Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek
A Föld Órája 2015

Share/Bookmark
  • Hírek
  • 2015-03-27 13:30:00

A Föld Órája 2015

Minden év március utolsó szombatja egy kicsit különleges, mivel ezen a napon tartják a „Föld Óráját”, ami talán az egyik leglátványosabb világszintű kezdeményezés bolygónk környezetének megóvásának céljából.

World Wide Fund for Nature - Természetvédelmi Világalap - által felkarolt program által „arra kérik” a háztartásokat, országokat, vállalkozásokat, hogy kapcsolják le a nem létfontosságú lámpákat, elektromos berendezéseiket egy órára.

 

A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, Magyarország pedig 2008-ban, négy várossal csatlakozott az világméretűvé váló akcióhoz. Az esemény során minden évben olyan ikonikus épületek borulnak sötétségbe, mint a Lánchíd, a dubaji Burj Kalifa felhőkarcoló, a tokiói Tokyo Tower, a moszkvai Kreml, a párizsi Eiffel-torony, a vatikánvárosi Szent Péter bazilika, a New York-i Empire State Building, vagy éppen a San Franciscó-i Golden Gate híd.

 

 

A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amellyel a szervezők a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Idén ez a jelkép egy „+” szimbólummal egészül ki, ezzel is biztatva mindenkit, hogy a hatvan perc letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére. Az 2015-ös évben pedig kiemelt figyelmet kap a rendezvény, tekintve a néhány hónappal későbbi nemzetközi éghajlatváltozás elleni cselekvési terv lehetséges elfogadását.

 

 

 

-          Ha szeretnél magánszemélyként, vagy vállalatoddal csatlakozni a programhoz, akkor azt megteheted itt.

-          Bővebb felvilágosítást itt kaphatsz, míg a „hivatalos oldalt” itt találod.

-          A „hivatalos videót” pedig megnézheted itt.

 

Ezért ne keress kifogásokat, 2015. március 28. 20:30-21:30 a cselekvés ideje! Tegyünk együtt valamit Földünk értékeinek megóvásáért! 

 

 

 

Naptár