Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

3 dolog, amit egy boldog ember soha nem csinál!

  •  Lifestyle
  • 2015-11-27 08:45:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A boldogság az, amit mindannyian szeretnénk elérni az életünkben. Bár a boldogság végtelenül egyszerű fogalom, de emberek millió mégis képtelenek megérteni, hogyan is válhatnak boldoggá. Gyakran fordul elő, hogy pont mi magunk és a saját értetlenségük az, ami a boldoggá válás útjában áll.

 

Ez talán amiatt lehet, mert a csalódások, keserű tapasztalatok miatt hagyjuk, hogy a negativitás és a depresszió settenkedjen be az életünkbe. Szeretném, ha most egy kicsit hátradőlnél (valóban dőlj hátra) és idézz fel néhány boldog-, és néhány boldogtalan embert magad körül. Könnyen megláthatod, hogy ezek az emberek mennyire külön világot alkotnak ugyanezen a Föld nevű bolygón.

 

Ami igazából érdekes az az, hogy ugyanazon dolgok és történések a boldog embereket még boldogabbá, a boldogtalanokat még boldogtalanabbá teszik. Ez pedig arra késztet, hogy ha a dolgok menetét nem mindig lehet befolyásolni, akkor inkább a pozitívumokat nézzük.

 

“A boldogságod a tevékenységeid minőségétől függ.”

 

Ez annyira fontos, hogy leírom még egyszer:

 

“A boldogságod a tevékenységeid minőségétől függ.”

 

3 dolog, amit a boldog emberek soha nem csinálnak

 

1. Egy boldog ember soha nem hálátlan: a hála az egészséges élet egyik alapköve, segít megbirkózni a depresszióval és a stresszel, növeli az önértékelést és az önbecsülést, és feloldja a negatív érzelmeket is az a pillanat, amikor rájössz, hogy mennyi mindenért is lehetsz hálás. Kutatások bizonyítják, hogy a hála nagyon hatékony gyógyír a szorongásra és a krónikus depresszióra is.

 

2. Egy boldog ember soha nem marad magára: a boldog emberek a kapcsolattartást a családdal, a szomszédokkal, közösségekkel soha nem veszítik el. Ezek az erős kötelékek pajzsként óvják őket a hétköznapokban, és erős, tartalmas kapcsolatok építenek ki. A depressziós emberek aránya az elmúlt 50-75 évben drámai módon ugrott meg. az Egészségügyi Világszervezet előrejelzése szerint 2020-ra a depresszió lesz a második leggyakoribb halálozási ok a világon, és a felnőttek egyharmadát fogja érinteni. Ennek a legfőbb oka az, hogy az emberi kapcsolatok széthullanak, a közösségek és családok összetartó erejét pedig egyre kevésbé veszik komolyan.

 

3. Egy boldog ember soha nem lustálkodik: a boldog emberek számára fontos a test és lélek harmóniájának megteremtése. A boldog emberek valóban úgy viselkednek, mint akik boldogok: dolgoznak, aktívak, pezsegnek, mosolyognak, és ez az egész életüket optimális energiával, lelkesedéssel tölti meg.

 

A boldogságért tenni kell

 

“A boldogság nem pillanatnyi jólétet jelent, nem pillanatnyi probléma mentességet. A boldogság ennél sokkal több: a mélyen megélt elégedettség, az öröm és a lelki béke tartós hármasa. Ezért pedig tenni kell.”

 

Szeretnél boldog lenni? Akkor hajrá, hiszen a boldogságod csak rajtad múlik!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Ne kis dolgokon akarj spórolni, mert attól senki nem lesz gazdag!
Apró dolgokon akarunk spórolni, a nagyobb kiadásoknál viszont könnyelműen bánunk a pénzzel. Viszont ha csak a kis dolgokon akarunk pénzt megtakarítani, akkor kudarcra ítéljük azt, hogy nagyobb vagyonra tegyünk szert. Ettől senki nem lesz gazdagabb, inkább szerencsétlennek érzi majd...
   2015-12-02    Lifestyle
A boldogság titka, avagy az indiai bölcs meséje
Sok-sok évszázaddal ezelőtt élt egy bölcs Indiában, aki azt állította magáról, hogy ő a világ legboldogabb embere, mivel két varázsládájában őrzi azokat a titkokat, amik bárki életét boldoggá tudják tenni. India mohó fejedelmei hatalmas kincseket ajánlottak fel neki a ládákért,...
   2015-11-28    Lifestyle
10 titok, ami a sikerhez vezet 10 inspiráló idézettel
Előfordulhat, hogy nagyon szeretnénk elérni valamit, olyannyira, hogy a cél érdekében szívesen tanulnánk mások tapasztalataiból is. Jöjjön tíz olyan tipp, ami felmérések szerint közös nevező a legtöbb sikeres ember életében.
   2015-11-27    Lifestyle