Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

4 életmentő tipp, ha te is elvesztetted a motivációdat!

  •  Tippek
  • 2015-09-02 12:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ma az emberek többsége a felgyorsult, személytelen életforma miatt csak robotként létezik, megy és teszi a dolgát. Belesüpped a mindennapi rutinba, részévé válik a hétköznapi gépezet fogaskerekeinek, őrlődik és lassan elporlad. Az életük csak heti egy napból áll, mert hétfőtől-szombatig a mindennapok rabigájában szenvednek.

Egy ilyen tömegben nagyon könnyű elveszni, elveszíteni életünk céljait és értelmét, főleg család, gyerekek, tényleges célok nélkül.

Az emberek hamar elveszítik motivációjukat, és minden egyes nap úgy kelnek fel, hogy már nincsenek újabb akadályok, nincsenek leküzdésre váró célok, mindössze teszik a dolgukat, ahogyan más  is teszi.

A motiváció elvesztése óriási probléma és különösen nagy gond azoknál az embereknél, akik olyan szellemi munkát végeznek, amiben fontos a kreativitás, és hogy másként lássák a dolgokat.

Ha te is beleszürkültél a mindennapokba, és új motivációra lenne szükséged, érdemes megfogadnod  az alábbi néhány jótanácsot.

 

1. Tarts egy kis szünetet!

A motiváció hiánya annak tudható be, hogy az emberek túlhajszolják magukat és kiégnek. Ha te is ettől a problémától szenvedsz, itt az ideje elmenni nyaralni, vagy csak egyszerűen kimozdulni otthonról, bulizni, ismerkedni!

Ha nem érnek új ingerek, akkor mitől is várnád, hogy motivált legyél a munkában vagy a magánéletedben? MINDEGY MIT, CSAK CSINÁLJ VALAMI MÁST!

 

2. Keress egy új hobbit!

Sokan vannak, akik bár rendelkeznek hobbival, de azzal is elértek mindent, amit korábban csak elképzeltek, így a hobbi is egyszerű rutinná válik.

Márpedig ha nincs olyan dolog a hétköznapokban, amit szívesen csinálnánk, akkor aligha várhatjuk azt, hogy valamitől motivációt kaphassunk. Ha nincs mit várnunk, ha nincs miért hazamennünk a munkából, hogyan várhatjuk el, hogy másnap teljes erőbedobással kezdjünk újra neki az életnek? HA A HOBBID RUTIN LETT, KERESS ÚJAT, IZGALMASABBAT!

 

3. Dobd fel a munkahelyedet

Ha a motiváció hiánya a munkahelyedhez köthető, és lehetőséged van rá, akkor itt az ideje átrendezni az irodádat annak érdekében, hogy sokkal kellemesebb környezetben teljenek a hétköznapok.

Készíts kis feladatokkal, célokkal rendelkező táblát, amelyek nem a munkához köthetők – például megnézni egy filmet, találkozni a haverokkal vagy élni az új hobbidnak –, amelyeket folyamatosan látva sokkal nagyobb motivációt érezhetsz a munka elvégzésére, hogy aztán mehess élni. HA VÁLTOZTATHATSZ, VÁLTOZTASS!

 

4. Alapíts családot!

A motivációt elveszítő emberek jelentős többsége nem él párkapcsolatban, és családja sincs.

Pedig villámgyorsan felpezsdülne az életük, ha ismerkedni kezdenének, belevetnék magunkat egy párkapcsolatba. Máris lenne kiért hazamenniük, küzdeniük, fejlődniük… Ez hatványozottan igazzá válik, ha családot alapítunk, és az élet valódi értelmet kap a gyermekek által.

Minden ember arra teremtetett ezen a világon, hogy a megszerzett tudását, alkotásait átadhassa utódainak, akik őrzik majd, és tovább adják ezeket a későbbi generációk számára… HA MAGÁNYOSAN ÉLSZ, KERESS EGY IGAZI TÁRSAT!

 

Bízom benne, hogy ha a motivációdat elveszítetted, sikerül visszalökni egy boldogabb élet felé vezető úton. Szép napot és sok sikert!

 

Sok sikert!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Ezt tanuld el Tom Hankstől
Amikor Tom Hanks 18 éves volt, írt egy levelet George Roy Hillnek, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök rendezőjének: ha szerepet ad neki, garantálja, hogy csillag születik a keze alatt. A levél egyszerre nagyon merészre és nagyon viccesre sikerült – és minden benne van, amivel a kezdő...
   2015-08-24    Aktuális
6 őrült ötlet, ami milliomost csinált a tulajdonosából
Néha az őrült üzleti ötletek a legjobbak! Van, hogy az emberek hirtelen felindulásból olyan dolgokba vágnak bele, amiket nem is terveztek meg előre, és hatalmas sikertörténetek lettek.
   2015-08-03    Vállalkozz!
13 szabály, amit a győztesek soha nem szegnek meg!
Ha az életben a győztesek táborát szeretnéd gyarapítani, akkor bizonyos szabályokat be kell tartanod, és soha ne lépj át felettük. Abayomi Jegede (a Leaders Hub alapítója) 13 olyan határvonalat állapított meg, ami a győztesek életében jól megfigyelhetően sosem kerül átlépésre....
   2015-06-18    Vállalkozz!