Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Disznóvágási és húsfeldolgozási kellékek szakértője

  •  Vállalkozz!
  • 2016-02-11 18:05:00
  • Bozó Ákos
Mostani interjúnkban egy olyan fiatalembert ismerhettek meg, aki a végletekig elkötelezett az általa forgalmazott termékek magas színvonaláért. Ez nem is csoda, hiszen beleszületett az élelmiszeriparba, így pályaválasztása nem is lehetett kérdés. Vallja, hogy felgyorsult világunkban a személyes kapcsolat még mindig kiemelten fontosságú, és a legfontosabb a Vevők, Partnerek elégedettsége. Ismerjétek meg Miskolczi Dávidot, a bollershop.hu tulajdonosát

 

Mesélj egy kicsit magadról, és mutasd be kérlek a vállalkozásod.

Negyedik generációs húsiparosként mivel is foglalkozhatnék, mint hússal és az azt körülölelő élelmiszeriparral. Gyerekkoromban már korán kacsintgattam a szakmával, hiszen vágóhídon nőttem fel, elsajátítottam az alapokat, amit utána csak kamatoztattam.

 

2006. évben élelmiszer technológusként majd 2014. évben okleveles élelmiszermérnökként végeztem Szegeden. Szakmaválasztásomat hobbiként is élem, aminek a szűk családom nem minden esetben örül, de feleségem támogat terveimben, sok esetben terhet is vesz le a vállamról. A vállalkozásom szem előtt tartása mellett a családom jövője, 6 éves Fiam életre nevelése a fő szempont.

 

Vállalkozásunk fő irányvonala a disznóvágási és húsfeldolgozási kellékek online kereskedelme, amely mellett kis- és nagykereket egyaránt ellátunk alap- és segédanyagokkal. Említésre méltó még a gyártók bázisa, ahol csakis megbízható Partnerekkel állunk üzleti kapcsolatban. Az üzletünkben fontos szempont a személyes kontakt, a megbízhatóság és a korrektség.

 

 

 

Hogy jött az ötlet, hogy egy olyan szezonális jelenségre, mint a disznóvágás, illetve a disznóvágáshoz szükséges kellékek forgalmazására építs egy vállalkozást? Milyen nehézségekbe ütköztél a kezdetekben, illetve később?

Mint ahogy azt a korábbiakban is említettem a fellelt piaci rés nem csak a végfelhasználókra épül, hanem azon húskészítmény gyártókra is, akik akár őstermelői igazolvánnyal vagy több mint 100 alkalmazottal rendelkező KKV-k ra akik az élelmiszeripar adott szegmensében ipari mennyiségben kívánnak beszerezni segédanyagokat esetleg élelmiszeripari gépeket, berendezéseket. A háztáji szezonon túl is van élet, hisz az élelmiszer mindig kelendő árucikk és azt be is kell valamibe csomagolni.

 

Kezdeti nehézségek, mint minden induló webáruház esetén a kellő hirdetési felületek kiaknázása valamint a Vevőkör kiépítése, bizalomba férkőzése. Nehézségek bármikor adódhatnak, ami leginkább bizonyos termékek beszerzési idejében nyilvánul meg, hisz sokan azonnal szeretnének nem szokványos termékekhez hozzájutni.

 

Mikor indult a vállalkozás, és alapításkor mennyi termékkel voltatok a piacon és most hol tartotok?

Vállalkozásunk online felülete 2015. év januárban kezdte meg működését, mely felületen minden alapvető dolgot már elérhetővé tettünk Vásárlóink részére. A piaci igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük szortimentünket és igyekszünk a már megszokott magas minőségű termékeket Magánszemélyeknek is elérhető áron beszerezhetővé tenni. Vevőkörünk bővülése szerencsére érezhető, amit megbízhatóságunkkal és gyorsaságunkkal valamint baráti árainkkal értünk el.

 

 

Hogyan juttatjátok, el a célcsoport részére a legfontosabb ismereteket illetve hogyan találnak rátok?

Lassacskán sikerül minden régióba és helyiségbe eljutnunk, amit az Internet adta lehetőségek széles spektrumban biztosítanak számunkra, mint felületet. A mai rohanó világban még mindig fontosnak tartom a személyes kontaktot, amit meglévő és leendő Partnereink számtalan szakmai fórumon vagy szakmai esetleg közösségi rendezvényen élvezhetnek. Szokásunkká vált olyan rendezvényeken részt venni, mint például a Csabai Kolbászfesztivál, Bácskai Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivál és a  Fonyódi Kolbászfesztivál.

 

Ezen rendezvényeken a Szervezők kérésére szerepet vállalunk a zsűrizésben vagy a díjak átadásában. Szakmai felkészültségünknek köszönhetően szinte minden nyitott kérdésben a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon igyekszünk segítséget nyújtani a kiváló magyar élelmiszer előállításához.

 

 

A termékeid értékesítése milyen csatornákon történik?

Webáruházunk működését elősegítik azon fizetős vagy ingyenes szolgáltatások, mint például a Google Adwords, Facebook, Banner hirdetések ,apróhirdetési felületek valamint kiskereskedelmi egységek polcai , ahol Vásárlóink értesülhetnek akcióinkról, árainkról, tanácsainkról vagy esetleg mások által még meg nem osztott receptekről.

 

A megfelelő egység csomagolóanyag választás kritikus szempont, hisz a termék címkéje nem csak a kötelező elemeket tartalmazza, hanem reklámfelületként is ideális, így sokaknak már a Böllérshop.hu logója a címkén garancia arra hogy azt kapja a terméktől, amit elvár!

 

Úgy tudom, hogy élelmiszeripari tanácsadással is foglalkozol. Mesélnél nekünk erről bővebben?

Tevékenységi köröm e tekintetben bizonyos mértékig a termékkel együtt adom el, hisz nem utasíthatom vissza a Vásárlót, mikor tanácsot kér a megfelelő gyártáshoz. Speciális esetekben felkérésre gyártástechnológiai folyamatokat dolgozok ki élelmiszeripari gyártóknak, javaslatot teszek Minőségirányítási rendszerének felülvizsgálatára vagy egy multi orientált fogyasztási cikket dolgozok ki neki, ami megállja a helyét a diszkontláncok polcain.

 

 

Ehhez természetesen ismerni kell a piacot, a gyártástechnológiát, a csomagolástechnológiát és nem utolsó sorban figyelembe kell venni az adott Gyártó infrastruktúrális lehetőségeit. Sajnos még a nem kellő számban és minőségben kapom a felkéréseket ez ügyben, de aki eddig igénybe vette szolgáltatásunkat élvezhette olyan multik együttműködését, mint például: ALDI, METRO, SPAR

 

Azt mondják, hogy egy vállalkozó mindig fejlődni akar. Milyen újdonságokon töröd Te a fejed? Merre szeretnél tovább fejlődni?

Köszönöm kérdésed, mosolyt keltett arcomon, hisz egy újabb piaci rést leltem fel a húspiacon valamint a gasztronómia terén, amit szeretnénk mihamarabb az ország elé tárni. Fejlesztünk, mert nem állhatunk meg, ezért is nagy erőbedobással fejlesztjük az ország első és szerintem még egyetlen gasztrokultúrális navigációs felületét, ahol a Fogyasztók ingyenesen akár 3 kattintásra is kiválaszthatják a számukra megfelelő húskészítmény előállítót, ahova útvonaltervezéssel azonnal elindulhat és megveheti kedvelt ízvilágát, vagy termékjellemzéseket, recepteket olvashat a hagyományos gyártástechnológiával gyártott húskészítményekről.

 

Projektünk a www.kolbaszinfo.hu oldalon kap teret, ahova minden húskészítménygyártónak-akinek van helye a felületen- várjuk megkeresését hogy számára is kifizetődő egyedi és profitnövelő lehetőséget kínáljunk csekély költségért cserébe.

 

 

 

Mit gondolsz, a magyar disznóvágás kultúrájáról? Egyáltalán létezik ilyen? Hasonló utat jár be, mint a kézműves sörök reneszánsza? Vagy éppen ellenkezőleg, kihalóban van? Mi a jövő?

Kultúra… Itthon volt és remélem lesz is kultúrája a háztáji állattartásnak és húsfeldolgozásnak. A generációs hagyományok úgy gondolom ismét felélénkülőben vannak, ezt igyekszünk mi is elősegíteni. Ipari területen nem szép jövőt jósolok a mai magyar húsiparnak, hisz egyre jobban a kémia irányába tolódik az egész. Ez sokunknak nem szimpatikus. Úgy gondolom az élni és élni hagyni gondolkozást kellene sokaknak választania, mert végül is tyúk sincs tojás nélkül és ez fordítva is igaz.

 

Az ismert élőállat állomány siralmas színekben „tündököl”, voltak és lesznek is törekvések ennek növelésére, de addig,  amíg a kisebb gazdák nem kapnak korrektebb honoráriumot és kedvezőbb vagy azonos feltételeket, mint a szakma többi résztvevője, addig az élőállat igenis máshova vándorol, Bízok benne, hogy pár év múlva még magyar húsiparról beszélhetünk és nem másról. Szeretném, ha a Minőségi Magyar Élelmiszer méltó lenne a nevéhez.

 

 

Mint tapasztalt vállalkozó, mit tanácsolsz a jövő vállalkozóinak?

A tapasztalatokból sosem elég, napról napra én is tanulok újat. Fontos hogy legyenek terveid, egy kis bátorságod, valami a zsebben, járj nyitott szemmel, szívd fel az „öregek” tanácsát, cselekedj meggondoltan és ne ugorj fejest egy ismeretlen területen. Fontos hogy tudd, van rajtad kívül más is, aki már benne van és tudni kell hol a határ. Tartsd meg méltóságod, becsületed és tanulj sokat másoktól. 

 

Elérhetőségek:

Ügyfélszolgálat: +36205302628
Tulajdonos: Miskolczi Dávid +36706260066

 

Az interjút készítette: Bozó Ákos

Megosztás