Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A FIVOSZ is aktív résztvevője és formálója a Közép-Kelet-Európa és Kína közötti együttműködésnek - FIVOSZ tag óriási sikere

  •  Aktuális
  • 2015-06-18 11:00:00
Ningbo az idén az első alkalommal rendezte meg a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) Befektetési és Kereskedelmi Expót (The 1st China-CEE Investment and Trade Expo), amelyen Magyarország is sikeresen szerepelt 26 vállalat/intézmény részvételével. A 26 cég közül a kiállítás egyik leginnovatívabb cége az iGas Bezinkút Technológia Kft. volt.

A vállalat többségi tulajdonosa a New Wave Investment Zrt, a FIVOSZ egyik sikeres tagvállalata. A jövőbe mutató, prototípust felvonultató iGas „okosbenzinkút” komoly tömegeket vonzott a magyar standokhoz. A magyar fejlesztést több kínai televízióban is bemutatták, ill. a magyar politikai delegáció vezetője Dr. Szabó László a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és Zhejiang tartomány kormányzója, Mr. Li Qiang személyesen is kipróbálták a kiállított futurisztikus „okosbenzinkutat”.

A Ningbo-i Kína-KKE Befektetési és Kereskedelmi Expo második napján rendezték meg 2. Kína-KKE Kereskedelmi Kamarák Befektetési és Kereskedelmi Szemináriumát, amelyen a FIVOSZ is képviseltette magát. Tasnády Előd sanghaji külgazdasági szakdiplomata, aki egyben a FIVOSZ Ázsia tagozatának alelnöke is, a kiemelt vendégek között vett részt az eseményen, majd a jelen lévő széles szakmai közönség előtt mutatta be a szervezet tevékenységét, illetve a FIVOSZ egyre növekvő nemzetközi jelenlétét, beleértve Kínát is.

A prezentációt követően szűkebb körben Gu Zheng Wei, a Ningbo CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) elnökének meghívására a megjelent kamarák vezetői egyeztettek a kínai piac nyújtotta együttműködési lehetőségekről, amelybe a jövőben a FIVOSZ-t is be kívánják emelni. Az egyeztetést követően Gu Zheng Wei társaságában a meghívottak egy közös vacsorával zárták a második nap eseménysorozatát.

A Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) Befektetési és Kereskedelmi Expó teljes magyar megjelenését a Sanghaji Magyar Főkonzulátus fogta össze, a sikeres Ningbo-i FIVOSZ bemutatkozást is mindenben segítették és koordinálták a Főkonzulátus munkatársai. Köszönhetően a Sanghaji Magyar Főkonzulátus és a FIVOSZ közötti kooperációnak a Ningbo-i bemutatkozást követően a közeljövőben intézményesülhet az együttműködés a FIVOSZ és kínai fiatal vállalkozói szervezetek között, ill. a KKE-Kína együttműködés keretében könnyen lehet, hogy a 16 európai ország fiatal vállalkozói a FIVOSZ koordinációja mellett mélyítik az együttműködésüket Kínával.

Bővebben a sikerről ITT olvashattok.

Megosztás