Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek
Paracity - Kaposvár

Share/Bookmark
  • Sikersztorik
  • 2015-04-10 10:15:00

Paracity - Kaposvár

Miért akartam vállalkozó lenni? Hogy boldogan teljenek a napjaim. Úgy, ahogy azt előzőleg „megálmodtam” egy papíron.

 

Miért akartál vállalkozó lenni?

 

13 évig multinacionális cégnél dolgoztam. Sok előnye volt, de nekem valami mégis hiányzott. Egy fárasztó nap után a férjem véletlenül belefutott egy blogba az interneten, ami nagyon elgondolkodtatta, és feltette nekem a kérdést:

 

Hogyan nézne ki egy ideális munkanap számomra?Mikor kelnék fel? Ágyban reggeliznék, a teraszon, vagy inkább egy kávézóban? Egyedül tölteném a napomat, vagy inkább emberek társaságában? Milyen ruhát viselnék napközben, miközben dolgozok? Este sietnék haza, vagy inkább még elmennék valahova? Moziba? Futni? Egyáltalán hol élnék szívesen? Lakásban? Családi házban?

 

 

Rengeteg kérdést feltett, de azt kérte próbáljam meg szabadjára engedni a fantáziámat, és írjak le minden apróságot, ami egy tökéletes munkanapomat jellemezné.

Nekiálltam megírni a listámat. Nem volt könnyű. Pedig csak álmodoznom kellett, mégis hirtelen nehézségekbe ütköztem. Nehéz volt elvonatkoztatnom az akkori rutinná vált napoktól. Végül sikerült. Elkészült az „egy tökéletes munkanapom” listája. Nagyon sok mindenben más volt, mint az akkori átlagnapom!

Másnap szólt egy barátnőm, hogy indít egy saját vállalkozást. Indul egy pályázati lehetőség, ami segítséget ad fiatal vállalkozóknak. Este elmeséltem a férjemnek. Ő csak annyit kérdezett, „ És te mire is vársz? ”Egy héten belül felmondtam, majd elköltöztünk egy családi házba, és kibővítettük a családot egy magyar vizslával. És hogy válaszoljak a kérdésedre: Miért akartam vállalkozó lenni? Hogy boldogan teljenek a napjaim. Úgy, ahogy azt előzőleg „megálmodtam” egy papíron.

 

 

 

 

Hogyan jött az ötlet, hogy megalapítsd a Paracity Kaposvár-t?

 

A szabadulós játék egy magyar fiatal ötlete alapján jött létre 2011-ben, és mára már az egész világon népszerű szórakozási formává nőtte ki magát, azonban Kaposváron nem volt lehetőség a játékot kipróbálni.

Mindenképpen olyan vállalkozásban gondolkodtam, aminek a szórakoztatás az alappillére. Fontos szempont volt, hogy az emberek vidáman, élményekkel tele távozzanak tőlünk. A Paracity Kaposvár szabaduló szobája ennek a célnak az első állomása.

 

 

 

 

A Paracity által nyújtott élmény/játék kiknek szól, kik vehetik igénybe?

 

Bárkinek, aki maradandó élményt szeretne szerezni vagy adni. Jöhetnek hozzánk családok, baráti társaságok, párok, de ajánljuk céges csapatépítésre is vagy egyedi ajándékötletnek.

 

Bárkinek, aki szeretne egy olyan lebilincselő órát társaságban tölteni, amelynek során próbára teheti magát, kreativitását.

 

 

 

 

Korcsoporti érdekességet mesélnél, akik a játékban részt vettek már?

 

A legfiatalabb játékosunk 2,5 éves volt, a rangidős játékosunk pedig a 81. születésnapját töltötte nálunk családjával. Az ő esetében 3 generáció játszott egyszerre és mindhárom generáció tagjai nagyon ügyesen szabadultak. A játékban az a legjobb, hogy korhatár nélkül, mindenki számára nagyszerű szórakozást tud nyújtani.

 

 

 

 

Röviden bemutatnád az általatok kínált játék történetet?

 

A szabadulós játékot a számítógépes játékokból ismert "room-escape game"-ek ihlették, ahol különböző elrejtett tárgyakat kellett megkeresni és megfelelően használni a továbbjutás érdekében. Ebből alakult ki a játék valós verziója, ahol már nem a monitor előtt ülve egyedül kell játszani, hanem valós térben, csapatban. A lényeg, hogy a játékosoknak logikai, ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a bezárt szobából.

 

A Paracity Kaposvár egy 50 m2-en berendezett élő szabadulós játék Kaposvár belvárosában. Egy pincéből kialakított rejtelmes helyen 2-6 fős csapatoknak 60 perc alatt kell megtalálnia az elrejtett kulcsokat, kódokat, megfejteni a furfangos feladványokat, és rájönni az összefüggésekre a kijutás érdekében. A siker kulcsa a részletekben rejlik, melyhez valódi csapatmunkára van szükség.

 

 

 

 

Tapasztalatotok, visszajelzések alapján, milyen élménnyel térnek haza a játékban résztvevők?

 

Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kapunk a játékosoktól. Személyesen, e-mailben és a Facebook oldalunkon is folyamatosan érkeznek az értékelések. Nagyon jó érzés ezeket hallani, olvasni.

 

Volt olyan játékosunk, akinek a játék után jelentették be munkahelyi előléptetését, miután látták a kreativitását. De volt nálunk már lánykérés is, ahol a csapat női tagja nem csak kódokat és kulcsokat, hanem egy gyűrűt is talált.

 

Bízunk benne, hogy sok embernek maradandó élményt tudtunk nyújtani.

 

 

 

Milyen kommunikációs csatornákat használtok a vásárlók tájékoztatására?

 

Kipróbáltunk több kommunikációs csatornát. Hirdettünk a helyi rádióban, a helyi nyomtatott sajtóban, szórólapokkal és online számos formában. Jelenleg leginkább az online hirdetési formát preferáljuk, de mindig nyitottak vagyunk a marketing megkeresésekre.

 

A játékosokat leginkább a honlapunkon (www.paracity.hu) tájékoztatjuk a fontosabb információkról, időpont foglalásra is itt van lehetőségük. De természetesen a legnagyobb közösségi oldalon is megtalálnak minket (Paracity Kaposvár).

 

 

 

 

Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

 

Megtanultam fegyelmezetten beosztani az időmet és örömmel tölt el, milyen sok dolog bele tud férni egy napba. Időt és energiát spórolok meg azzal, hogy mindig előre megtervezem a napom. Ez igaz az otthoni tennivalókra és a munkahelyiekre egyaránt.

 

 

 

 

Mit javasolsz egy kezdő vállalkozónak a vállalkozásának sikeres működtetéséhez?

 

Mindig legyen rövid és hosszú távú terve. Legyen mindig naprakész a piaci változások tekintetében. Kérjen mindig visszajelzést, és ne féljen változtatni, ha szükséges! És persze higgyen magában!

 

 

Kőrösiné Csillag Tünde Zdenka

www.paracity.hu

Facebook: Paracity Kaposvár

 

Naptár