Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

30 dolog, amit megtanultam, mielőtt 30 lettem

  •  Lifestyle
  • 2015-07-07 17:25:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A mai rohanó világunkban sokan elfelejtik az egyszerű és hétköznapi dolgok örömét. Pedig nem szabadna, hiszen sokkal boldogabbak lehetnénk, ha megfogadnánk ezeket a tanácsokat (jó, nem mindet...)!
  1. Mindig legyen nálad 2000 Ft. Ez sok mindenre elég adott esetben: kávéra, jegyre, pizzára, újságra!
  2. Amikor valakivel találkozol, kérdezd meg, hogy van, és várd is meg a választ! Megkérdezheted a hamburgeredet készítő büfést, az újságost, a hosszú sorban a mosolygós embert. Érdeklődj a másik ember iránt! Sok értékes barátot szerezhetsz így.
  3. Csinálj egy csomó képet magadról! Csinálj képet, ha szomorú vagy, csinálj képet, ha rossz a kedved! Több milliárd ember létezik a Földön, de olyan, mint Te, csak és kizárólag egyetlen létezik!
  4. Sokat beszélgess a szüleiddel, ne tarts velük haragot! Bocsáss meg nekik, ha a gyerekkorod nem mindig volt fényes!
  5. Nyisd ki mások felé a szívedet és az elmédet, légy nyitott mások ösztönző gondolataira!
  6. Nincs olyan ember a Földön, aki a többi embert tökéletesen ismeri. Mindenkinek vannak titkai, és ez így teljesen rendjén van.
  7. Tanulj meg gyengédnek, de szenvedélyesnek lenni a kedveseddel!
  8. Legyél magabiztos! Hiába vannak valakinek zseniális gondolatai, ha sosem mer megszólalni.
  9. Tiszteld a többi embert, hiszen mindenki próbál boldogulni a maga módján. És szinte mindenki érdemel tiszteletet valamiért.
  10. Hordj inkább világos színű ruhákat, mert ettől jobban fogad magadat érezni!
  1. Segíts másoknak is, függetlenül attól, hogy a szívességedért az adott pillanatban kapsz-e köszönetet.
  2. Az életben semmi nem állandó, csak a változás. De a változást te irányítod, ne hagyd, hogy bárki is olyat erőltessen rád, ami nem akarsz megtenni!
  3. Mosolyogj minél gyakrabban! Mosolyogj a szomszédaidra, mosolyogj a barátaidra! Mosolyogj akkor is bátran, ha egyedül vagy, és valami vicces gondolatod támad! Mosolyogj, amikor zavarba jössz!
  4. A tested igazából a biztonsági öved az élet autójában, csak arra való, hogy megvédjen a világtól. Ezért ne a tested szabja meg, hogy merre is haladsz, hanem az elméd.
  5. Ne tarts haragot, ne engedd meg magadnak, hogy másokat utálj, bocsáss meg nekik! Tanuld meg szeretni a többi embert, és lásd olyanoknak őket, amilyennek lenniük kellene!
  6. Ne mások véleménye alapján válaszd meg a sorsodat, mindenki csak a saját életét tudja élni, nem pedig másokét!
  7. Énekelj, dúdolj gyakran, akkor is, ha rossz hangod van, mert az éneklés felszabadít. Az éneklés a lélek lélegzetvétele!
  8. Szánj időt a gondolkodásra, írd el az érzéseidet! Írj levelet a számodra fontos embereknek is!
  9. Amikor eszel, akkor egyél, amikor olvasol, akkor olvass! Próbáld meg mindig azt élvezni, amit éppen csinálsz! Ha egyszerre tíz dolgot csinálsz, egyik sem fog igazi élményt adni…
  10. Az igazi siker azon a ponton indul el, ahol a többi ember feladja.
  11. Igyál sok gyümölcslevet, egyél sok gyümölcsöt!
  12. A szeretteidnek fejezd ki, hogy szereted őket, öleld át őket gyakran!
  13. A múlt hibáit bocsásd meg magadnak, ne viseld egy életen át a tévedéseid béklyóit!
  14. Olvass minél több pozitív, és minél kevesebb negatív írást! Az utóbbi izgalmasabbnak tűnhet, de az előbbi az, ami az életedre jó hatással lesz.
  15. Csak olyan barátokkal vedd magadat körül, akik mellett kiteljesedhetsz, és a sikereidnek őszintén örülnek!
  16. Az anyagi függetlenség nem azt jelenti az életben, hogy soha nem kell dolgoznod, hanem hogy azzal foglalkozz, ami felvillanyoz, és ami a szenvedélyed. Erre törekedj, és ne arra, hogy ne kelljen semmit csinálnod!
  17. Minél több nyelven értesz, annál szélesebbre tárul előtted a világ.
  18. Le kell írni minden reggel egy papírra az aznapi alap teendőket (bolt, számlák befizetése, kötelező napi körök). Ez segít kiüríteni a fejedből az értéktelen gondolatokat, és az értékes, produktív gondolatok számára kinyitja az elmédet.
  19. A tanulási képesség nagy ajándék, ezért meg kell becsülni. Azt tanuld leginkább, ami a szenvedélyed!
  20. Élj! Lélegezz! Az életed fontos tetteit csak te élheted meg, ez csak és kizárólag a te életed!

Ha a listát hasznosnak találtad, oszd meg a barátaiddal is, és nyomj egy lájkot!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
30 listapont a 30. évig nem csak 30-asoknak
Nemhogy a 30 évesek, de még az 50-60 évesek nagy része sem ismeri igazán a pénzt. Akkor miért pont 30? Azért, mert minél korábban tanulod meg ezeket a dolgokat, annál jobb.
   2015-07-08    Pénzügyek
Idézetek újratöltve
Nem is olyan rég, közzétettünk már egy csokrot különféle idézetekből, amelyek hol viccesen, hol frappánsan, hol elgondolkodtatóan reflektálnak a világra és a vállalkozói életre.
   2015-06-19    Lifestyle
18 inspiráló idézet a rugalmasságról az életben és az üzletben
Bár egy-két tanács és életbölcsesség a Coelho-Popper-Oravecz tengelyen mozog, ezeket a világ legsikeresebb vállalkozói mondják, ettől válnak hitelessé. Szóval jó szórakozást!
   2015-06-15    Vállalkozz!