Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek

Share/Bookmark
  • Hírek
  • 2015-04-29 11:10:00

Sajtóközlemény

Vállalkozz Itthon!
Több mint 300 vállalkozás indult el sikeresen Észak-Magyarországon a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű projekt keretein belül.
A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű, kétkomponensű pályázat keretein belül 318 vállalkozás indulhatott el Észak-Magyarország régióban. A pályázat a 18 és 40 év közötti, vállalkozásindítást tervező fiataloknak nyújtott egyedülálló segítséget.
 
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és konzorciumi partnerei által megvalósított „Vállalkozz Itthon Észak-Magyarországon „című vállalkozásfejlesztési projektbe (TÁMOP-2.3.6.A-12/1-2012-0007) összesen 1336 jelentkezés érkezett, ami 238%-os túljelentkezést jelent. A jelentkezők közül komplex kiválasztási folyamat eredményeképpen került ki az az 568 fiatal, aki vállalkozásismereti képzésen sajátította el azokat az ismereteket, amelyek a vállalkozás beindításához és sikeres fenntartásához szükségesek.
 
A pályázat „B” komponense kínált lehetőséget arra, hogy a projekt során megalapított vállalkozások akár 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhassanak.
 
A „Vállalkozz Itthon” vállalkozásfejlesztési programba on-line módon, a www.vallalkozzitthon.hu oldalon lehetett regisztrálni. A fiatal vállalkozóknak és a vállalkozni vágyó fiataloknak továbbra is érdemes a honlapot látogatni, ugyanis itt értesülhetnek a legújabb pályázati lehetőségről, illetve más, fiatal vállalkozók számára fontos információkról. A regisztráció után minden vállalkozni vágyó első kézből értesülhet a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által kínált lehetőségekről.
 
 
A program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Naptár