Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Aktuális információk
GINOP-5.2.2 "A" komponens

2016. májusában megkezdtük a „Vállalkozz Itthon Junior - Fiatalok vállalkozóvá válása Dél-Dunántúl régióban (GINOP-5.2.2)” elnevezésű projektünket! Az első turnusra 2016 októberétől lehetett jelentkezni.

A projektet a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ – www.fivosz.hu), és konzorciumi partnerei, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ – www.kisosz.hu) illetve a Magyar Iparszövetség (OKISZ – www.okisz.hu) valósítja meg.

A programba bekerülő fiatalok közül a legsikeresebbek vállalkozásuk elindításához EU-s forrásból maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A pályázat megvalósításához 10% önerő szükséges.

Kik kerülhetnek a programba?

Programunkba azok a vállalkozni kívánó fiatalok kerülhetnek be, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • a Dél-Dunántúl régióban szeretnének új egyéni vagy mikro-kis vállalkozást indítani
  (vállalkozásuk székhelye Baranya, Tolna vagy Somogy megye valamely településén lesz)
   
 • a programba kerüléskor lakcímkártyájukon állandó lakcímként vagy tartózkodási helyként (ideiglenes lakcím) a Dél-Dunántúl régióban, tehát Baranya, Tolna vagy Somogy megyében található cím szerepel
  (amennyiben a lakcímed, vagy vállalkozásod leendő székhelye más régióban van, kérjük tanulmányozd a www.vallalkozz2016.hu oldalt!)
   
 • megalapozott, életképes és piacképes vállalkozási ötlettel és vállalkozói attitűddel rendelkeznek
   
 • a programba kerüléskor más vállalkozásban nem rendelkeznek többségi tulajdonnal (nem egyéni vállalkozók, és nem rendelkeznek más vállalkozásban 50% feletti tulajdonrésszel)
   
 • a jelentkező rendelkezik a második komponensben elvárt 10 % önerővel (3 millió forintos támogatási igény esetén 333.333 Ft)
   
 • a jelentkező nyilatkozik, hogy megfelel minden programba kerülési feltételnek, és a GINOP-5.2.3-as felhívásban foglalt feltételeknek
   
 • a programba kerüléskor a jelentkező az alábbi 2 feltétel valamelyikének megfelel:
   
 • VAGY:

18-25 év közötti, aki az Ifjúsági Garancia Program regisztrált alanya, tehát olyan fiatal, aki

- a programba történő bevonáskor a munkaügyi szervezetnél álláskereső, vagy

- sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik

 • VAGY:

25-30 év közötti álláskereső, vagyis az a 30. életévét be nem töltött fiatal, aki a Kormányhivatalnál, vagy Járási Hivataloknál regisztrált álláskereső

Az életkori feltételeknek a sikeres kiválasztást követően a programba kerüléskor (a Vállalkozói képzés kezdetekor) kell megfelelni. A programba kerülés több turnusban történik, az első ilyen turnus kezdőidőpontja, amikor az életkori kritériumokat és a fenti feltételeket vizsgáljuk: 2016. október - 2017. januári időszak. 
A program előrehaladásának függvényében ez az időpont változhat!

 

Milyen típusú vállalkozások hozhatók létre a program keretében?

Ha hozzánk jelentkezel, a második komponensben csak olyan mikro- vagy kisvállalkozással vehetsz részt, amelynek bejegyzett székhelye a Dél-Dunántúl régióban lesz, és

 • kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű alábbi gazdasági társaság:

GFO 113 – Korlátolt felelősségű társaság (Kft.),

GFO 117 – Betéti társaság (Bt.), vagy

 • az SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó

231 – egyéni vállalkozó,

232 – egyéb önálló vállalkozó

A programban való részvétel lépéseit IDE KATTINTVA nézheted meg.

 

Naptár