Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A hit titka, hogyan láss szem nélkül?

  •  Tippek
  • 2015-12-07 13:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A hit nem csak azokban az időkben fontos, amikor minden jól megy az életünkben. Akkor is nagy szükségünk van rá, amikor az élet akadályok elé állít minket, hiszen a hit ad elég belső erőt ahhoz, hogy a kudarcok után ismét talpra tudjunk állni, és újra haladni tudjunk. Ahhoz, hogy a végső célunkat meg tudjuk valósítani, igen nagy belső erőre van szükségünk, és ezt bizony a szilárd hit tudja megteremteni.

 

De miként tehetsz szert elég hitre? Egyáltalán honnan fakad a hit?

Minden olyan korábban történt dologból erőt és hitet tudsz meríteni, amelyet életed során megtapasztaltál. Hitet nyerhetsz a pozitív és a negatív tapasztalatokból egyaránt. minden, amit megtapasztalunk és átélünk az életünk során annak függvényében alakul, hogy mekkora a bennünk rejlő hit és belső erő. A hit erőt ad, a segítségével végre tudunk hajtani bármit!

 

Csupán bíznunk kell önmagunkban (vagy ha hiszünk felsőbb hatalom létezésében, akkor benne is bízni kell), mert akár szemek nélkül is láthatunk. Láthatjuk azt, hogy minden dolog jóra fordul, mindent el tudunk érni és láthatjuk azt is, hogy sikeresek vagyunk. A körülöttünk zajló eseményeknek törvénye is van: mindenki azzá válik, amiben hisz.

 

A hitre úgy is tekinthetünk, mint hatalmas erőre.

A hit nem más, mint egy olyan “tudás”, ami az emberek belső énjében lakozik. Ez a belső tudás képes a külső történéseket is pozitív irányba terelni. Emiatt van az, hogy akinek erős a hite, az bármilyen körülmények között eléri, amit szeretne.

 

A hitet sokan úgy fogalmazzák meg, mintha az “a spirituális élet és a lélek tápláléka” volna. Azok az emberek ugyanis, akik valami miatt elveszítik a bennük lakozó hitet, a hétköznapi életükben sem lesznek többé boldogok. A spirituális törekvéseik alábbhagynak, és hatalmas űr keletkezik a belső világukban. A hit nem más, mint a már sokat emlegetett belső erő!

 

Mi az, ami képes a belső erőt, a hitet megszilárdítani?

A hit megerősítésére kiválóan alkalmas például a meditáció, amely során a világot új oldaláról ismerhetjük meg. Ezek a megtapasztalások, “az észrevehetetlen dolgok észrevétele” képesek tovább hajtani minket a kitűzött céljaink felé, a megerősödött hit erőt és tettvágyat biztosít a sikerhez vezető úton történő előrehaladáshoz.

 

A kudarc ellen csakis egyetlen eszközzel lehet védekezni, amely nem más, mint a hit. Ahhoz, hogy a világmindenségben rejlő erőket előnyünkre tudjuk felhasználni, mindenképpen szükségünk van a hitre. A hit minden olyan gondolatot, amely megfogalmazódik bennünk, képes valóra váltani.

 

Amíg az emberek nem próbálják ki, addig nem hiszik el, hogy a hitnek, a szándékainknak és a gondolatainknak teremtő ereje van. Amit eltervezünk, azt meg tudjuk valósítani, ha elég erősen hiszünk benne. A pozitív gondolkodásunkkal, az erős hitünkkel valóra tudjuk váltani mindazt, amit célul tűztünk ki.

 

Semmi sem lehetetlen, ezt ne feledd el! Csupán pozitívan és sikerorientáltan kell gondolnod mindarra, amit véghez szeretnél vinni!

 

Sok sikert kívánok a céljaid eléréséhez!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Tudtad??? Az olvasás a legjobb ellenszere a tudatlanságnak
Most hétvégén és az év hátralévő részébe, olyan könyveket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amivel a 2016-os évet tudatosan tudjátok elkezdeni. Nem motivációs könyvet ajánlok, még csak nem is száraz szervezeti működést bemutató könyveket!
   2015-12-12    Vállalkozz!
Egy kis erőleves a léleknek
Léteznek olyan személyek, akik abszolút nem félnek attól, hogy mit hoz számukra a jövő. Tisztában vannak azzal, hogy a sikerhez vezető út néha göröngyös, és ha el is esnek, könnyedén fel tudnak állni, majd továbbhaladnak rendületlenül a kitűzött céljuk felé. Azonban vannak olyan...
   2015-12-08    Tippek
12 kiemelkedő idézet Paulo Coelhotól
Ha jó könyveket kellene ajánlanom neked, akkor Paulo Coelho “Az alkimista” regénye biztos köztük lenne. A könyv 1988-ban jelent meg Portugáliában, és azóta már 56 nyelvre fordították le. “Az alkimista” sok olyan leckével, és tanáccsal szolgál számunkra, amiket magunkkal vihetünk...
   2015-12-05    Tippek