Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

3 könyv, amellyel felturbózhatod az önbecsülésedet

  •  Tippek
  • 2015-09-18 20:55:00
  • Borsos Bence
  • borsosbence.hu
Végérvényesen itt a hétvége, lehet pihenni, szusszanni egy kicsit a hétköznap sodró lendülete után.

 

Azonban pihenni úgy is lehet, hogy közben képezzük, motiváljuk magunkat tovább és tovább. És mi lehetne a jobb kikapcsolódás, mint az olvasás? A következőkben három olyan könyvet mutatunk be, amelyet mindenféleképpen elolvasásra javaslunk.

 

1. Nincs Többé Jófiú! (Robert Glover)

Megfelelni vágyás, saját szükségletek háttérbe helyezése, önszabotálás, az ellenkező nemmel való nem kielégítő kapcsolat – néhány azok közül a jellemzőkből, amik az úgynevezett „Jófiú Szindrómában” „szenvedő” embereket jellemzi. (Nők is lehetnek „jófiúk”.) Nagyon sok ilyen minta rám is jellemző volt, amíg fel nem mertem ismerni magamban őket és el nem kezdtem dolgozni rajtuk. Nagyon sokáig tagadtam (főleg magam előtt), hogy bármelyik jellemző rám is igaz lenne, annak ellenére, hogy társkiadója vagyok a könyv magyar kiadásának, tehát volt alkalmam sokszor a kezembe venni.

A könyv abban segít, hogy megértsük, hogyan alakulnak ki bennünk ezek a hátráltató viselkedési minták, felismerjük, hogy nem a mi hibánk, ezáltal sokkal inkább elfogadóbban tudunk viszonyulni magunkhoz. Miután kellően őszinték voltunk magunkhoz, egy konkrét gyakorlatias cselekvési tervet kapunk arra vonatkozóan, hogyan írjuk át ezt a programot az elménkben, így a mindennapi életünk során is, mely által valóban azok lehetünk, akik vagyunk, mindenféle viselkedési álarc nélkül, így fényévekkel közelebb kerülünk annak az életnek a megteremtéshez, amire mélyen belül vágyunk.

 

2. Állj félre a saját utadból (Szabó Péter)

Szabó Péter első könyve az azonnal alkalmazható technikákon túl igazán lelkesítő, hiszen teljesen őszintén osztja meg személyes példáján keresztül az olvasóval, hogyan juthat el bárki, bárhonnan bárhova. Mindazon alapelvet leírja, amelyet ha konzisztensen alkalmazunk az életünkben, olyan emberré válunk, aki „félreállt a saját útjából”, teljesen rendben van az önértékelése és énképe, ezáltal képes haladni és elérni legnagyobb álmait. Volt szerencsém elvégezni a könyv címével azonos két napos tréningjét is, mely szintén sokat adott ahhoz, hogy valóban önmagam lehessek. Ha Péternek sikerült ezen időtálló alapelvek konzisztens és következetes alkalmazásával eljutni onnan, hogy az utcán élt és utálta saját magát, odáig, hogy ma Brian Tracy úgy nyilatkozik róla, hogy „Szabó Péter ma az egyik legjobb motivációs előadó a világon.”, akkor úgy gondolom, nem érdemes megkérdőjelezni a könyvben leírtak működőképességét.

 

3. Élj szívvel-lélekkel – 10 útjelző az önbecsüléshez (Brené Brown)

Brené Brown több mint ezer olyan személlyel készített interjút, akikről elmondható volt, hogy valóban szívvel-lélekkel élik életüket. Sok éven keresztül kutatta ezen emberek gondolkozásmódjában, személyiségében, viselkedésmódjában a közös vonásokat, és sikerült megállapítani néhány olyan kulcstényezőt, melyek nagymértékben befolyásolják, mennyire élvezzük az életünket, mennyire vagyunk boldogok és felszabadultak. Ezen jellemzőket osztja meg a könyvben. Továbbá foglalkozik az „elég vagyok” érzésének kérdéskörével, aminek az én esetemben is nagy szerepe volt, és úgy gondolom, hogy sokunknál előjön bizonyos helyzetekben, hogy nem vagyunk elég jók, elég alkalmasak, elég felkészültek, elegek… ezen képesek vagyunk változtatni, a könyv ehhez is segítséget nyújt.

 

Borsos Bence

bence@borsosbence.hu

Megosztás
Jegyezd meg, a BUKÁS, csak átmeneti állapot! 5 tanmese a sikerhez!
Ritkán jönnek össze a dolgok elsőre, ezt valamennyien tudjuk, tapasztaljuk.De nyilván a kitartásnak megvan az eredménye, ez is bizonyított tény. És IGEN, a kitartás az, ami megkülönböztet minket a többiektől! Ugyanis a siker nincs ingyen!
   2015-11-12    Tippek
20 dolog, amit azonnal el kellene kezdened a kapcsolataidban
A szeretetteljes kapcsolatoknak nem a vér az alapja. Az igazi kapcsolatot azok az emberek jelentik, akik megpróbálják jobbá tenni az életedet és nem csak ölelésekkel, hanem valódi tettekkel is segítenek azzá válni, akivé szeretnél. Ezek az emberek – az IGAZI család – azok, akik igazán...
   2015-11-07    Vállalkozz!
Magabiztosan az irodában: A kétpólusú magabiztosság
A magabiztosság kimondatlanul is munkahelyi elvárás. Elvárja a főnök, a munkatársak, a beosztottak, de még a postás is. Olyan világban élünk, ahol a magabiztosaknak áll a zászló; ők kapják a fizetésemelést, őket léptetik elő, az ő véleményük a döntő, rájuk mosolyognak szebben.
   2015-09-22    Lifestyle