Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Vállalkozz Itthon - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Magazin témák

>> Magazin témák

A „Soha ne add fel!” receptje - stresszről, motivációról és magáról az életről...

  •  Vállalkozz!
  • 2016-05-13 09:00:00
  • Gál Andrea
Néhány ember számára a siker és a törekvés az élete legfontosabb alkotóelemei – nem egy pillanatnyi fellángolás, egy próbálkozás, hanem olyan dolgok, amelyekről soha, semmilyen áron nem mondanának le. De mi lehet ezeknek az embereknek a titkuk? Miért tartanak ki még akkor is, amikor a padlón vannak, és miért kelnek fel akár ezredszerre is?

Fontossági sorrend

A kitartó embereknek van egy fontossági sorrendje, ami embertársaikkal kapcsolatos. Ez nem azt jelenti, hogy hiányozna belőlük az empátia, csak egyszerűen képesek nemet mondani olyan kérésekre, amelyeket nem tudnak teljesíteni, vagy nincs rá idejük. Ha mindenki kedvére tennének, túlterheltté válnának, életük egy kavalkád lenne, és kapcsolataik is megromlanának, hiszen a kérő felek kéréseinek beteljesítése elmaradna.

Alkalmazkodnak az élethez

A világ folyamatosan változik, aki pedig nem kutakodik új lehetőségek iránt, egyszerűen ott marad, ahol volt, vagy lejjebb csúszik. Ezt teljesen jogosan felfoghatjuk igazságtalanságnak is, hiszen miért kellene alkalmazkodnunk az új normákhoz, azonban vannak dolgok, amelyeken sajnos nem tudunk változtatni, ilyen például a világunk működése, a rendszer. A gyűlölet a rendszer iránt azonban nem visz előre, és nem oldja meg sem a Te problémáidat, sem pedig a világét, viszont tökéletesen elpazarolhatod az életed ezzel a felfogással.

Kis kihívások – önbizalom

Nagyot koppanhatunk, ha hatalmas célokat állítunk fel; épp ezért, érdemes kicsiben – vagy akár miniatűrben – kezdeni és lassan,  de biztosan gyarapodni. A sok kicsi siker önbizalmat ad nekünk, így magabiztosabban vághatunk bele a keményebb feladatokba.

Körültekintőek az életben

Nem vágnak bele mindenbe fejvesztve, először mérlegelnek, majd utána hozzák csak meg a döntést; ez viszont nem jelenti azt, hogy rettegnek a kockázatoktól, csak próbálják elkerülni a katasztrófákat. A kudarc hozzátartozik az életükhöz, de biztos, hogy nem fognak több milliós hitelekbe beleugrani úgy, hogy nincs hozzá valamilyen alapjuk, tudások. Az ésszerű gondolkodás hozzátartozik az életükhöz.

Együttműködnek másokkal

Szívesen építenek kapcsolatokat, adnak, de nem félnek a segítségkéréstől sem. Néhány ember megalázónak tartja, ha más véleményét, segítségét szükséges igénybe venni, ők azonban olyan kapcsolatokat alakítottak ki, ahol ez teljesen természetes és kölcsönös. Sőt, gyakran örömmel működnek együtt másokkal, hiszen több elme több mindenre képes. Fontos tehát számukra a nyitottság, a kapcsolatok építése, az együttműködés.

A stressz kezelése és a motiváció

El tudják különíteni, hogy a stressz mikor káros, és mikor hasznos. A feladataikat rendszerezik, minden egyes nap tesznek annak érdekében, hogy haladjanak, így nem az utolsó pillanatban kell kapkodniuk, ami jelentős stresszel járna, és megbénítaná őket a munkában. Természetesen tisztában vannak a stressz jótékony hatásaival is, amely bár rövid ideig tart, de stimuláló hatású, és motivációt jelent a számukra – a stressz kezelése minden esetben tanulható és fejleszthető. Ajánlom Neked is, hogy a stresszt próbáld az életedben minél hatásosabban kezelni.

Oszd meg, ha tetszett! :)

Megosztás