Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Aktuális információk
A program lépései

A GINOP-5.2.2 program lépései a Dél-Dunántúl régióban:
 

 1. Vonatkozó információk áttekintése, megértése.
   
 2. Jelentkezés a „Vállalkozz Itthon Junior” programunkba, ahol megtörténik az alkalmassági kritériumok vizsgálata. Jelentkezni 2016. október 1-től több turnusban lehetséges.
   
 3. Vállalkozói kompetenciateszt kitöltése, ahol a vállalkozás indításához szükséges alapkompetenciák, alapfeltételek meglétét vizsgáljuk. A kompetenciateszt kitöltéséről külön értesítő levelet küldünk.
   
 4. Részvétel az Alapképzésünkön és egy személyes elbeszélgetésen, melyen a vállalkozási ötleted bemutatását várjuk. Az Alapképzésen a régióból a program ideje alatt összesen 199 fő vehet részt. Az 1 napos alapképzésre a régió megyeszékhelyein, Pécsett, Kaposváron és Szekszárdon kerül sor.
   
 5. A programba kerülők kiválasztása, a fenti bekerülési kritériumok ismételt vizsgálata, igazolása az Alapképzést követően.
   
 6. Személyes részvétel a 90 órás Vállalkozói képzésen Pécsett, Szekszárdon, vagy Kaposváron.
  A Vállalkozói képzésbe a régióban a program ideje alatt összesen 145 főt vonunk be.
  A képzési óraszámok maximum 10%-ról lehet hiányozni, így a lemorzsolódás miatt várhatóan a résztvevők 85%-a végzi el sikeresen a képzést a régióban a képzési csoportok legalább 10 fő részvételével indulnak.
   
 7. Vállalkozásra történő felkészülés, jogi, pénzügyi, marketing tanácsadásokon való részvétel.
   
 8. Üzleti terv összeállítása (tanácsadás segítségével) és benyújtása jóváhagyásra országosan egységes üzleti terv sablonban.
   
 9. A FIVOSZ konzorcium az üzleti terveket országosan egységes bírálati szempontok alapján értékeli, a leginkább megalapozott üzleti terveket jóváhagyja. A jelenlegi felhívás szerint a felállított rangsor alapján a régióban összesen 99 üzleti terv hagyható jóvá.
   
 10. A jóváhagyott üzleti tervek alapján az egyéni vagy társas vállalkozások megalapítása.
   
 11. A megalapított vállalkozással a pályázat benyújtása a GINOP-5.2.3-16 konstrukción belül a minimum 2, maximum 3 millió forintos támogatásra egyszerűsített eljárásrendben.
   
 12. Nyertes pályázók megvalósítják a projekteket, a támogatás felhasználására 7-12 hónap áll rendelkezésre
     Kötelező vállalások:
     - Kialakított piaci kapcsolatok száma: minimum 5 db
     - A projekt befejezését követő első üzleti évben realizált nettó árbevétel:
        minimum 500 000 Ft.
   
 13. A projektek megvalósítását követően megkezdődik a 3 éves fenntartási időszak, melyben a vállalkozást működtetni kell, a beszerzett eszközöket nem lehet elidegeníteni! A fenntartási időszak várhatóan 2020-ig tart majd.
   
 14. A vállalkozás fejlődése során a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségétől és konzorciumi partnereitől további segítség kérhető.
   
 15. A fenntartási időszakot követően lezárul a projekt, a vállalkozás reményeink szerint tovább fejlődik, a projekttel kapcsolatos minden dokumentumot elkülönítetten kell nyilvántartani, és legalább 2027. december 31-éig meg kell őrizni.

Ha további kérdésed merül fel a programmal kapcsolatban, melyre nem találsz választ honlapunk oldalain, írj az ugyfelszolgalat@vallalkozzitthon.hu címre.

Naptár