Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

15 lépés az ötlettől a vállalkozásig 4. rész

  •  Vállalkozz!
  • 2016-03-24 13:55:00
  • Gál Andrea
Alaposan készüljünk fel az új vállalkozásra, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek. Hat szakaszban és 15 pontban foglaljuk össze, milyen lépéseket kell megtenni az önállósodás útján – vállalkozásunk minél gyorsabb és sikeresebb elindítása érdekében. Ma ismerkedjünk meg az utolsó résszel!

 

VI. szakasz: megnyitás

14. A nyitás napja

Úgy időzítse a vállalkozás megnyitását, hogy az indító kampány minél kedvezőbb pillanatban érje el célközönségét. Ha ügyfelei például a kiskereskedők egy bizonyos körét jelentik (ruházati cikkek, játékok, könyvek, ajándéktárgyak esetén), már a karácsonyi árubeszerzés előtt indítsa el cégét. Ha ön is kiskereskedő, akkor már a legjobb szezon vagy legígéretesebb ünnep előtt egy-két héttel legyen nyitva. Ehhez persze megfelelő időtartalékkal kell rendelkeznie – az elkapkodott nyitás megbosszulja magát.

 

A vállalkozás jellegén, méretén és a helyi viszonyokon múlik, ki mindenkit érdemes elhívnia a megnyitóra. Fontos azonban, hogy a meghívó személyre szóló, ízléses nyomtatvány legyen. Mozgassa meg ismeretségi körét, és lehetőleg személyes ajánlás útján érje el a helyi média egy vagy több képviselőjét – de a kapcsolatfelvételt ne hagyja a megnyitó előtti napokra!

 

Ügyfelek értesítése: Kereskedők, szakiparosok, szolgáltatók számára fontos a helyi és regionális média, a helyi reklámújságok, valamint a szórólapok, reklámtáblák. Ezeken a felületeken beszállítóival társulva is hirdethet, ami kölcsönösen előnyös.

 

15. Naprakész kalkuláció

Kezdettől fogva pontosan kövesse a cég mutatóinak alakulását. Ha a tervezettől való eltérés nemkívánatos irányba indul, azonnal cselekedjék! Ebben is segít a jól kidolgozott üzleti terv. A pénzügyi és értékesítési adatok áttekintésével semmiképpen ne várjon az első mérlegig vagy adózási határnapig!

 

Bízom, hogy a cikksorozat hasznos volt!

Gál Andrea

 

 

Megosztás