Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

10 briliáns Mérő László idézet, amelytől biztosan bölcsebb leszel!

  •  Tippek
  • 2015-12-04 16:50:00
  • Akácosi Tivadar Tibor
Dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, egyetemi tanár és még sorolhatnánk. Egy a lényeg, hogy Mérő az a kaliberű ember, akit olvasni kell. Ő az a fajta író, aki ezernyi inspiráló gondolattal ösztönöz, és lelkesít minket új ötletek irányába.

 

Most 10 gondolatébresztő idézettel szeretnénk titeket előrébb vinni utatokon:

 

1. “Az ember könnyen csinál magának egy öncsalási rendszert, ha nagyon akar valamit, ami ellenkezik az elveivel – minél okosabb valaki, annál rafináltabbat csinál, és minél butább valaki, annál kevesebb elég neki, úgyhogy ez mindenkinek megy.”

 

2. “Az utolsó csepp nem tehet róla, hogy éppen ő az utolsó csepp, hiszen amúgy semmiben sem különbözik az előző cseppektől.”

 

3. “Egy befektető esetében egy csőd nem jelent sikertelenséget, hanem tevékenységének kellemetlen, de időnként szükségszerűen bekövetkező velejárója.”

 

4. “Az ember az egyetlen olyan lény, amely folyamatosan gondolkodik, ezzel biztosítva azt, hogy a káosz a maga teljes pompájában ki tudjon teljesedni agyának működése közben.”

 

5. “Mindig túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.”

 

6. Létfontosságú, hogy időnként olyan dolgot csináljunk, ami nem létfontosságú.”

 

7. “Mi az, hogy egészséges ember? Pszichológusszemmel ilyen talán nincs is, legfeljebb mindenki másképp beteg.”

 

8. “A tartalmas hallgatás a világ legkifejezőbb nyelve.”

 

9. “A valóságban a dolgok ritkán záródnak le véglegesen: az élet mindig megy tovább.”

 

10. “A tehetség kicsit olyasmi, mint a szexepil. Ez sem jelenti azt, hogy az illető nagyon szép, sem azt, hogy valamiben nagyon eredményes, mondjuk a csábításban. Csak éppen egy bizonyos területen valami olyasmit tud, ami nem megtanítható.”

 

Olvass a bölcsességért!

 

Akácosi Tivadar Tibor

Megosztás
Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is
Itt van a nyakunkon a karácsony, eszeveszett költekezésbe fogun,k és ezzel együtt át nem gondolt kiadásokba verjük magunkat. Sajnos azonban, az ünnepek után is bekopogtat ajtónkon a szürke hétköznap és…..
   2015-12-09    Tippek
25 hozzáállás különbség a középosztály és az önerőből jólétet teremtők közt!
Gondolkodtál már azon, hogy mi választja el a középosztály tagjait azoktól, akik képesek voltak saját maguknak megteremteni az igazán tartalmas, izgalmas és jó életet? Az alábbi lista jól szemlélteti az élet egészéhez, és az anyagiakhoz való hozzáállást.
   2015-09-16    Tippek
Készen állsz a vállalkozásra? Most megtudod!
Most szép sorban 15 állítást fogsz olvasni. Ha ezek mindegyike, de legalábbis nagy százaléka illik Rád, akkor nincs mese, most azonnal el kell kezdened vállalkozni.
   2015-06-04    Vállalkozz!