Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

9 tipp: mit tanulhatsz a kudarcokból?

  •  Tippek
  • 2015-10-08 12:05:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A kudarcnak is vannak árnyalatai: jó kudarc, kis kudarc, nagy kudarc, rossz kudarc… A jó kudarcélményekből tanulhatsz, a rosszak által pedig fejlesztheted a személyiségedet. Hosszú távon a kudarcélmények azok, melyek segíteni fognak a sikereid elérésében.

 

A kudarc csak akkor nyom le a Földre, ha rosszul kezeled!

 

Nézd meg mit is tanulhatsz a kudarcaidból!

 

  1. A kudarc alázatra és objektivitásra tanít – természetesen csak akkor, ha nem mindig más a hibás azért, mert nem jöttek össze a dolgaid.
  2. A kudarc arra ad lehetőséget, hogy kipróbálhasd az új dolgokat, ötleteidet – nyilván csak akkor, ha régiek nem váltak be.
  3. A kudarc hozzájárul ahhoz, hogy a célod felé vedd az irányt – elképzelhető, hogy azért értél meg valamit kudarcként, mert elfelejtetted mit is akartál elérni.
  4. A kudarc éretté és makaccsá tesz – a csak azért is megcsinálom hozzáállás segít abban, hogy a többi, előre nem látható kudarcokat is fel tudd dolgozni.
  5. A kudarc kedvességre tanít – nem leszel „hammbekaplak” kedvedben, ha kudarccal találod magad szemközt. Már rájöhettél arra, hogy a kudarc az élet velejárója, el kell viselni, fel kell dolgozni.
  6. A kudarc bátorságot ad – hiszen újra belekezdtél valamibe, amivel szemben vállalod a kockázatokat.
  7. A kudarc türelemre tanít – hiszen ha mindenben hamar elérnéd a sikereket, akkor nem lenne több célod. A türelem az üzleti életben a hosszú távú siker titka.
  8. A kudarc helyre teszi a dolgokat – nem minden kudarc személyes kudarc. Ha mindent komolyan veszel, előbb-utóbb belebetegszel a sok csalódásba.
  9. A kudarc jót tesz az önbecsülésnek – akkor, amikor szembesülsz egy nem sikerült dologgal, biztosan pocsékul érzed magadat, de kis idő elteltével már jó szívvel, bölcsen adod a tanácsokat az ilyen helyzetbe került társaidnak. Hiszen te is talpra álltál utána, bizonyára a másiknak is támasza lehetsz!

 

Hajrá!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

Megosztás
Így öli meg a karrieredet a konfliktuskerülés
A konfliktusokra adott válaszok különbözőek: van, aki Kitartó és köti az ebet a karóhoz, és van, aki Konfliktuskerülő, vagyis egyezséget köt inkább. Azok, akik gyakran választják a kompromisszumot, egy idő után már nem fognak hinni magukban, mivel állandóan feladják az álmaikat,...
   2015-06-23    Lifestyle
Idézetek újratöltve
Nem is olyan rég, közzétettünk már egy csokrot különféle idézetekből, amelyek hol viccesen, hol frappánsan, hol elgondolkodtatóan reflektálnak a világra és a vállalkozói életre.
   2015-06-19    Lifestyle
Legyen végre rend az időbeosztásodban!
Akár megy az üzlet, akár éppen áll, mindig annyi a dolgod, hogy szinte ki sem látsz alóluk? Tele vagy a napi feladatokkal, miközben a hosszú távú stratégia elemei is lassan-lassan aktuálissá válnak?
   2015-03-26    Lifestyle