Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan legyél meggyőző cégvezető irodád segítségével?

  •  Tippek
  • 2014-11-25 10:30:00
Cégvezetőként meggyőzőnek kell lennünk az ügyfeleink és a dolgozóink felé is. Meggyőzőnek kell lennünk a szolgáltatás, avagy termék piaci eladása kapcsán is.

Az én feladatom most az irodai megjelenés bemutatása, azaz hogyan tudunk elismerést szerezni a megjelenésünkkel. Tulajdonképpen két fontos dolgot tudok megemlíteni, melyet az előző cikkembe is leírtam. Az egyik meggyőző elem a rend.

A rendszerezett környezet sugározza a jó munkavégzést, bizalmat áraszt az ügyfél részére. Gondoljunk bele, ha mi magunk bemegyünk egy üzletbe, és piszkosnak látjuk, úgy azzal a lendülettel el is hagyjuk a helyszínt. Hiszen ki kérne bármilyen terméket és szolgáltatást egy rendezetlen eladótól. Rendszerezzünk, tartsunk tisztaságot az irodánkban! Erre megfelelő bútorokat és kellékeket vásárolhatunk bármelyik lakberendezési üzletben. A másik meggyőző elem a vállalkozás arculatának megfelelő tükröződése az irodán keresztül. Ahogy korábban említettem egy ügyvédi iroda ne legyen rikító falszínekkel tele, és egy marketinges cég ne legyen unalmasan fehér. Látszódjon az irodában a cég küldetése és profizmusa.

Megfelelő stílusú bútorokat válasszunk a termékekhez és szolgáltatásokhoz. Egy klasszikus csillár jól mutat az ügyvédi irodában, valamint egy művészeti teremben is. Egy IKEA Kallax (korábban Expedit) polc nagyon jó lehetőség a térelválasztásra egy modern környezetben. Egy kozmetikai szalonban nem biztos, hogy jól mutat egy régimódi klasszikus szekrény, ott vidám színekre van szükség és modern-, avagy design bútorokra.

 

A cégvezető irodájának tükröznie kell, hogy mit képvisel a vállalkozásában. A dekorációt figyelembe véve a festmények és fényképek megjelenése szintén bizalmat, emberséget és tudást sugároz. A kényelmes ülőhelyek, a díszes párnák finomíthatják a kemény irodai környezetet.

Azt gondolom, hogy a fenti lakberendezési tippeket megtartva a vezető meggyőző lesz mind az ügyfelei, mind a dolgozói irányába.  Természetesen a lakberendezői segítségkérés mindenkor engedélyezett. 

 

 

Írta: Osgyán-Balasko Laura

http://lauradesign.cafeblog.hu/
 

Megosztás
A tárgyalás illemtana 5 egyszerű pontban
Az üzleti életben az etiketthez és több protokoll ponthoz is alkalmazkodnunk kell, ha megnyerők és komolyak szeretnénk lenni. Nem csak a tárgyalóasztalnál, de az ezt megelőző kapcsolatfelvétel során is elengedhetetlen a megfelelő viselkedés.
   2015-07-19    Tippek
Így nézzen ki az irodád, hogy sikeresebb legyen a céged!
Az iroda a cég tükre, olyan, mint egy szem: a belépő vendég, látogató, üzletfél az irodán keresztül méri fel a céged állapotát, így ez akár dönthet is egy-egy üzleti tárgyalás kimeneteléről. Az iroda sejteti a működési struktúrát, a vállalkozás szemléletmódját, de hatással...
   2015-07-13    Vállalkozz!
Hogyan rendezd be irodádat?
Egy iroda berendezését több dolog is befolyásolhatja. Fontos szempont az, hogy mire használjuk, milyen munkakört töltünk be, tehát milyen funkciója van a helyiségnek. És hogy mit szeretnénk vele prezentálni mások számára, ha egyáltalán szeretnénk.
   2014-11-12    Tippek