Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

3 dolog, amivel totálisan elronthatsz egy bemutatkozást

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-25 13:20:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Normálisan bemutatkozni nagyon nehéz, mert mivel is szoktuk kezdeni a nevünk elhadarása után? Hány évesek vagyunk, honnan jöttünk, miben vagyunk hiperszuper szakértők… Pedig egy üzleti tárgyalás előtt ez általában senkit sem érdekel!

 

Mutatkozz be úgy, hogy egy hét után is eszébe jusson a másiknak, ki is vagy valójában, mikor a névjegyedre pillant. Jusson eszébe, hogy miről is beszélgetettek, és hogy érdemes veled tartani a kapcsolatot.

 

3 dolog, amivel totálisan elronthatsz egy bemutatkozást:

 

  1. Az üzleti találkozókat, megbeszéléseket ne keverd össze egy vetélkedővel! Nem kell idegen szavakkal fitogtatnod, hogy mely varázslatos, hangzatos nevű szakterületnek vagy a prófétája. Talán nem gondolod ezt dicsekvésnek, a másik mégis egyre nagyképűbbnek fog látni. Inkább fogalmazz egyszerűen és tömören!
  2. Kerüld el  ”leg-leg-leg”-et! Az olyan szavak, mint a “legidősebb“, “legfiatalabb“, “legkevesebb“ hiába kerülnek pozitív szövegkörnyezetbe, mégis negatívan hatnak a hallgatóságra. Hiába vagy az egyik legjobb a területeden, egyből te leszel a “vén fószer” vagy a “kölyök”, vagy éppen a ”nyálas”.
  3. Az sem érdekel senkit, hogy hány diplomád van, hogy öt nyelven beszélsz, hogy kertészmérnöknek készültél, de pályát módosítottál. Ezek a témák a második beszélgetés során már sokat számíthatnak, de elsőre inkább hagyd a témát. Már csak azért is, mert könnyen előfordulhat az, hogy a beszélgetőpartneredben – akiből az egyik legfontosabb üzleti partnered válhatna – kisebbségi komplexus alakul ki, és ezért nem köt veled majd üzletet… senki nem szereti magát kicsinek érezni.

 

Sok sikert és légy megfontolt!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Ne féljünk a befelé forduló munkavállalóktól!
A 21. századot rohanó világnak, az életet felgyorsultnak jellemezzük, vállalkozóként pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csakis a pörgő, dinamikus és társasági munkavállalókkal járhatunk jól. Mindeközben a befelé forduló és csendes munkakeresőkre úgy tekinthetünk, mint...
   2015-12-04    Tippek
8 tulajdonság, amivel a világ legjobb vezetői közé kerülhetsz!
Készíts egy listát arról az 5 vezetőről, akiket a világon a legjobban csodálsz. Lehetnek bárhonnan: üzleti, közösségi média, politikai, technológiai, tudományos területről is. Most kérdezd meg magadtól, hogy miért csodálod őket! Legnagyobb eséllyel azért, mert nem mindennapi...
   2015-10-28    Tippek
Hogyan lehetsz Véleményvezér? 7 +1 lépés, ami ebben segít!
Sajnos nem tudom, hogy személy szerint mit is dolgozol, vagy hogyan keresel pénzt. Azt viszont tudom, hogy ha vállalkozó vagy, akkor szembesültél már azzal, hogy a bizalom megteremtése nélkül nagyon nehéz bármit is eladni.
   2015-10-27    Tippek