Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek
UniBrillant - Interjú

Share/Bookmark
  • Sikersztorik
  • 2015-04-07 12:05:00

UniBrillant - Interjú

"Nem hátrálhatunk minden egyes akadály előtt. Minél több akadályt leküzdünk, annál többet tapasztalunk, és saját magunknak bizonyíthatunk."

 

Mutasd be röviden a vállalkozásodat! Mi adta a vállalkozásotok ötletét?

 

Vállalkozásom fő tevékenysége egy igazán speciális adónemmel foglalkozik, ez a környezetvédelmi termékdíj. Először, mint alkalmazott volt lehetőségem foglalkozni ezzel a szakmával. A cég ekkor már közel 8 éve foglalkozott a termékdíj bevallással.

Majd 2013 januárjában egy újra gondolt fejlődési irány bevezetésekor lehetőségem nyílt

átvenni a cég ügyvezetését. Ekkor alakult az UniBrillant Csoport. A környezetvédelmi termékdíj ügyintézésével olyan piaci rést sikerült lefednünk, mely évről évre változik és szigorodik.

 

 

 

 

A cégetek által nyújtott szolgáltatásaitok kiknek szól, kik vehetik igénybe?

 

Szolgáltatásunk fő célja, hogy segíthessünk azon cégeknek, vállalkozóknak, akik érintettek erre az adónemre. Mit is jelent ez? Kik az érintettek? 2 fő tevékenységet érint a termékdíj kötelezettség; importálás és gyártás. Illetve különböző termékekre: mint például raklap, rekesz, láda, kartondoboz, fólia, elektromos berendezések, akkumulátor…stb. Példával illusztrálva: egy cég porszívókat hoz be az országba, mely raklapon érkezik, fóliázva. Tehát így kötelezetté válik, mert olyan termékeket hozott be az országba, melyek után termékdíjat kell fizetni.

 

 

 

Szolgáltatásaitok közül, melyiket emelnéd ki és miért?

 

Mivel a termékdíjra specializálódtunk, így az ezzel kapcsolatos teendők sorolhatók fel szolgáltatásaink között. A termékdíj képviseletet emelném ki, mert ebben az esetben teljes mértékben levesszük a partnereink válláról a termékdíjjal kapcsolatos mindennapi teendőket és azzal foglalkozhatnak, amiért létrehozták a vállalkozásukat.

 

 

 

A hazai kkv-k mennyire vannak tisztában a termékdíjhoz kapcsolódó törvényi szabályozással?

 

Tapasztalataink többnyire azt mutatják, hogy a cégek nem ismerik ezt az adónemet, vagy nem tudják, hogy rájuk is vonatkozik.

 

 

 

Milyen nehézségekbe ütköztél az indulásnál?

 

A legnehezebb megoldandó feladatom az volt, hogy a partnerek, cégvezetők, akikkel minden napos kapcsolatot tartok, illetve személyesen tárgyalok, elfogadjanak engem, mint cégvezetőt.

 

 

 

Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

 

Legfontosabb egy cég életében, a kiépített rendszer betartása, az irodában eltöltött idő minőségi kihasználása és a folyamatos ösztönzés.

 

 

 

Mi az az egy, amit javasolnál a fiatal vállalkozóknak?

 

Manapság sok fiatalban megvan az akarat, hogy vállalkozást indítsanak, de külső hatások miatt még is felhagynak ezzel. Rengeteg nehézséggel kell szembe néznünk ahhoz, hogy bármilyen sikert elérhessünk, ez így van! De nem hátrálhatunk minden egyes akadály előtt. Minél több akadályt leküzdünk, annál többet tapasztalunk, és saját magunknak bizonyíthatunk. És az a legfontosabb, hogy bízzunk magunkban!

 

 

 

Molnár Ágnes /ügyvezető igazgató/

unibrillant.hu

 

Naptár