Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek
Creppy - PalacsintaHáz Étterem

Share/Bookmark
  • Sikersztorik
  • 2015-04-07 12:10:00

Creppy - PalacsintaHáz Étterem

"Merj nagyot álmodni, annak az ereje nélkül nem működik hosszú távon." A FIVOSZ 2014 „Jövő reménysége” díjazottja

 

Miért akartál vállalkozó lenni 23 évesen?

 

Nálam a vállalkozói pálya mondhatni családi örökség volt, a szüleim révén szinte ebben a világban nőttem fel, hamar elsajátítottam a filozófiájukat, mely megerősítette számomra, hogy olyan tevékenységet kell választanom, melyben önállóságot élvezek és én tudom irányítani a folyamatokat. Tudtam, hogy ezen a területen tudok igazi kitörési lehetőséget találni. A Creppy-PalacsintaHáz éttermet megelőzően is volt már saját üzletem, így saját tapasztalatokkal is felvértezve indulhattam neki a jelenlegi üzleteimnek. Igazából pedig mindig is vonzottak a kihívások, illetve szerettem a PalacsintaHáz alapötletét is és élvezem a munka jó részét mind a mai napig. Az elmúlt évek tapasztalata megerősítette a döntésem helyességét számomra.

 

 

 

Hogyan jött az ötlet, hogy Palacsinta házat nyiss?

 

A PalacsintaHáz koncepciójának kidolgozásakor mindenképpen olyan vendéglátó egység nyitásában gondolkodtunk, mely szakít a vendéglátás hagyományaival, újat, különlegeset szerettünk volna létrehozni. Ehhez jött a palacsinta ötlete, melyben korlátlan lehetőségeket láttunk.

 

Az étterem különleges, mégis meghitt és elegáns, mely semmilyen tekintetben nem áll be a sorba, újításaival, ötleteivel minduntalan felrúgja a vendéglátás évek óta rögzült szabályrendszerét. A vendégnél fontosabb személy pedig nem létezik számukra.

 

Az étlap az országban egyedülálló, melyben minden fogásnak van valami köze a palacsintához, mind teljesen egyedi gasztronómiai íz-élményt nyújt. Egyedi, kompakt élmény, melyre garantáltan kellemes érzésekkel fog emlékezni mindenki.

 

Igazán nem is étteremnek nevezném, sokkal inkább valamiféle kulináris élmény központnak, ahol a sehol máshol nem található fogásokon túl az atmoszféra, a kiszolgálás, a hely varázsa és a sok egyéb apró pozitív hatás mind kellemes, jóleső érzésekkel töltik fel vendégeinket a tapasztalatok alapján.

 

 

 

Mennyi idő alatt építetted fel vállalkozásodat?

 

A történet 2006. őszén kezdődik, amikor is a miskolci avasi pincevilág szívében, a belvárostól pár percnyi sétára megnyitott a PalacsintaHáz. Nagy reményekkel és különleges tervekkel telve indult el útjára Miskolc legújabb étterme akkor, melyből az évek során a régió egyik legnépszerűbb, és mondhatni országszerte hírnevet szerző vendéglátó egységévé nőtte ki magát.

 

A kezdetek meglehetősen nehézkesen alakultak, többek között nagy erőfeszítésbe tellett megkedveltetni a nagyközönséggel ezt a speciális gasztronómiai irányt, de ezen törekvésünknek néhány év alatt már láttuk a gyümölcseit. Úgy érezzük, hogy Miskolcnak is tudtunk valami olyan értéket adni a vendéglátás területén, amiért érdemes ellátogatni ide. Büszkén mondhatom, hogy a Creppy PalacsintaHáz Miskolc és a régió talán legkülönlegesebb éttermévé vált. A vendéglátás ez idáig ismeretlen ösvényein kalandozik mind kínálatát, mind atmoszféráját tekintve, mindig kiemelten szem előtt tartva a minőség iránti feltétlen elkötelezettségünket, illetve vendégközpontúságunkat immár 8 éve.

 

 

 

Milyen nehézségekkel szembesültél?

 

A vállalkozás kezdeti időszaka nem volt zökkenőmentes. Az indulás első hónapjaiban szinte csak negatívumot kaptunk, a vállalkozás inkább volt pénznyelő, mint pénznyerő, illetve a külső hatások is inkább ellenünk dolgoztak, mint mellettünk. Mindezeken túl 2007 év második felében, úgy egy évvel a nyitást követően, elkezdett kibontakozni a globális gazdasági válság, mely átértékelésre késztette a világ, az ország és az emberek gazdasági hozzáállását, nem kell mondanom, hogy nem pozitív irányban. Az ideálisnak nem mondható körülményeket pedig végigkísérte a tény, hogy az étterem az ország egyik mostohagyermekeként kezelt megyeszékhelyén, Miskolcon kezdte működését, ahol a gyenge gazdaság, kevés lehetőség, és óriási munkanélküliség uralkodott.

 

 

Női vezetőként mennyire fogadtak el munkatársaid illetve üzleti partnereid?

 

A fent említett negatív külső körülményekhez jött még, hogy iszonyú nehéz volt számomra fiatal, női vezetőként elfogadtatnom magam, ezen a területen is halmozottan hátrányos helyzetűként indultam. Többek között ezért is kellett sokat tanulnom a vállalkozás humán oldalának kezeléséről, a PalacsintaHáz Csapat együttes tapasztalatai és közös gondolatai is sokat segítettek ebben. Úgy érzem, hogy egyik legnagyobb eredményünk, hogy mára teljes mértékben elfogadtak, mint sikeres, fiatal, női vállalkozót, vezetőt.

 

 

 

Szigorú főnök vagy?

 

A sok tanulás és a szüleimtől, a mögöttem álló csapattól, illetve tapasztalataimból szerzett tudásanyag folyamatosan segít abban, hogy fejlődjek a vezetés területén. Szigorúságomat a munkatársaim tudják igazán megítélni, amit talán kijelenthetek, hogy határozottan kiállok az elképzeléseim mellett, a közös terveink megvalósítását véghezviszem.

 

 

 

A Creppy PalacsintaHáz további fejlődését miben látod?

 

Az eredményekhez elengedhetetlen volt, hogy a PalacsintaHáz mögött egy profi vezetői stáb áll, akik egyedi rendszer alapján, egységes erővel, szigorúan meghatározott részterületekkel felügyelik, irányítják a PalacsintaHáz folyamatait. A csapatban mindenkinek megvan a saját területe, amiért felel. Ez a csapatmunka elegyíti a múlt értékes rutinját, a jelen, illetve a jövő dinamikus, modern gondolkodásmódjával. Az évek során sikerült a munkatársainkból is egy szakmailag és emberileg is csúcsminőségű csapatot verbuválni, akik a PalacsintaHáz Csapat által, az elmúlt időszak alatt kialakított szigorú ellenőrzési és működési szisztéma alapján dolgoznak. A Creppy PalacsintaHáz erejét ebben látom leginkább.

 

A további fejlődés pedig hihetetlen lelkesedéssel tölt el, ugyanis az elmúlt évek állhatatos, tudatos munkája alapján 8 év után megszületett a PalacsintaHáz márka, melyet Creppy névre kereszteltünk el. A Creppy Brand egyet jelent az országban új utakat törő, forradalmi vendéglátással, egyedi palacsintás ételkülönlegességek prezentálásával, valamint az ehhez tartozó egyedi üzemeltetési és marketing háttértevékenységgel, mely alapján új irányt mutat a magas szintű, mégis széles rétegek számára elérhető gasztronómia, vendéglátás felé.

 

A fentiek szellemében 8 év után éttermünk teljes arculatváltáson esett át, melynek eredményét élvezhetik a PalacsintaHázba látogató, vendégek ezek után.

 

A PalacsintaHáz céljai között meghatározó jelentőségű a terjeszkedés elindítása. A folyamatos pozitív visszajelzések, a törzsvevői kör igénye és a rajongói klub robbanásszerű növekedése és az immár országos ismertségünk mind megerősítették bennünk, hogy meg kell mutatnunk ízeinket, különleges világunkat, az egész PalacsintaHáz érzést a nagyvilágnak.

 

Ehhez az elmúlt évek során kiforrott vállalkozói, franchise alapokra épülő rendszerünk, illetve az ezen belül lefektetett követelmények szolgáltatják az alapot, melyek vonatkoznak a helyszín adottságaira is.

 

Ez évben kerültünk kapcsolatba Budapest egyik legfrekventáltabb övezetében működő étterem-kávézóval, a II. kerületben, a Rózsadomb centerben üzemelő CafeCino fantázianevű vendéglátó egységgel, mely minden tekintetben megfelelt az elvárásainknak, ahol szempontjaink alapján hitelesen tudja képviselni a Creppy márkanevet Budapesten.

 

Rövid és középtávú terveink között számos, franchise rendszerünk alapján működő Creppy egység nyitása szerepel.

 

 

 

Idén a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) az eddigi sikereidet „A jövő reménysége díjjal” jutalmazta. Milyen érzés számodra, hogy egy közösség példaértékűnek tartja munkádat?

 

Óriási büszkeséggel tölt el, hogy méltónak találtak egy ilyen rangos, országos elismerésre, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy ezzel felelősség is jár, jó példával és reménnyel kell szolgálnom mindazon kollégámnak, akik most indultak el a vállalkozói pályán, vagy még csak most tervezik az út megkezdését. A másik érzésem ezzel kapcsolatban pedig a hála mindazok irányában, akiknek részük volt az eredményeinkben és hozzásegítettek a díj elnyeréséhez.

 

 

 

Mit javasolsz leendő vállalkozóknak?

 

Találj ki egy működőképes ötletet, azonosulj vele, dolgozz ki határidős célokat hozzá, és csináld kitartóan, keményen, meglesz az eredménye. Merj nagyot álmodni, annak az ereje nélkül nem működik hosszú távon. Ha pedig csak az ötlet hiányzik, akkor keress minket bátran, segítünk. :)

 

 

   

Oszlánczi Réka /étterem vezető/

Creppy - PalacsintaHáz Étterem

www.creppy.hu

Naptár