Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5+9 könyv, amely szórakoztatva inspirál és tanít

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-27 13:15:00
Alapvetően a személyiségfejlesztő könyveket kétfelé lehet sorolni. Az egyik a „tenni”, a másik az „inspiráció” kategóriába tartozik.

 

A „tenni” könyvek jellemzően olyanok, hogy konkrét gyakorlatokat, feladatokat tartalmaznak, melyeknek akkor van értelmük, ha megcsináljuk őket. Éppen ezért az ilyen könyveket nem érdemes csak úgy elolvasni, hogy erre is rámondhasd, „ezt is elolvastam”.

Ehelyett inkább olvasd sokkal lassabban, akár csak pár oldalt naponta, de alkalmazd a benne leírtakat, csináld meg a gyakorlatokat! Csak így van értelme, így tudsz fejlődni általa.

Ja, hogy azt sok idő és energia megcsinálni? Ha igazán nagy változást akarsz elérni az életedben, akkor a rossz (?) hír az, hogy ennek ára van, energia, idő, pénz, stb. De amikor megcsinálod, olyan emberré válsz általuk, hogy mindenki csodálkozni fog, mégis mi történt veled.

 

Néhány klasszikus, melyeket mindenképpen tedd magadévá:

Brian Tracy – Maximális teljesítmény
Napoleon Hill – Gondolkozz és gazdagodj
T. Harv Eker – A milliomos elme titkai
Dale Carnegie – Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket
Mj DeMarco – Gyorsítósáv a milliókhoz

 

Tudjuk, hogy ezek közül néhány már-már az elcsépelt kategóriába tartozik, de figyelj csak… ha csak azt alkalmaznád, amit Brian Tracy a Maximális teljesítményben leírt, nem lenne probléma az életeddel. Szóval, amíg nem ültetted át teljes mértékben a gyakorlatba, addig ne mondd, hogy unod! Szánj időt ezen könyvek feldolgozására ahelyett, hogy csak átpörgetnéd őket!

 

Az „inspiráció” kategóriába tartozóak pedig tipikusan azok a könyvek, melyeket könnyű olvasni, akár lehetnek regény formában, akár csak rövid sztorik. Ide tartoznak a különböző életrajzok sikeres emberekről (Steve Jobs, Richard Branson, Benjamin Franklin), vagy az olyan könyvek, melyek pl. sok rövid sikersztorit tartalmaznak (Erőleves a léleknek c. sorozat).

Az ilyen jellegű könyveket olvasva feltöltődsz, mások sikeréből és/vagy bukásaiból tanulhatsz, és egyszerűen kapsz egy nagy adag motivációt az éppen aktuális életfeladatod megoldásához, elvégzéséhez.

 

Mátrai Vanda – Álomkatalógus
Rakonczay Gábor – Átkelés a végtelenen
Paulo Coelho – Az alkimista

Bob Burg – Az Adakozó
Dan Millman – A békés harcos útja
Dan Millman – Szókratész utazásai
Robin Sharma – A szerzetes, aki eladta a Ferrariját
Jack Canfield – Erőleves a léleknek
Benjamin Franklin életrajza

 

Este lefekvés előtt az inspiráció kategóriába tartozóakat érdemes olvasni, hiszen akkor már úgysem szánnál akár több órát a gyakorlatok elvégzésére. Reggel már annál inkább olvashatod a “tenni” könyveket, azzal a feltétellel, ha szánsz időt arra is, hogy megcsináld a benne foglaltakat.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy “akkor így egyszerre több könyvet olvassak? Röviden: Igen, legalábbis kettőt párhuzamosan. Egy inspirációs, amit lefekvés előtt (esetleg felkelés után közvetlenül is) olvasol, illetve egy gyakorlatias “tenni” könyv, melyet reggel és napközben olvasol, időt szánva a feladatok elvégzésére.

 

Jó olvasást kívánunk!

Megosztás
Változtasd minden reggeledet szuperré!
Az ébresztés már harmadszor szólal meg, és az egyetlen, amire képesek vagyunk, az a nyögés. Egy órával és egy liter kávéval később úgy érezzük, hogy bár még el sem indult, de az egész napunk el van …. rontva. Íme, négy tanács ahhoz, hogy idejében felkelj, és a napjaid szuperül...
   2015-11-29    Vállalkozz!
Az üzleti sikereid csakis világos célok meghatározásával érheted el!
Ha sikeresek szeretnénk lenni az üzleti életben és a vállalkozói szférában, akkor célokat és prioritásokat kell magunk elé tűznünk. Célok nélkül nem megy, hiszen nincs reális motiváció, ami arra ösztönöz bennünket, hogy nap, mint nap munkába álljunk és a tudásunk legjavát...
   2015-11-11    Tippek
Hallgass a macskára: keress magadnak mindig célt!
Valószínűleg mindenki ismeri a Lewis Caroll által szerzett, Alice Csodaországban című történetet. A mesében a főszereplő eltéved, ezért egy faágon ülő macskát kérdez meg, arról, hogy merre menjen tovább. A macska azt kéri Tőle, hogy először is azt árulja el, hogy hová szeretne...
   2015-11-10    Vállalkozz!