VÁLLALKOZZ ITTHON 2016-ban!

Tájékoztató - FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA- GINOP-5.2.2

 

 

A TÁMOP-2.3.6. „ Vállalkozz Itthon - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása” program után
hamarosan indulnak a GINOP-5.2.2 - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása projektek!

 

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által vezetett konzorcium Dél-Dunántúlon 
(Baranya, Tolna, Somogy megye) valósítja meg az új programot
Vállalkozz Itthon Junior - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása” című projektje keretében.

 

Ha nem a Dél-Dunántúli régióban laksz, nem ebben a régióban vállalkoznál, keresd fel a 
www.vallalkozz2016.hu
oldalt!

 

A program célja

program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására.

 

Ki vehet részt a programban?

A program az Ifjúsági Garancia Program részeként valósul meg, így elsősorban az álláskeresőként regisztrált fiatalok vállalkozóvá válásához nyújt segítséget.

  • A programban 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok vehetnek részt.
  • A programba más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező új mikro-vállalkozást indítani kívánó fiatalok jelentkezhetnek.
  • Feltétel, hogy a jelentkező az Ifjúsági Garancia Program regisztrált alanya legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonáskor a munkaügyi szervezetnél álláskereső, vagy olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik.
  • A jelentkező fiatalok közül azok kerülnek kiválasztásra, akik vállalkozás indításához megalapozott ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek.
  • A programba kerülők legalább 50%-a a legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált fiatalok közül kerül ki.
  • Jelentkezhetnek a fentieken túl a felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskeresők, vagyis az álláskeresők közül azok a felsőfokú végzettséggel rendelkező 30. életévüket be nem töltött fiatalok, akik tanulmányaik befejezését követően munkanélküli ellátásra nem szereztek jogosultságot.
  • A 25-30 év közötti felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő A pályakezdő álláskeresők legfeljebb a teljes programba vont összlétszám 20%-áig vonhatók be.

 

Mit nyújt a program?

 

A teljes program két komponens keretében valósul meg:

  • A programba kerülő fiatalok az első komponens keretében nyújtott képzési programok teljesítésével kapják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit. A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.
  • második komponens keretében az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

 

Mikor és hol lehet jelentkezni a programba?

A programba jelentkezés lehetősége várhatóan 2016 elején nyílik meg, a jelentkezés pontos módjáról hírlevélben értesítjük a feliratkozókat.

Szeretnél megbízható forrásból értesülni a programról?

Regisztrálj honlapunkon, és a legfrissebb információkról tájékoztatunk hírlevelünkben!

 

Ide kattintva regisztrálhatsz