Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
A fenntartható energiabiztonságra vonatkozó csomagot terjesztett elő az Európai Bizottság
Az energiabiztonsági intézkedésekből álló csomagját mutatta be kedden Brüsszelben az Európai Bizottság
   2016-02-17    Tippek
Eurostat: tovább nőtt a megújuló energia részaránya az Európai Unióban
Az Európai Unióban 2014-ben a felhasznált energia 16 százalékát nyerték megújuló energiaforrásokból, szemben az adatok rögzítésének kezdő évében, 2004-ben feljegyzett 8,5 százalékkal - közölte az unió statisztikai hivatala (Eurostat) szerdán.
   2016-02-15    Tippek
Gázüzemű közlekedés klaszter: önkiszolgáló CNG-töltőállomások épülhetnek a jövőben
Önkiszolgáló CNG (sűrített földgáz) -töltőállomások épülhetnek a jövőben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által kiadott rendelet értelmében - közölte a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) szerdán az MTI-vel.
   2016-01-07    Tippek
Biogáz üzem épült Tiszavasváriban
Kétmilliárd forintos beruházással biogáz üzemet épített a budaörsi székhelyű Ferment Hungary Kft. Tiszavasvári külterületén, a megújuló energiát előállító kiserőmű a jövő év első felében kezdi meg termelését - közölte a cég képviselője szerdán az MTI-vel.
   2015-12-17    Tippek
A világ egyik legszárazabb sivatagában építene vízerőművet egy chilei vállalat
A világ egyik legszárazabb helyének tartott Atacama-sivatagban építene 400 millió dollárért (116 milliárd forintért) vízerőművet egy chilei vállalat.
   2015-12-14    Tippek
Párizsi klímacsúcs: Bhután érkezett a "legnagyratörőbb vállalásokkal" a francia fővárosba
Bhután érkezett a "legnagyratörőbb vállalásokkal" az ENSZ hétfőn megkezdődött párizsi klímavédelmi csúcstalálkozójára: a himalájai királyság, amelynek majdnem háromnegyedét erdők borítják, többek között további területek újrafásításával kíván hozzájárulni a klímaváltozás...
   2015-12-09    Tippek
NFM: 2014-2020 között több mint 760 milliárd forint áll rendelkezésre energetikai fejlesztésekre
A 2014-2020-as költségvetési időszakban 763 milliárd forint áll rendelkezésre energetikai fejlesztésekre, az összegre önkormányzatok és cégek egyaránt pályázhatnak - mondta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért...
   2015-12-04    Tippek
Párizsi klímakonferencia: Finn kutatók szerint 25 százalékkal csökkenthető lenne a szén-dioxid-kibocsátás
A már bevált 17 nemzeti emisszió-csökkentési stratégia világméretű alkalmazásával 25 százalékkal lehetne leszorítani az üvegházhatású gázok kibocsátását 2030-ra a Sintra finn kutatóintézet szakemberei szerint.
   2015-11-30    Tippek
Párizsi klímacsúcs: Dönteni kell a felmelegedés korlátozásáról, a terhek elosztásáról
A Föld hőmérséklet-emelkedésének korlátozása, a terhek nemzetek közti elosztása, a kitűzött célok finanszírozása mind olyan kérdések és témák, amelyek a november 30-án kezdődő párizsi klímakonferencián megvitatásra várnak.
   2015-11-30    Tippek
Geotermikus távfűtőrendszer épült Kistokajban
Agár és ipari létesítményeket fűtenek geotermikus hővel Kistokajban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a miskolci Geo-Wendung Zrt. 1,162 milliárd forintból építette ki hőközponttal együtt a távfűtőrendszert, amelyet pénteken adtak át.
   2015-11-29    Vállalkozz!
Geotermikus energiaellátó-központot adtak át Bőnyben
Átadták Magyarország második legnagyobb kapacitású geotermikus energiaellátó-központját a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben kedden.
   2015-11-25    Tippek
Az Európai Bizottság elfogadta a szorosabb energiaunióval kapcsolatos terveket
Az Európai Bizottság szerdán elfogadta azt a 195 kulcsfontosságú energetikai infrastrukturális projektet tartalmazó listát, amely az európai energia- és éghajlatvédelmi célkitűzéseket tartalmazza, valamint kulcsfontosságú építőeleme az EU energiauniós stratégiájának. A jelentést...
   2015-11-19    Vállalkozz!
NFM: ambiciózus EU-vállalás a párizsi klímacsúcson
Az Európai Unió (EU) tervezett kibocsátás-csökkentési vállalása rendkívül ambiciózus, ugyanis az EU célul tűzi ki, hogy 2030-ig az üvegházhatású gázok kibocsátását 40 százalékkal mérsékli az 1990-es évek szintjéhez képest - mondta el Lukács Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium...
   2015-11-13    Tippek
Cséfalvay: az olajár, a palagáz és India módosíthatja az energiaellátás játékszabályait a világban
A tartósan alacsony olajár, a palagáz és -olaj árképző hatása, valamint India energiaigénye jelentősen módosíthatja az energiaellátás játékszabályait a világban - mondta Cséfalvay Zoltán kedden az MTI-nek.
   2015-11-13    Tippek
Tudomány világfóruma, UNESCO-főigazgató: a világnak egyre nagyobb szükség van a tudományra
A világnak egyre nagyobb szüksége van a tudományra, az innovatív megközelítésekre a különböző ágazatokban, emellett pedig határozott kapcsolatokra a tudomány és a politika között - mondta Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója a Tudományos világfórum szombati záróülésén.
   2015-11-09    Tippek