Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

23 858 milliárd forint pályázható. Mennyiiii?

  •  Pályázz!
  • 2015-04-20 09:40:00
Horizont 2020
Biztosan emlékeztek még a Szerencsejáték lottóhirdetésére, amely azóta mémmé vált az interneten. Amikor egészen bizarr fejet vágnak az elképesztő nyeremény hallatán az emberek. Valahogy így éreztük magunkat mi is, amikor először hallottuk ezt a keretösszeget. Az aktuális 2020-ig tartó ciklusban a Horizont 2020 programban kutatásra és fejlesztésre ugyanis a címben is említett 23 858 000 000 000 forintnak megfelelő összeget osztanak szét. Az a rongyos 4 milliárd, amit most összelottózhatsz aprópénz. Sőt erre egy kicsit nagyobb az esély...

A pályázatokat Brüsszelben bírálják el és igen szigorúak a feltételek, éppen ezért már hallom a károgókat: ez biztosan nem nekem szól. Pedig a cél a KKV szektor. Ha még mindig kételkednél a sikerben, mutattunk három példát is, akiknek sikerült már 1,1 milliárd forintot lecsippenteni ebből az elképesztő összegből. Utána nincs több kifogás!

Az Aeroglass, a Vegaalga és a TaskFit Pro projektek összesen 3,6 millió eurót nyertek a brüsszeli kiírásából. A három céget az Ateknea Solutions segítette tanácsadóként. De nem ők voltak az elsők: tavaly még egyszer ennyi pénzt sikerült nyerni magyar vállalkozásoknak. A nyertesek már meg is kapták az unió jóváhagyását az egyenként 1,1-1,4 millió eurós támogatásról.

A három projekt közül talán a legaktuálisabb a Maróy Ákos társtulajdonos vezette EU Edge által kifejlesztett Aero Glass, amely okosszemüvegek felhasználásával a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát kívánja a repülésben meghonosítani. A szemüvegen (a pilóta látóterében) megjelenített adatok segíthetnek elkerülni az emberi hibákat, s ezzel a repülés kockázatát is csökkentik. A megoldás nem csak navigációs adatokat közvetít, folyamatosan mutatja a gép állapotát, az időjárási adatokat, illetve a repüléssel kapcsolatos - a pilóta számára fontos - egyéb információkat is „szem előtt” tartja. A projekt számos startup versenyen bemutatkozott és rengeteg nemzetközi sikert magáénak tudhat már eddig is. A projekt 1,1 millió eurós finanszírozást nyert.

A másik nyertes projekt a VegaAlga projekt, amely a makói Zöldségcentrum Kft vezetésével és egy szegedi start-up vállalkozással, a Multisense Labor Kft –vel konzorciumban nyert támogatást. A projekt célja egy fenntartható mezőgazdasági értéklánc létrehozása a termelőtől a fogyasztóig, amely képes kielégíteni a bio és „zöld” jelzéssel ellátott élelmiszerek és mezőgazdasági termékek iránt folyamatosan növekvő fogyasztói igényeket. A láncfolyamat kulcsa, egy termelők által helyben üzemeltethető, alacsony telepítési költségű alga előállítási módszer, amellyel értékes talajjavító állítható elő.

A Basewalk Kft. több éve fejleszti Taskfit nevű termékét, melynek most Taskfit PRO néven való továbbfejlesztéséhez, és piacra viteléhez az általa vezetett konzorcium 1,4 millió euró támogatást nyert el projektjéhez.  A megoldás célja, hogy a fókuszáltság javításával mind az egyedi, mind pedig a csoportos munkavégzés hatékonyságát növelje, valamint az elvégzett munkáról adminisztráció nélkül szolgáltasson valós idejű adatokat a vállalkozások vezetése számára. A Taskfit mindezt úgy valósítja meg, hogy a munkatársak napi munkáját egy speciális szoftverkörnyezetben könnyebbé és átláthatóbbá teszi, ugyanakkor a munkaidő felhasználását tudatossá téve növeli a teljesítményt. A hatékonyságnövelésén keresztül a vállalat eredményessége növelhető, valamint rendelkezésre álló források optimálisan használhatók fel.

A cégeket személyesen is megkeressük, hogy minél több belső infót kapjatok a pályázatról, figyeljétek az oldalt és a sikersztorikat! ITT pedig jelentkezni tudtok egy ingyenes képzésre!

Megosztás