Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 jele annak, hogy TE felejtsd el az alkalmazotti létet!

  •  Tippek
  • 2015-11-10 16:10:00
  • Gál Andrea
Bizonyára sokszor bosszankodsz azon, hogy a munkahelyeden hogy mennek a dolgok. Valószínű számos építő javaslattal élsz, ami szinte mindig falba ütközik. És bosszant az a felesleges adminisztráció, ami nem a célt szolgálja, ráadásul az olyan valódi, számszerűsíthető eredményekre, amelyek tényleg hozzájárulnak a bevételhez senki sem kíváncsi.

 

Sőt! Valószínű, hogy sokszor megfordul a fejedbe, hogy a Főnököd, hogy van a helyén, holott nem tudja irányítani a csapatot, nem tudja delegálni a feladatokat, egyszerűen nem ért a cégvezetéshez! Szeretnél saját magad irányítani és parancsolni a cégben, ahol most dolgozol. Sőt ha te lennél a tulajdonos, tényleg jobban is menne a cégnek.

 

Gondolatban, többször eljátszottál már azzal, hogy Te hogyan vezetnéd a céged?

 

Összeszedtem azokat az ismérveket, ami igazolja, hogy Te született vállalkozó vagy!

 

És melyek ezek a tulajdonságok?

 

1. Szeretem a változatos dolgokat!

Ha megöl a monotonitás, szeretsz érdeklődni, hogy mit miért csinálnak mások, valószínű, hogy Te szeretsz egyedi dolgot/dolgokat alkotni. erre van lehetőséged a munkahelyeden? Tedd fel magadnak ezt a kérdést!

 

2. Jó kapcsolatépítő vagyok!

Megvan a képességed arra, hogy a semmiből is kapcsolatokat építs, mert képes vagy csatlakozási pontokat találni látszólag összefüggéstelen dolgok között. Az emberek éppen ezért tartanak szerethetőnek, mert képes vagy az ellentétek közt is párhuzamot találni. Ez azért van leginkább, mert szenvedélyes vagy.

 

3. Szeretem a folyamatos kihívásokat!

Rájöttél, hogy a munkahelyi biztonság valójában bizonytalanság, és a főnököd jóindulatára támaszkodni veszélyes, hiszen az ő karrierje is bármikor kettétörhet.

 

4. Magamnak akarom beosztani az időmet!

Vágysz arra, hogy amikor csak kedved tartja, ne dolgozz egy napig és csak pihenj, vagy kirándulj egyet.

 

5. Nem szeretem, ha korlátok közé szorítanak!

A szabályok szerinted nem vonatkoznak rád. Nem a törvényekről van szó, hanem a másokat korlátozó megszokásokról, rendszerről.

 

Ha magadra ismersz, javaslom, felejtsd el az ALKALMAZOTTI létet és KEZDJ el gondolkodni, hogy VÁLLALKOZÓ LESZEL!

 

Sok sikert kívánok!

 

Gál Andrea.

Megosztás
5 kardinális kérdés cégalapításkor
Magyarország egyik legnagyobb presztízsű, fiatal vállalkozók számára rendezett eseménye még mindig hullámokat vet.
   2015-12-03    Vállalkozz!
1X1 a Kft. alapításához 7 pontban!
A körültekintő vállalkozás alapításához elengedhetetlen, hogy a Kft. alapításához, működtetéséhez kapcsolódó legfontosabb ismereteket megosszam veletek, mely segíti a döntéseteket.
   2015-11-04    Vállalkozz!
Kiemelten támogatja a BVK a startup mikrovállalkozásokat
Kiemelten támogatja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező, globális piacokat megcélzó startup mikrovállalkozásokat - közölte Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, hétfőn Budapesten a "Be Smart" startup versenyt...
   2015-09-08    Tippek