Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Most lesz igazán érdemes belevágni a KATÁ-zásba
Magasabb vállalkozási kedv, átláthatóbb ügyintézés, kevesebb feleslegesen futott adminisztrációs kör és több lehetőség. 2017-et a KATA évének tartják a vállalkozók körében, és minden esély megvan, hogy jövőre is így maradjon.
   2022-01-20    Pénzügyek
Szimulátoron oktatná a hajvágást Hajas László
Hegesztés, festés-fényezés, targonca vezetés, faipar - csak néhány olyan terület, ahol már sikerrel alkalmazzák az oktatószimulátorokat. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy a szakmák gyakorlati oktatását is támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé,...
   2022-03-30    Hírek
Felhasználható-e a titokban rögzített hangfelvétel a munkaügyi perben, vagy éppen a készítője kerül bajba?
A ma megvásárolható mobiltelefonok közül szinte a legegyszerűbbek is képesek feltűnés nélkül hangot rögzíteni, így a titkos hangfelvétel készítéséhez sem komolyabb műszaki ismeretekre, sem bonyolult eszközökre nincs szükség. Valószínűleg ennek is tudható be, hogy irodánkat...
   2017-04-10    Hírek
Mi a közös a sikeres sportolókban és a sikeres vállalkozókban?
Magyarország versenyben van a 2024-es Olimpiai játékok megrendezéséért, melynek apropóján beszéljünk a sportról, de most egy kicsit más szemszögből! A FIVOSZ Sport Bizottságának elnöke, a Beautyrobic edzésmódszer és franchise megalkotója, Békési Brigitta írt egy igazán érdekes...
   2016-12-15    Hírek
Vállalkoznál? Fiatal vagy, nem tanulsz, nem dolgozol és saját lábra állnál? Most 3.000.000 Ft-ra jelentkezhetsz!
A 18-30 éves álláskeresők most 3.000.000 Ft induló támogatásra pályázhatnak.
   2016-06-26    Hírek
Öt tipp a vállalkozói képességek fejlesztéséhez
Bár vannak, akik látszólag vállalkozásra termettek, valójában a szükséges tulajdonságok elsajátíthatóak és fejleszthetőek. Adunk pár tanácsot, mire figyeljen az, aki épp most készül belevágni az első saját vállalkozásába.
   2016-05-30    Vállalkozz!
Vállalkozási formák, felelősségi viszonyok
Folyamatosan a vállalkozásokról beszélünk, azonban biztosan tudjuk, hogy mikor beszélünk mikro vállalkozásról, kisvállalkozásról…?
   2016-04-04    Vállalkozz!
Hogyan válaszd ki a beszállítóidat?
Maradj mindig a realitás talaján, mert nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlzottan optimisták a szállítót illetően.
   2016-03-31    Vállalkozz!
Versenyelőny, avagy a piackutatás rejtelmei
Ez tulajdonképpen nem más, mint piackutatás. Egy termék/szolgáltatás bevezetésének elengedhetetlen része, hogy megvizsgáljuk, a vállalkozásunknak van-e létjogosultsága.
   2016-03-30    Vállalkozz!
5 hiba, amivel Te is csak egy statisztikai átlag leszel!
Tudtad, hogy a vállalkozások fele nem éli túl az első 5 évet! Ugye Te el akarod kerülni azt, hogy Te is ebbe a statisztikai átlagba kerülj bele? Ha az alábbi 5 hibát sikerül elkerülnöd, valószínű, hogy a sikeres vállalkozók közzé fogsz kerülni.
   2016-03-29    Vállalkozz!
20 dolog, amit folyamatosan szem előtt kell tartanod, hogy céged sikeres legyen!
Nyilván ha már túl vagy a vállalkozás alapításán, és az első évet is túlélted, felmerül benned a kérdés, hogy a kezdeti nehézségeken túl, hogyan tudod megalapozni céged további sikeres működését.
   2016-03-17    Vállalkozz!
Hogyan kerüljük el a nem fizető ügyfeleket?
Egy cég sok kihívással néz szembe működése során, ezek közül az egyik legveszélyesebb – amellyel szinte minden cég találkozik – a nem fizető ügyfelek. A szerencsés cégek ügyfelei időben, vagy a határidőt csupán pár nappal lekésve fizetnek, de egy vállalkozást a szerencsére...
   2016-03-17    Vállalkozz!
Vezetői készségek: a sikeres vezetők eszköztára
A sikeres vezetés elsődlegesen a jó munkateljesítményre, a hatékonyság növelésére fordítja figyelmét. Ha rá tudunk venni valakit, hogy ugyanannyi idő alatt kétszer annyi terméket állítson elő, akkor ezzel felére csökkentjük a bérköltséget. De csupán ennyi lenne a feladat? És...
   2016-03-16    Vállalkozz!
Így hozhatsz ki több pénzt vállalkozásodból! Mutatjuk a titkot!
Sok vállalkozó töri azon a fejét, miként tudná a lehető legtöbb pénzt kisajtolni a cégéből. A kulcsszó a tervezés és a hatékonyság. A legtöbben a főtevékenységüket pontosan így végzik, no de mi a helyzet az olyan üzletmenethez szervesen nem kapcsolódó, ám mégis létfontosságú...
   2016-03-11    Vállalkozz!
A vállalkozás életciklusai, azaz Te magad döntesz az életedről!
A vállalkozás korszakait gyakran az ember életszakaszainak megfelelően is szokták ábrázolni. Valóban sok hasonlóság van, mely jól szemlélteti hogy vállalkozásunk éppen melyik fejlettségi szakaszban tart, és milyen problémák, megoldásra váró feladatokat vár el tőlünk vállalkozóktól.
   2016-03-11    Vállalkozz!