Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 biztos jel, hogy TE vállalkozónak születtél!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-11-06 10:00:00
  • Gál Andrea
A hegymászók azt mondják, hogy olyan mámorító érzés felérni a csúcsra, és körülnézni ott, ahogy a világ szó szerint a lábaid előtt hever, mintha drogoztál volna. Újra és újra ezt akarod érezni, ez hajt a következő és következő csúcstámadásra. Ilyen érzés vállalkozóként is sikereket elérni. És ha ezek a tulajdonságok megvannak benned, akkor a biztosító kötelet kipipálhatod a felszerelések listájáról!

 

Mondják, és te is biztosan hallottad már, hogy a vállalkozók egy más „állatfaj”.  Valóban, a sikeres vállalkozók olyan kiemelkedő tulajdonsággal rendelkeznek, melyek nagyban hozzá segítik őket, hogy álmaikat, céljaikat megvalósítsák. Hogy mire van szükség a sikerhez?
 

Gyakran elhangzik, hogy önmagában egy kiváló termék/szolgáltatás nem elegendő a sikerhez, kell hozzá a tulajdonos, cégvezető személyisége, kreativitása, gondolatvilága, „őrültsége”, szemlélete, akarata…..

 

Gondolom, most picit elmosolyogsz, és azt gondolod, hogy ÉN IS ILYEN VAGYOK!!!

 

A legfontosabb személyiségjegyekből 5-öt kiemeltem, mely véleményem szerint nagyban hozzá járul, hogy magabiztosan ostromold a siker csúcsát!

 

1. Szenvedélyes, temperamentumos vagy!

Igen, ez lehet egyrészt rossz tulajdonság, mert sokszor mondhatják, hogy nem ésszel gondolkozol, hanem az érzelmeid alapján döntesz.  De gondold csak meg! Szenvedély nélkül lehet sikert elérni?

 

Emlékszel még Steve Jobs-ra, hogy milyen karizmatikus előadó volt?! Igen, a szenvedély nélkülözhetetlen, ha vállalkozásra adtad a fejed!

 

2. Munkamániás vagy!

Ha azt kapod meg állandóan a barátaidtól, hogy többet vagy bent a munkahelyeden, mint otthon, hogy igazi „munka alkoholista” vagy akkor itt az ideje, hogy ne másoknak dolgozz, hanem saját magadnak, saját magadért!

Itt az ideje, hogy vállalkozást alapíts!

 

3. Hajthatatlan vagy!

Miért baj, hogy nem ismered azt a szót, hogy lehetetlen? Miért baj az, hogy nem a problémákon, hanem megoldásokon jár az eszed folyamatosan? Szerinted a sikeres vállalkozók, feltalálók, ha az első sikertelenségnél megálltak volna, a most ismert világunk itt tartana? Valószínű, hogy  nem!

 

Ha elődeink nem lettek volna annyira eltökéltek, kíváncsiak és hajthatatlanok, mint amilyenek valójában szerencsére voltak, akkor még mindig lóháton, gyertya lángja mellett üldögélnénk esténként, és nem is álmodhatnál arról, hogy a kedvenc sorozatodat nézed (hiszen azt sem tudnád, hogy mi a tévé…)!

 

És mi volt elődeink titka??????

 

3 EGYSZERŰ SZÓ!

NEM. ADTÁK. FEL!

 

4. Szeretsz az első lenni!

Hogy a versengő természeted jó tulajdonság-e? Valószínű, hogy egy csapatjáték kapcsán nem a legpozitívabb tulajdonság (hiszen nem lehetsz kapus, hátvéd, középcsatár).

 

De ha vállalkozó szeretnél lenni?!

 

Gyerünk, alapíts vállalkozást holnap! Nem, javítok, inkább ma, mert holnap már csak a 2. leszel. Vállalkozóként viszont ezzel a tulajdonsággal sikerre vagy ítélve!

 

Hogy miért? Azért mert:

 

  • Te vagy az, aki biztosan nyomon követi a konkurenciát/versenytársakat
  • Te vagy az, aki a határidőnél hamarabb szállítja ki az árut
  • Te vagy az, aki árajánlat kérés esetén, még aznap válaszolsz!
  • Te vagy az, aki nem ismer lehetetlent és mindenre igyekszik megoldást találni
  • Te vagy az, aki mindig gyors, és minőséget produkál, hiszen tudod, hogy a nyomodban vannak a többiek.

 

5. Baráti köröd pozitív és sikeres emberekből áll!

Hogy ezt miért tartom fontos ismérvnek a siker érdekében?Ismered azt a mondást, hogy  „Madarat tolláról, embert barátjáról.” Minél több sikeres és boldog ember vesz körül, annál több pozitív visszajelzést kapsz Te magad is, és ne felejtsd el azt az inspirációt sem, ami ezektől az emberektől érkezik. Hidd el, barátaid a rakéta erejével tudnak a magasba repíteni a siker egén!

 

És ez korántsem jelenti azt, hogy tudatosan le kell építened a baráti körödet. Egyszerűen, arról van szó, hogy a barátaid Téged is jellemeznek, hiszen általában a hozzánk hasonlóakkal teremtünk kapcsolatot. Ha esetleg tudatosan változtatsz a hozzáállásodon, és másmilyen emberré válsz, az igazi barátaid is veled fognak változni, hiszen a fentebb említett kapcsolat kétoldalú, így te is inspirálod őket. Akik pedig nem tudnak veled „lépést tartani”, nem követnek természetszerűleg, akkor ők nem is voltak igazi barátok…

 

Ha magadra ismersz és már vállalkozó vagy, megnyugtatunk, hogy jó helyen vagy! Ha magadra ismertél, de nem vagy vállalkozó, gondolkozz el, hogy mi a Te igaz utad!

 

Sok sikert kívánok Neked!

 

Gál Andrea

Megosztás
18 inspiráló idézet a rugalmasságról az életben és az üzletben
Bár egy-két tanács és életbölcsesség a Coelho-Popper-Oravecz tengelyen mozog, ezeket a világ legsikeresebb vállalkozói mondják, ettől válnak hitelessé. Szóval jó szórakozást!
   2015-06-15    Vállalkozz!
Neked is hazudtak az iskolában!
Kapcsolatok, közösség, mentorok, gazdasági teóriák, marketing stratégiák, pénzügyi tervezés. Ez csak néhány dolog, amit egy üzleti diploma adni tud neked, és anélkül, hogy megkérdőjeleznénk az üzleti képzések létjogosultságát elmondanánk, hogy bizony néhány hazugságot is...
   2015-05-21    Vállalkozz!
Tényleg fiatalon kell vállalkozni?
Az ideális korú vállalkozó kicsit olyan, mint az okos lány a népmesében. Tűzről pattant, lendületes, energikus, becsvágya felfalná az egész világot, miközben megfontolt, dörzsölt, tapasztalt és tőkeerős is. Légy a levesben, hogy az előbbi csoport a fiatalságra, az utóbbi az érett...
   2015-03-16    Vállalkozz!