Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

7 dolog, amivel elkerüld a karácsonyi őrületet!

  •  Aktuális
  • 2015-12-13 11:55:00
Minden karácsonyi őrület után megfogadom, hogy jövőre másképp lesz. Jövőre időben nekilátok, hogy időben kezdek neki. Ebben az évben ez sikerülni fog, már most nekikezdek. Összeírtam hát néhány dolgot, amit már most novemberben meg kell tennem. Biztos vagyok benne, hogy a te karácsonyod is kevesebb idegeskedéssel jár majd, ha nyomon követsz a következő néhány hétben. Igen! Már csak néhány hét, úgyhogy startoljunk.

 

1. Karácsonyi készülődés - Tervezd meg a karácsonyi kiadásokat!

Nagyon sok ember még következő év nyarán is az előző évi karácsonyi személyi hiteleket nyögi. Ha egy kicsit ügyesebben tervezünk, akkor elkerülhetjük ezt a felesleges túlköltekezést.

 

2. Karácsonyi készülődés – Kezdd el megcsinálni a saját készítésű ajándékokat!

A saját készítésű, személyes karácsonyi ajándékok sokkal emlékezetesebbek, szívhez szólóak és sokkal inkább szólnak a szeretetről, mint a vásárlásról. Hogy miért van ez? Mert az, aki kapja, tudja, hogy időt, energiát és szeretetet fektettél bele.

 

3. Karácsonyi készülődés - Kérj kívánságlistát szeretteidtől!

Sokszor kérdezzük az utolsó pillanatban kétségbeesve szeretteinket, hogy mit szeretnének. Mi lenne, ha írnál nekik egy igazi kézzel írt levelet, amelyhez mellékelsz egy üres listát, amin legalább 10 hely van. Ha most odaadod nekik, még bőven van idejük kicsit gondolkodni rajta, hogy mit szeretnének. Jó módszer lehet az is, ha mostantól nagyon figyelünk szeretteink egy-egy elejtett mondatára, amelyből megtudhatjuk mit látnának szívesen a karácsonyfa alatt.

 

4. Karácsonyi készülődés -Tervezd meg a dekorációt!

Itt az ideje előszedni a karácsonyi díszeket és egyéb dekorációkat rejtő dobozokat. Milyen színű díszítést szeretnél? A jelenlegi díszekből össze tudod válogatni? Mi kerül az ünnepi asztalra? A tavalyi terítő jó lesz vagy újat kell vásárolni? Szeretnél most valami különlegeset? Szükség lesz-e gyertyatartóra, szalvétagyűrűre, új tányérokra? Már november végén karácsonyi díszbe öltöztetheted a lakást. Kezd egy-egy aprósággal és folyamatosan díszítsd a lakást.

 

5. Karácsonyi készülődés -Kezdd el megírni a karácsonyi üdvözlőlapokat!

Ha igazán meg akarod lepni szeretteidet, ismerőseidet, akkor már most kezdd el írni a karácsonyi üdvözlőlapokat. Manapság nem divat üdvözlőlapot írni, mégis olyan jól esik az embernek, ha néha számlán kívül mást is talál a postaládában. Ha december első hetében feladod őket, biztos, hogy az egész családban idén te leszel a karácsonyi szuper tündér, aki mindenre gondolt és mindenre odafigyelt.

 

6. Karácsonyi készülődés -Töltsd fel a mélyhűtőt!

Karácsony előtt megszaporodnak a teendők. Sokszor apróságok is rengeteg időt elvehetnek, amire azonban már most fel lehet készülni. Ha például húslevest főzöl, csinálj annyit, hogy 1-2 dl-es adagokat le tudj fagyasztani belőle. Ezek segítségével pillanatok alatt tudunk majd később finom ételeket varázsolni az asztalra. Duplázd meg a főzni kívánt ételek adagjait és fagyaszd le a felét, hogy a karácsonyi őrületben ezek megkönnyítsék az életedet.

 

7. Karácsonyi készülődés -Tanulj meg végre nemet mondani!

Itt az ideje, hogy néha nemet is mondj a kéréseknek. Ha nem akarod elrontani a karácsonyt a szörnyű rohanással, ne hagyd, hogy minden a te nyakadba szakadjon, sem otthon, sem a munkahelyeden. Tervezd meg, hogy mikor szeretnél szabadságra menni.

 

Egy ilyen karácsonyi előkészülettel sokat teszel azért, hogy nyugodtabb és békésebb legyen a karácsonyod.

 

Eredeti cikk

Megosztás