Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

4 hétvégi szellemi táplálék!

  •  Tippek
  • 2015-12-05 16:45:00
  • Gál Andrea
Gondolom, ti is folyamatosan beleütköztök sikeres vállalkozók azon tanácsába, hogy fontos az önfejlesztés! Szerintem valamennyien elmondhatjuk, hogy nagyon sok helyre iratkozunk fel hírlevélre és nincs olyan hónap, hogy csak ezeken keresztül ne csábítanának minket valamilyen képzésre, tréningre, rendezvényre normál vagy éppen horrorisztikus áron.

 

És Igen! Nyakunkon a karácsony. Gondoljunk bele, egy hónap múlva már 2016-ot fogunk írni.

 

Ez az időszak arra is jó, hogy valóban saját tudásunk bővítésére fordítsunk időt, anélkül hogy családunktól távol kellene lennünk, mert elég, ha este egy jó könyvvel elvonulunk a lakás egyik sarkába és csak olvasunk, olvasunk…

 

És hogy mit? Néhány könyvet szeretnék ajánlani:

 

1. Ernst & Young : A menedzser kézikönyve. Amit a vezetésről tudni érdemes

"A menedzser kézikönyve" olyan elméleti és gyakorlati segítséget nyújt a vezetők mindennapi munkájához, mely szerkezetében és stílusában a manapság már Magyarországon is egyre népszerűbb MBA képesítést nyújtó kurzusok tananyagához hasonlítható. A kézikönyvet éppúgy haszonnal forgathatja a kisvállalkozó, mint a nagyvállalati menedzser. A könyv egyes részei nem épülnek egymásra, önállóan is megállják a helyüket, az ismeretek, eljárásmódok és szokások pedig könnyen alkalmazhatók a magyarországi viszonyokra.

 

2. Michael E. Gerber: A vállalkozás mítosza

Az Egyesült Államokban a statisztikák szerint az induló kisvállalkozások 40%-a az első évben megbukik, a következő négy évben további 40% megy tönkre. Bizonyára nálunk sem jobb a helyzet...

 

Miért? Miért vállalkoznak oly sokan csak azért, hogy utána csődbe menjenek? Mi az, amit nem tanultak meg ezek az emberek? Miért van, hogy szinte korlátlan ismeretanyaggal rendelkezünk arra nézve, hogyan vállalkozhatunk sikeresen, mégis olyan kevés a sikeres vállalkozás? Mi az eredményesség valódi titka?


A könyv ezekre a kérdésekre válaszol:

 

  • Bemutatja, milyen fontos, hogy a vállalkozásunkon, és ne a vállalkozásunkban dolgozzunk, mert csak így érhetjük el, hogy annak urai, ne pedig rabjai legyünk.
  • Bemutatja, hogyan építsük fel vállalkozásunkat úgy, hogy az biztosítsa számunkra az anyagi függetlenséget és életcéljaink megvalósítását.
  • Bemutatja a vállalkozásfejlesztési folyamat legfontosabb lépéseit, és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati teendőket. . 

 

és még sok minden mást.

 

3. Larry Easto: Mikrovállalkozás

Egyre többen választják önszántukból vagy kényszerűségből a vállalkozói életformát, és nem kevesen döntenek úgy, hogy otthonukban működtetik cégüket. Nekik szól ez a könyv, amely érthetően és jól rendszerezett formában tárgyalja egy vállalkozás indításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 


Néhány példa a könyvben tárgyalt témakörök közül:

 

  • Milyen személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznünk a sikerhez?
  • Hogyan építsük fel üzleti- és marketingtervünket?
  • Milyen eszközökre és berendezésekre lesz szükségünk?
  • Hogyan mérhető a megrendelők elégedettsége?
  • Miben rejlik a mikrovállalkozás versenyelőnye a nagyokkal szemben?
  • Hogyan építsünk ki eredményes kapcsolatrendszert?

 

4. Dr. Lelkes Zoltán- Singer Magdolna: Pénzről nőknek. Beszélgetés a nők anyagi és lelki felemelkedéséről

"Amivel itt foglalkozunk, semmi másról nem szól, mint elérni azt, hogy az élet különböző területein semmi ne kényszerítsen arra, hogy ha úgy érzem, valahol nem szabad maradnom, akkor is tovább kelljen vesztegelnem." Vajon miért vannak gyakran gátlások a nőkben a pénzzel kapcsolatban? Miért próbálja sok nő kerülni a pénzzel való kapcsolatot? Egyáltalán: milyen a nők pénzhez való viszonya? Ezekre és még egy sor elgondolkoztató és aktuális kérdésre nyújt válaszokat ebben a kötetben Dr. Lelkes Zoltán pénzügyi tanácsadó és Singer Magdolna újságíró. A könyvből megtudhatjuk, melyek egy nő elengedhetetlen tennivalói a pénzügyi egyensúly megtartásához, mi szükséges ahhoz, hogy a nők is sikeresek lehessenek a vállalkozások és befektetések terén – s így végül elérhetővé váljon, hogy soha ne kelljen választanunk a boldogság vagy a pénz között! Ahogy a szerzők fogalmaznak: "Egyetlen nő sem engedheti meg magának, hogy ne valósítsa meg önmagát!"

 

Jövő héten, újabb ajánlattal jövök

Gál Andrea

 

Megosztás
8 dolog, amire emlékezz, amikor minden összeomlik körülötted
“Itt ülök a kórházi ágyon és várom, hogy mindkét mellemet leoperálják. Furcsa módon mégis szerencsésnek érzem magamat. Soha nem voltak egészségügyi problémáim. 69 évesen itt ülök egy olyan folyosó végén, ahol a másik oldalon beteg gyerekek vannak. Az elmúlt néhány órában...
   2015-12-10    Tippek
5 aranyszabály arról hogyan LESZ sikeres és hogyan NEM LESZ sikeres vállalkozásod!
Bizonyára tudtok róla, hogy novemberben egy hetes rendezvényünk volt – Fiatal Vállalkozók hete – amikor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a lehető legtöbb olyan ismeretet adjunk át Nektek, ami a vállalkozás működtetéséhez kapcsolódik.
   2015-11-30    Vállalkozz!
Sikertörténetek: Íme 8 zsenipalánta, akik milliárdosok lettek
Nincs korhatár akkor sem, ha másoktól szeretnénk tanulni. Ezek a lenyűgöző gyerekek már életük korai szakaszában a saját hibáikból tanultak, és eltökélten folytatták, számukra a legfontosabb az, hogy a következő alkalommal jobban, és jobban csinálják.
   2015-11-28    Vállalkozz!