Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 kerülendő mondat, ha fontos az állásod

  •  Vállalkozz!
  • 2015-11-25 09:15:00
  • Gál Andrea
Tetszik vagy nem, bizony vannak olyan mondatok, amelyek nem segítenek abban, hogy előrébb lépjünk karrierfronton vagy azért, mert a népszerűségünk a munkatársaink körében is csökken vagy pedig a főnökünket haragítjuk magunkra… És, hogy melyek ezek a mondatok?

 

„Nem tudom megcsinálni, nem értek hozzá” mondatok

Bizonyára ismerős helyzet, hogy a főnökünk olyan feladattal bíz meg, amit eddig nem végeztünk. különösen jellemző lehet ez az ünnepi illetve a szabadságolási szezonokban.

 

Fogd fel ezt a helyzetet úgy, hogy itt a lehetőség, hogy bizonyítsd alkalmasságodat, sőt! Akár az előrelépésedet is megalapozhatod! A határok felismerése fontos része az eredményes munkavégzésnek, de általában nem szokták jó szemmel nézni, ha meg sem próbálod elvégezni a rád bízott feladatot. Mielőtt kijelentenéd, hogy valamit nem tudsz megoldani, legalább tegyél egy próbát, hátha sikerül.

 

Ha viszont valóban olyan feladatot kapsz, amiről halvány gőzöd sincs, hogy hogyan fogj neki, nyugodtan mond meg, hogy én ilyet még nem csináltam, viszont ha tudnak ajánlani számodra valamilyen képzési lehetőséget, úgy azzal szívesen élsz.

 

„Nem az én feladatom, ezt Marika szokta csinálni…”

 

Az előző mondat egyik alfaja, amikor egy feladatra azt mondjuk, hogy bocs, de ez nem az én hatásköröm. Minden munkahelyen és csoportban vannak olyan feladatok, amit senki sem szeret elvégezni, de valakinek mégis meg kell csinálnia, ezért a főnök kijelöl rá egy embert.

 

„Az előző munkahelyemen...”

Ha munkahely váltást követően vagy és új vállalatirányítási rendszerrel találod szembe magad, más riportolási szokások vannak, más feladat megoldási mechanizmusok, KÉRLEK, az első hónapokba ne gyere azzal a mondattal: Hogy az előző munkahelyemen ezt másképpen csináltuk és…..”

 

Hidd el, a fenti mondattal nem lopod be az új kollégáid/kolléganőid szívébe magadat, különösen úgy, ha nem is kérdezték a véleményedet. Javaslom, ha ésszerű ötleted van, finoman tedd meg javaslatodat a vezetőd felé, alátámasztva a javaslatodat megfelelő indokkal.

 

„Nem az én hibám!”

Háát igen! A hárításban nagyon sokan kiemelkedőek! És melyek a tipikus mondatai?

 

  • Én nem tehetek az egészről!
  • Nem az én hibám!
  • Nem kaptam megfelelő utasítást!
  • Más se tudta megoldani!

 

Ismerősek ugye a fenti mondatok?

 

A felelősségvállalás hidd el kifizetődőbb, sőt! Tanulhatunk is belőle!

 

Nem akarok csapatban dolgozni

Előre mondom, nem leszel népszerű, különösen, ha a munkatevékenységhez kreativitásnak is kell társulni. Ha mindig egyedül akarsz dolgozni, rombolod a munkahelyi közösséget, vagy ha nem is rombolod, az biztos, hogy Te ennek a közösségnek nem leszel a része. Ezért kerüld az olyan mondatokat, amelyekkel azt üzened, a hátad közepére sem kívánod a nem szeretett munkatársadat.

 

Hidd el érdemes megfogadni a fenti tanácsokat!

 

Gál Andrea

Megosztás
5 dolog, hogy szuper-hatékony heted legyen
Hétfő van, a hét első napja, miközben holnap már december. Ilyenkor nehéz összekapni magunkat, pedig muszáj, hiszen még azért kicsit távolabb van a karácsony, szilveszter. így hát szedjük össze magunkat egy kicsit, és mindent bele!
   2015-11-30    Tippek
Hogyan nyerd vissza a belső erődet?
Létezik egy kis sziget Ázsiában, ahol az esős évszak az októberi hónapban kezdődik el. Az ekkor lehulló nagy mennyiségű csapadéknak kiemelkedő szerepe van a rizstermesztésre nézve, hiszen az itt élő emberek főként rizzsel táplálkoznak. Történt egyszer, hogy az októberi nagy esőzés...
   2015-11-19    Tippek
Egy gazdag ember vidékre küldte a fiát, és ez történt, amikor a fiú hazatért
Egy valóban gazdag kínai ember vidékre küldte el a fiát, mert szerette volna, ha a fia megtapasztalja, hogy milyen is a szegénység.
   2015-10-03    Motivátor rakéta