Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

11 dolog, amit a sikeresek tesznek a ebédidejükben

  •  Lifestyle
  • 2015-08-05 09:05:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha gondolkodás nélkül, gyorsan esünk túl az ebéden, nagy hibát követünk el. Mivel a munkanapok legfontosabb szünete az ebédidő, és nagy befolyása van a további eredményességünkre, ezért érdemes átgondolni, hogy mivel is töltsük el.

Az átlagos dolgozóra az a jellemző, hogy lesiet a büfébe, gyorsan habzsolja az ételt, de közben mind a két szeme a mobilján van és azt lesi, hány perce van még.

Michael Kerr (üzleti előadó, tanácsadó, író) és a Business Insider jóvoltából most megtudhatod, hogy mivel érdemes eltölteni az ebédidőt, ha sikeresebb szeretnél lenni!1. Dolgozás helyett terveket szőnek

Az sikerekben bővelkedő emberek ebédidő alatt nem beszélgetnek a céges ügyekről a kollégákkal, nem intéznek fontos telefonbeszélgetéseket. Viszont nagyjából tíz percet töltenek a napi céljaik átnézésével és a fontossági sorrend (szükség esetén a további teendők) átrendezésével.

2. Elhagyják az irodát

Felállnak, és elszakadva asztaluktól kimennek az irodából. Tedd ezt te is ahelyett, hogy végigdolgoznád az ebédre szánt időd. A helyváltoztatás felfrissít testileg és szellemileg is. Ha tehát ebédidőben is folytatnod kell a munkád, akkor folytasd máshol! Meglátod majd, elárasztanak az új ötletek!

3. Kapcsolatokat építenek

Ha valaki olyannal ülsz le ebédelni, akivel egy cégnél dolgozol, de másik területen, akkor Ryan Kahn, karriertanácsadó szerint „biztosra veheted, hogy tanulsz valami újat a cégről, az iparágról, de új mentorokat vagy barátokat is szert tehetsz”. Tanulni, és ismerkedni – micsoda remek párosítás!

4. Menedzselik a napjukat

Szervezkednek, új tennivalókat írnak fel, vagy már meglévőkről döntik el, hogy nincs rájuk szükség. És ha közben a munkahelyen kívüli teendőkkel is tarkítod a napodat, érezni fogod, hogy az egész életedet te irányítod!

Szellemi energiáid felszabadulnak, csökken a téged ért feszültség, és egyre jobb eredményeket fogsz elérni a munkádban.

5. Rendesen esznek

A táplálkozási guruk azt javasolják, hogy lassan együnk, és evés közben ne figyeljünk nagyon másra. Az egészséges menü kiválasztására is figyeljünk oda! Rossz döntéseinkkel (műanyag, vagy nagyon olajos kaják) nem érdemes sem az egészségi állapotunkat, sem a délutáni hatékonyságunkat veszélyeztetni.

6. Sportolnak

Ha van rá módod, pár perce erejéig sportolhatsz is valamit, fuss kicsit, aerobikozz, mozgasd át magad! Töltsd fel magad energiával, és add meg magadnak a délutáni sikerérzés lehetőségét!

7. Kiértékelik a napot

Kerr szerint a délelőtt kiértékelésére az ebéd a legoptimálisabb alkalom. Ilyenkor van idő örülni az elért sikerek felett, van időnk büszkének, és boldognak lenni. Micsoda időtöltés!

Ha pedig kudarcok értek minket a nap folyamán, akkor csak álljunk meg egy pillanatra, szedjük össze magunkat, és kezdjük újra felemelt fejjel, a lehető legoptimistábban!

8. Olvasással ütik el az időt

A sikeres emberek munkahelyi levelek, jelentések helyett motiváló könyvekbe, online magazinokba olvasnak bele.

9. Szigorúan csak személyes dolgokkal törődnek

Teri Hockett, a “What’s For Work?” ügyvezetője azt figyelte meg a sikeres embereknél, hogy azok ebédidőben fittyet hánynak a munkával kapcsolatos dolgokra, és ahelyett, hogy ügyfeleket hívnának fel, inkább a családjukkal, barátaikkal beszélnek telefonon.

10. Elszakadnak a nettől

Ha van rá módjuk, pár percre búcsút intenek az elektronikus kütyüknek. Kihúznak, lenémítanak mindent, és offline üzemmódra váltva áthajóznak a béke és a nyugalom szigetére.

11. Kedvenc tevékenységeikkel foglalkoznak

Felhívták barátaikat, találkoznak velük, netalán vesznek is valamit, vagy csak megejtenek egy rövidke sétát a közeli parkban,  hogy levegőzzenek, beszélgessenek egy kicsit. Nem is csoda, ha felfrissülve, újult erővel térnek vissza a négy fal közé…

„Ezek majdnem olyan érzést adnak, mint valami „minivakáció”, segítenek felfrissülni, átkapcsolni egy teljesen más világba. Egy séta után egészen más tudatállapotban térsz majd vissza az irodába” - mondja Dale Kurow, New York-i topmenedzserek tanácsadója. Fogadd meg a tanácsát, és szívj friss levegőt is munkaidőben!

Töltsd hasznosan ebédidődet!

 

Ha tetszett, tudod, hol találsz minket... :)

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

 

Megosztás
Tippek, trükkök, tanácsok Richard Bransontól
A siker sok tényező optimális együttműködéséből születik meg. Az alábbi, Richard Bransonhoz kapcsolódó írás jól példázza ezt.
   2015-06-10    Lifestyle
10+1 film, amit minden vállalkozónak látnia kell!
Általában mindenki fel tud sorolni minimum tíz olyan filmet, amit szerinte mindenkinek látnia kell. Most mi is ezt fogjuk tenni, ugyanakkor a listánk erősen tematikus jellegű, gyűjteményünk olyan filmeket tartalmaz, amelyek mind-mind a vállalkozói létet járja körül különféle aspektusból,...
   2015-02-19    Lifestyle
Kezdd a reggelt..
Óh, azok az átkozott reggelek… Irány a fürdőszoba, felkészíteni a családot egy újabb napra, eldönteni, hogy mit vegyél fel, és ha nagyon jó szervező vagy, talán még egy kávé és a hírek átnézése is belefér, mielőtt beleveted magad a reggeli csúcsforgalomba…
   2015-02-02    Lifestyle