Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5+1 sikertitok Anthony Robbinstól

  •  Lifestyle
  • 2016-02-26 11:05:00
  • Várhegyi tamás
  • http://www.onlinesikertitkok.hu/5meg1-sikertitok-anthony-robbinstol/
Anthony Robbins a világ egyik legjobb sikeroktatója. Legyen szó akár személyiségfejlődésről, üzleti eredményességről, egészségről, párkapcsolatról vagy éppen időgazdálkodásról, biztos lehetsz benne, hogy a tanfolyamai, DVD kurzusai, könyvei hasznos tanácsokkal fognak ellátni.

De ki Anthony Robbins?

Sikeres vállalkozó, író és előadó, akit a Harvard Business Press beválasztott a világ Top 200 Business Guruja közé. Szemináriumaival mára több mint 4 millió embert ért el a világ 100 országából. Tanácsaival látta el többek között Diana hercegnőt, Anthony Hopkinst, Bill Clintont, Andre Agassit, az NBA és az NHL sztárjait is. 5 best-seller sikerkönyv szerzője. További információk Tonyról itt: www.tonyrobbins.com

 

Összegyűjtöttem az elmúlt években a könyveiben, DVD-ken vagy élő tanfolyamain kapott legfontosabb tanácsokat, amik segítettek átevezni az online vállalkozói létbe, és nem csak a várt üzleti eredményeket hozták meg, de az életvitelem is sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Ez utóbbi sem elhanyagolható eredmény a mai pörgő üzleti életben.

 

1. Maradj fókuszált

Manapság a multitasking új értelemmel gazdagodik és már nem csak a telefonjainktól és tabletjeinktől várjuk, hogy több dolgot legyen képes kezelni egyszerre, hanem magunktól is. Nos ennél hatásosabb figyelem és eredményesség romboló dolgot nem ismerek.

 

Rengetegen esnek abba a hibába, hogy túl sok dologgal kezdenek foglalkozni. Több állásra/megrendelésre/vállalkozásra/weboldalra próbálnak koncentrálni egyszerre. Ennek mindössze egy hamis hatékonyság érzés lesz az eredménye és valós eredmény nem nagyon. Biztos te is ismersz olyan “vállalkozót”, akinek állandóan a fülén a telefon, mindig pörög és mindig siet valahova. Elsőre gondolhatod, hogy az ilyen ember biztos sikeres, de általában nem.

 

Hidd el nekem, volt alkalmam találkozni és kezet fogni többel a világ legsikeresebb emberei közül és egyik sem volt olyan, mint a fent említett “vállalkozó típus”. Az igazán sikeres emberek kiegyensúlyozott életet élnek, kevés dologgal foglalkoznak, de azokkal nagyon eredményesen, mert minden figyelmük arra a pár dologra összpontosul.

 

Minél több dologra próbálsz fókuszálni, annál kevésbé leszel eredményes és annál homályosabban látod majd a célokat. Viszont, ha kevés dologra összpontosítasz, akkor összeszedettebb leszel és tisztulni fog a kép.

 

2. Élj és dolgozz szenvedéllyel

Tony tanításai szerint akkor leszel igazán sikeres, ha megtalálod azt a tevékenységet, ami iránt olthatatlan szenvedélyt táplálsz. Itt visszautalnék az előző pontra kicsit, mert azt tapasztaltam, hogy az emberek azért is nem tudnak egy dologra fókuszálni mert nem tudják, hogy mivel szeretnének fogllkozni és miben lesznek sikeresek. Inkább csak mennek a pénz után.

 

Például, te sem hiheted el őszintén, hogy napjainkban ennyi fiatal szeretne tiszta szívből ügyvéd, közgazdász vagy orvos lenni. Csak azért van túljelentkezés ezekből, mert sztár szakmák, amik felé terelik a fiatalokat a pénz vagy a szakma elismertsége miatt.
De a vállalkozók között is találni olyanokat, akik tonnányi dologgal foglalkoznak és 7 Kft. van a nevükön. Szerintem ők sem erről ábrándoztak az óvodai homokozóban, csak nem tudják, hogy mi iránt van bennük szenvedély, vagy ha tudják, akkor nem tudnak elég sikeresek lenni benne, hogy csak azzal foglalkozhassanak.

 

Hogy találhatod meg a saját szenvedélyed?

Ehhez adok neked pár rávezető kérdést, amit a tanfolyamaimon is leiratok a résztvevőkkel. Ha őszintén megválaszolod ezeket, akkor lehet, hogy a téma ott lesz a sorok között:

 

  • Mi a hobbid?
  • Mivel foglalkoznál szívesen a szabaidődben, ha semmi sem korlátozna?
  • Milyen hasznos munkát választanál, ha valaki minden hónapban kifizetné helyetted a csekkjeidet?
  • Szerinted mire lesz igény a jövőben, aminek a megteremtéséhez szakértelmed/motivációd van?
  • Milyen problémával küszködsz, amire régóta nem találsz megfelelő megoldást? Mások is küzdenek hasonló problémával? Meg tudnád oldani, ha minden a rendelkezésedre állna?

 

Vegyél elő egy tollat és papírt és írd le a válaszokat, aztán gondolkozz rajta, hogy melyik ötletért lelkesedsz a legjobban.
[box]

 

3. Megváltoztathatsz magadban bármit egy szempillantás alatt

Az emberek többsége általában valamilyen óriási kihívásként, vagy egy hosszú és fájdalommal teli útként gondol saját személyiség kihívásainak megváltoztatására. Pedig ez a hiedelem valójában csak egy önbeteljesítő jóslat, amit a tudatunk épített fel akadályként.

 

Legyen szó egy évek óta fennálló rossz szokásról, egy leküzdendő félelemről vagy egy rossz lelkiállapotról, ezek mindegyike megváltoztatható egyetlen szempillantás alatt.

 

Ahogy pillanatok alatt, akár ok nélkül képes vagy a rossz érzést előidézni magadban, kellő tréninggel elő tudod idézni a jót is.

 

Gondolj bele, hogy ha kapsz egy telefont egy nagyon rossz hírrel, az akár egy pillanat alatt uralma alá hajthatja a hangulatodat, a testtartásodat, a légzésedet, a kommunikációdat és a viselkedésedet. Ebből láthatod, hogy nagymértékű változások történhetnek azonnal is. De ha ez így van, akkor miért ne lehetne ilyen gyors a visszaút is. Ezt a változást a döntésed pillanatában hozod.

 

Ehhez elég elképzelned egy fantasztikus emléket vagy vizionálnod egy elsöprő sikert. Igazítsd ehhez a testtartásod, a viselkedésed és a hangulatod is  követni fogja.

 

4. Fejlődj állandóan, életed végéig!

Rég elmúltak azok az idők, amikor elég volt kitanulni egy szakmát aztán életed végéig abból megélni. Annak ellenére, hogy új idők járnak az emberek mégis hajlamosak leállni a tanulással. Mindegy, hogy gimánzium, főiskola, egyetem vagy doktori után, de leállnak, vagy leállást terveznek és után jöhet a munka világa. A sikeres embereknél nincs ilyen határvonal.

 

A mai változó világban (és ez hatványozottan igaz az internetre) kb. 6 hónapig aktuális egy jó információ, ezért folyamatosan érdemes figyelned és tanulnod a megfelelő forrásokból.

 

  • Ha 6 hónapja kijöttél egy termékkel, akkor meg kell nézned, hogy jól teljesít-e még, és hogyan tudnád fejleszteni.
  • Ha 6 hónapja elindítottál egy weboldalt, akkor ideje megnézned, hogy hogy konvertál és továbbképezni magad az elmúlt időszak technikai újításaival.
  • Ha 6 hónapja elvégeztél egy Adwords, egy grafikai, egy marketing vagy egy online vállakozás indító tanfolyamot, akkor ideje megnézned, hogy milyen újdonságok vannak e témákban, mert a nyakamat teszem rá, hogy szép számmal vannak.

 

Felejtsd el az olyan terveket, hogy majd ez a fejlesztés, vagy az a könyv elolvasása után lesz egy kis nyugtod, inkább vegyél fel egy szomjazó hozzáállást, a sikeres emberek ugyanis szomjazzák az új tudást életük végéig.

 

5. Modellezz sikeres embereket!

Van egy kedvenc mondásom: “Nincs időm és pénzem minden emberi hibát magam elkövetni ezért sikeres emberektől tanulok.”

 

Ezért, akikre igazán hallgatok, azok az emberek, akik már elérték pontosan azokat a célokat, amik előttem is állnak. Mert ők tudják igazán, hogy milyen hibákba lehet beleesni, kikkel nem szabad együttműködni, hogy lehet gyorsabban és egyszerűbben elérni azt a célt. Például:

 

  • Ha tanfolyamokat akarsz szervezni keress olyan embereket, akik már száz, ezer vagy tízezer embernek tartanak tanfolyamokat és modellezd.
  • Ha sikeres internetes vállalkozást akarsz indítani, akkor keress olyanokat, akiknek már sikeres és befutott vállalkozásaik vannak, és modellezd őket.
  • Ha boldog párkapcsolatot szeretnél, akkor keress egy boldog párt és modellezd őket.

 

De ugyanebből az okból fogadok el nehezen tanácsokat szakértőktől. Legyen bármilyen járatos is az azdott témában egy szakértő, valószínűleg még nem épített fel olyan weboldalt, olyan netes céget, amilyet én tervezek, ezért csak korlátozott tanácsokkal tud ellátni.

 

+1. Kiemelkedő sikert csak egészséges és energikus testben érhetsz el

Az előző pontok betartása képes fantasztikus célokkal és motiváló teendőkkel feltölteni az életed, de mindez semmit sem ér ha nem lesz kellő energiád mindezek véghezviteléhez. Ezért fontos az egészség.

 

Itt most nem arról akarok beszélni, hogy majd tovább élsz és nem leszel beteg és stresszes, ha egészségesen élsz, hanem arról az egyszerű és tényszerű dologról, hogy a nagy célokhoz, sok teendő társul, ahhoz pedig folyamatos koncentráció és aktív életmód kell.

 

Ha nem figyelsz oda az egészségedre, akkor olyan leszel, mint egy félig töltött üzemanyagú autó, messzi célokat nem fogsz elérni, akármennyire is betartottad a fenti 5 pontot.

 

Szóval a nagy és inspiráló célok elérésének ugyanúgy előfeltétele a heti min. 3 alkalom sportolás, a helyes táplálkozás, a kiegyensúlyozott lelkiállapot, mint a jó üzleti ötlet, a kezdőtőke, a vevők és a bevétel.

 

Forrás: Várhegyi tamás - Online Siker Titkok

Megosztás
Sikeres vállalkozó hétvégi 8 szokása, avagy Legyél a lazaság császára hétvégén, mint a macskák!
Némi inspirációt adott a hétvégén megrendezésre kerülő macska kiállítás és hát lássuk be, élni tudni kell! Azt gondolom, hogy az év első hónapján túl vagyunk, és nincs mit tenni az év hátralévő részében keményen kell dolgoznunk a sikerért!
   2016-02-06    Lifestyle