Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A kezdő vállalkozók 6 alaphibája

  •  Vállalkozz!
  • 2016-03-21 19:25:00
  • Gál Andrea
Akár magabiztosan vágsz neki a vállalkozói létnek, akár folyamatosan azon aggódsz, milyen banánhéjon ne csússzál el, mi most segítünk Neked abban, hogy felismerd, melyek azok a hibák, amitől megóvhatod magad megszabadulva jelentős pénzügyi kiadásoktól. Hát lássunk hozzá!

 

1. Ne csak a saját ítélőképességében bízzál!

Akármennyire is az évszázad találmányának tűnik az ötleted, mielőtt belefognál a vállalkozásodba, teszteld azt ismerősökkel, barátokkal! Van egy régi mondás: Jobb a kezdeti kudarc, mint egy nagy bukásL

 

2. Hozz döntéseket minél hamarabb!

A legtöbb üzlet a túl lassú kezdés miatt van eleve kudarcra ítélve. Kezd el terméked/szolgáltatásod értékesítését és menet közben majd módosítod azt az ügyfelek igényei szerint.

 

3. Változtass, ha valami nem működik!

A kezdeti időkben a vállalkozók hajlamosak nem törődni a piaci visszajelzésekkel. Azonban ahelyett, hogy bedobná a törülközőt vagy falnak menne anélkül, hogy bármit is hasznosítana a tapasztalataiból, inkább változtass az üzleti modelleden!

 

4. Marketing, marketing, marketing!

A legtöbb fiatal vállalkozó meg van róla győződve, hogy az ötlete annyira egyedülálló, hogy önmagát is eltartja a piacon. Rossz hírt mondok, nem T találtad fel a spanyolviaszt, így elengedhetetlen, hogy a vállalkozásodat Neked kell reklámozni, hogy rád találjanak az ügyfelek. A másik gyakori hiba, hogy a fiatalok, vállalkozók azt hiszik, hogy marketing guruk, sokan Wolf Gábornak képzelik magukat. Minden képpen javaslok külsős szakember bevonását, egyrészt, kívülállóként meg tudja ítélni, hogy a terméked/szolgáltatásod valóban jó-e, jó-e a története, üzenete stb és a kampányt ennek megfelelően fogja elkezdeni, Ha az elején, úgy is érzed, hogy sokba kerül, hidd el a értékesítési konverziód valószínűleg sokkal jobb lesz, mintha Te magad csináltad volna.

 

5. Az ügyfél a főnök

Akármennyire is csodás a terméked, szolgáltatásod vagy elképzelésed, tudomásul kell venned, hogy Te vagy az ügyfélést. Nagyon fontos az ügyfélszolgálat a vásárlói észrevételek folyamatos nyomon követése és adott esetben az ügyféligény szerinti változtatásokat is a vállalkozásod kezdeti szakaszában biztos alkalmaznod kell!

 

6. Tőkeszerzés

Egy jó ötlet kevés, egyetlen vállalkozás sem tud beindulni tőke nélkül. Nagyon fontos ezért, hogy legyen üzleti és pénzügyi terved, valamint sajnos azt tudnod kell, hogy a vállalkozás indítása olyan, mint egy lakásfelújítás. Azaz, rengeted, olyan költséggel kell számolnod, amire a vállalkozásindításakor nem is számoltál. Ezért, hogy a fejlődésbe ne legyenek buktatók, minden képpen javaslom, hogy érdeklődj, bankoknál milyen hitellhetőségek vannak részedre, ha likviditásodat segíteni kell.

 

Bízom a cikk hasznos volt!

Sok sikert!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás