Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

20 dolog, amit folyamatosan szem előtt kell tartanod, hogy céged sikeres legyen!

  •  Vállalkozz!
  • 2016-03-17 17:30:00
  • Gál Andrea
Nyilván ha már túl vagy a vállalkozás alapításán, és az első évet is túlélted, felmerül benned a kérdés, hogy a kezdeti nehézségeken túl, hogyan tudod megalapozni céged további sikeres működését.

 

Azt be kell látni, hogy a sikeres vállalkozás fejlődésének a kulcsa, a csapatmunka. Igen, A CSAPAT!

 

Ez azzal is jár a megfelelő emberek alkalmazásán túl, hogy nem tudsz mindent magad végezni, nem tudsz mindenre magad fókuszálni, hanem meg kell bíznod munkatársaidban, hogy megfelelő módon képviselik a cégedet. De!

 

Ugye az ördög az apró részletekben bújik el, így Neked a cégvezetésen és a stratégiai munkán túl, számos egyéb feladatod is lesz, amivel ellenőrizni, illetve kontrolálni tudod céged hatékony működést!

 

Ha az alábbi 20 pont valamelyikénél legalább 3-nál problémát látsz, sajnos be kell avatkoznod akár úgy, hogy személycseréket kell eszközölnöd a céged sikeres működése és fejlődése érdekébe!

 

De mire kell figyelned?

 

  1. Folyamatos ügyfél panasz? (Panasz: teljesítési határidőre, ügyfélszolgálatra, válaszadásra, termék minőséghez kapcsolódóan?)
  2. Nincs konverzió? (Nem megfelelő marketing tevékenység?)
  3. Nincs megfelelő árbevétel? (ajaj! Ez vállalkozásod rentabilitását veszélyezteti! SOS beavatkozás!)
  4. Üzleti terv nélkül dolgozol? (Lehet így is, de biztos tudod mi a célod, milyen határidőkkel? tudod, melyek az erősségeid, gyengeségeid, biztos kiszámoltad, mennyi idő múlva lesz nyereséges vállalkozásod? stb….)
  5. Ellenségeskedő munkatársak? (Robbants csapatot! Egyénileg bármilyen jók is az alkalmazottaid, ha folyamatos viták vannak, annak csak a vállalkozásod fogja a levét meginni, ugyanis a morál a béka feneke alá fog kerülni!)
  6. Nincsenek állandó ügyfeleid? (Ha a vásárlóid nem lojálisak, komoly probléma van. Ne feledd, új vásárlóra minimum 5x annyit kell költened, mint amennyibe kerül a régi vevőid megtartása. És ugye a közösségi platformok köszönhetően a rossz hír terjedése még nagyobb károkat tud okozni vállalkozásodnak!
  7. Nincs hatékony értékesítés! (Sales tevékenység a vállalkozás Alfája és Omegája! Lustaság gyógyszere: személycserék vagy új motivációs elemek kidolgozása!)
  8. Átlagos vagy! (Ugyanazt kínálod, mint a versenytársak, nem határoztad meg célcsoportodat, mindent árulsz, mint ha zsibvásár lennél? Ezen azonnal változtass!)
  9. 1 perc alatti gazdagság? (Felejtsd el az irreális célkitűzéseket. A sikere titka: türelmesen és átgondoltan felépített üzleti stratégia mentén működő tevékenység!)
  10. Nincs marketingkommunikációd! (Csak 1 kérdésem van: hogyan találnak meg így a vevőid, partnereid?)
  11. Csak a cégednek élsz a hét 7 napján! (Ez jól hangzik, de felejtsd el! Ha van kidolgozott folyamatod, akkor annyira önjáróvá tudod tenni vállalkozásodat, hogy a hétvégi pihenést megengedheted magadnak. Gondold csak el: mennyi ideig lehet folyamatosan csak a munkának élni? Ha kipihenten kezded a hetet, hidd el, aktívabban és motiváltabban tudsz a céged építésében részt venni! )
  12. Egyetlen termék/szolgáltatás van? (Vállalkozás fejlesztése a folyamatos termék és szolgáltatás fejlesztése nélkül nem megy! Ha csak 1 termékre fókuszálsz, az előző mondatomat különösen vésd az eszedbe, ha pár év múlva is a piacon akarsz maradni!)
  13. Ügyfeleid nem ajánlanak tovább? (Lojalitás kincs, a ‘wow’ élmény hiánya pedig a vállalkozásod végét jelentheti)
  14. Motiváció hiánya? (Utazz sokat, járj nyitott szemmel és keress minél több üzleti klubot, ahol inspirációt gyűjthetsz)
  15. Túl sok mindent csinálsz egyszerre! (A szervezetlenség szintén a vállalkozásod vesztét eredményezheti)
  16. Cash-flow problémák? (Lassan fizetnek ki, túl sok pénzed áll lekötve, nincs elegendő működő tőke?)
  17. Nincs ületi kapcsolatrendszered? (Járj konferenciákra, üzleti reggelikre…. Építs minél több üzleti kapcsolatot!)
  18. Alkalmazottakkal probléma? (alkalmazottaid nem alkotnak jó csapatot, nem világos, ki, mit csinál)
  19. Folyamatos problémák (Ha folyamatos tűzoltásra fókuszálsz, nem marad energiád a vállalkozásod építésére. Ezt érdemes átgondolnod és javaslom, hogy pár fókuszpontot jelölj ki magadnak!)
  20. Önfejlesztés hiánya! ( Erről nem is nyilatkozom, ezt magadnak kell érezni, ha nem fejleszted magad, a többiek elsuhannak melletted, mint a francia TGV vonatok)

 

Bízom, hogy kevés pontot kellett aláhúznod, mint problémát, de ha sokat, akkor gondold át üzleti stratégiádat!

 

Sok sikert!

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás