Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

7 dolog, ami az erős és határozott nőkről elmondható

  •  Lifestyle
  • 2015-10-12 20:40:00
  • Balogh Benjamin
Mitől lesz valaki nő? Mitől lesz valaki határozott és erős nő?
A mai világban egyre nehezebb erősnek és határozottnak lenni, azonban ez nem a pénz, a származás vagy iskolázottság kérdése, hanem az elhatározásról, az erőről, az értékekről és a függetlenségről szól. Láttál már fiatal lányt, akinek csodálatos háza, rengeteg pénze és egy tekintélyes párja van? Ezek a dolgok közel sem jelentenek egyet az erősséggel és a határozottsággal, de természetesen nem zárják ki egymást. Most megnézheted, hogy mi rejtőzik a felszín alatt.

 

Nem keverik össze a munkát a magánélettel

Jellemző rájuk, hogy mindig a megfelelő módon tudják kezelni a helyzeteket. Ha a munkahelyükön nagy a nyomás és a stressz, vagy valaki nem megfelelő módon kommunikál velük, akkor megkeresik a probléma gyökerét, majd megoldják, nem pedig otthon a férjükön vagy a gyerekükön vezetik le a felgyülemlett feszültséget.

 

Nem „nyafognak”

Te is rengeteg nőt… helyesbítek – lányt (mert ők még csak papíron nők) láttál már, akik minden egyes olyan dolog végett, ami nem úgy történt, ahogy ők szerették volna, el kezdtek hisztériázni és másokat hibáztatni? Az erős nők ezzel ellentétben nem reagálnak túl semmit sem, mindent a helyén kezelnek. Ők a mutogatás helyett megpróbálják felfogni az egészet tapasztalatszerzési célzattal, tudják, hogy mit jelent egyszer fent, egyszer pedig lent lenni. Az élet nem habostorta…

 

Mindig képzik magukat

Az erős nők rendszeresen olvasnak és tanulnak, hiszen nem szeretnének megragadni egy bizonyos szinten. Felismerték, hogy ha sikereket szeretnének elérni, ahhoz bizony folyamatosan képben kell lenniük és minél több tudást kell felhalmozniuk. A világ működése is érdekli őket.

 

Energiabombák

Tele vannak energiával, nem szeretik másra rátukmálni az olyan feladatokat, aminek az elvégzése őket illeti. Természetüktől fogva az önállóság az életük részét képezi. Tehát ők azok, akiknek ha egy ideig egyedül kell maradniuk, biztos, hogy valahogy megoldják a napi elvégzendő feladatokat és nem fognak összezuhanni. Ha kell, a jég hátán is megélnek.

 

Nem hagyják, hogy más irányítsa őket

Megvan a saját önbizalmuk, így nincs szükségük arra, hogy más beleszóljon az életükbe. A negatív szavakat nem veszik magukra, azonban képesek megkülönböztetni azokat az építő jellegű kritikáktól. Erős jellemek, így ha valamit elhatároznak, azt véghez is viszik, nem gondolkodnak napokat a döntésen, és nem hagyják magukat befolyásolni ebben. A saját útjukat járják és elvárják, hogy mások ezt tiszteletben tartsák.

 

A boldogságukat nem teszik tönkre hiú ábrándokkal

Rendelkeznek célokkal, de a céljaikat reálisan tűzik ki. Az különbözteti meg őket a lányoktól, hogy ők nem luxusvillára, milliókat kereső férje és a legújabb AUDI modellre vágynak, hanem reális célt tűznek ki, amelynek érdekében minden nap tesznek egy újabb lépést. Nem hagyják, hogy az irreális álmok tönkretegyék az életüket, az álmodozás helyett inkább cselekednek.

 

Nem élnek kételyek között

Egyaránt igaz a párkapcsolatukra, a családjukra és a munkahelyi viszonyukra is, hogy nem képesek kételyek között élni. Ha barátaikra, ismerőseikre nem hatnak a szavak, akkor nem sokat hezitálnak, mindenféle gondolkodás nélkül megszakítják az illetővel a kapcsolatot, mert nem fogják eltűrni az alaptalan mérgezést az életükben. A családjukban is az egyensúlyra törekednek, nem söprik a problémákat a szőnyeg alá.

 

Szerző: Balogh Benjamin

(Boldogsag.info)

Megosztás
Az elszigetelődés évszázadát éljük. Vagy nem.
A csapból is az folyik, hogy az emberek egyre inkább bezárkóznak a saját kis világukba, és nem engednek közel magukhoz szinte senkit. Bizalomhiány miatt hódít a szingli életvitel, a barátokra teszünk, emberi kapcsolatainkat nem ápoljuk. Mennyire állja ez meg a helyét?
   2015-09-25    Lifestyle
Amit a nők a háztartásvezetésből hasznosíthatnak az üzleti életben.
Sokan mondják, hogy nincs is akkora különbség egy háztartás vezetése és egy vállalkozás menedzselése közt. És ebben van is igazság, hiszen számtalan olyan képesség van, amelyet a nők mindkét területen hasznosítani tudnak, így kamatoztatva az otthon szerzett tapasztalatokat az üzleti...
   2015-02-25    Lifestyle
Hogy "akadályozzák meg" a nők a saját üzleti sikerüket?
A Központi Statisztikai Hivatal 2014 július adatai szerint 49 500 női vállalkozó van az országban, és habár ez szám lehetne sokkal több is, az évenkénti tendencia 2012-től viszonylagos emelkedést mutat a női vállalkozók számát tekintve.
   2014-12-18    Lifestyle