagy így csináld, hogy a legjobb lehess!
Habár a vezetői viselkedés könnyedén megtanulható tankönyvekből is, ám a cégvezetés tipikusan egy olyan műfaj, amelynek elméleti és gyakorlati oldala gyakran szöges ellentétben van egymással.
   2015-07-31    Vállalkozz!
Gyűlölködő alkalmazottak: hogyan csinálj rendet?
Egy munkahelyen, ahol többen dolgoznak együtt (különböző beosztásban, különböző fokán a ranglétrának) előfordulnak kisebb-nagyobb konfliktusok.
   2015-07-14    Tippek
Hat tipp munkatársaid motiválására
Céged sikerének számos összetevője van, köztük talán az egyik legfontosabb munkatársaid motiválása. Egy alulmotivált csapat komoly gátja lehet a vállalkozásod sikerének, azonban kis odafigyeléssel jelentősen javíthatod kollégáid munka morálján.
   2014-12-02    Vállalkozz!