Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A kiemelkedő tudás sikeressé tesz!

  •  Tippek
  • 2015-10-07 18:10:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Minél jobb vagy a munkádban, annál nagyobb lépéseket tehetsz a vállalati ranglétrán, természetesen felfelé. A piac törvénye egyszerű: a kiemelkedő teljesítményt kiemelkedő fizetéssel honorálja. Ugyanúgy igaz az is, hogy ha átlagos munkaerő vagy, akkor a díjazásod is átlagos lesz.

 

A sikeres emberek nem kisebb célt tűznek ki maguk elé, minthogy a szakterületük legjobbjává váljanak. Ők azok, akik nem érik be kevesebben és nem akarnak egy lenni a sok közül.Törekszenek arra, hogy mindent megtanuljanak a szakmájukról és ne legyenek olyan kérdések, amire nem tudnak magabiztos választ adni. Ez segíti őket ahhoz, hogy a kollégáik elismeréssel beszéljenek róluk, így a felkészültségüknek hamar híre megy. Szinte a szakterületük megszállottjává válnak, hiszen ez az egyetlen módja, hogy elérjék a céljaikat. Hajlandóak keményen és sokat dolgozni mindazért, amit megálmodtak maguknak.

 

A sikeréhségük annyira nagy, hogy céljaik érdekében hajlandóak a hétvégéket tanulásra, munkára, szemináriumokra és továbbképzésekre áldozni. Nem sajnálják az időt és a pénzt, hogy akár saját költségen részt vegyenek egy-egy nívósabb szakmai konferencián. Ennek érdekében nagy távolságokra is képesek utazni. A hálószobában lefekvés előtt néha jut idő a kedvenc szakmai folyóirat legújabb számára is, sőt, magukkal viszik mindenhova, ezeket olvasgatják utazás közben és a buszra várva is.

 

Hamarosan rájönnek, hogy a szakmai szervezetekhez való csatlakozás nagy előrelépést jelent számukra. Nem csak a megszerzett tudás és tapasztalat jelent értéket, hanem a szövődő üzleti kapcsolatok és barátságok is. Mindezt annak a törvényszerűségnek a tudatában teszik, hogy a szakmai információbirtoklás jelenti a legjobbá válás folyamatát. Minél több tudást, tapasztalatot és kapcsolatot építünk magunkba és teszünk a magunkévá, annál hatékonyabban fejlődhetünk a szakmai tudás terén. Ez a fajta dinamikus fejlődés meglepően gyorsan megy végbe. Noha a tradíciók alapján rendszerint a legidősebb, legnagyobb tapasztalattal rendelkező kollégákat tartjuk a legnagyobb tudásúnak, számos gyakorlati szempont alapján hamar utolérhetjük őket.

 

Gazdaságunk úgy épül fel, hogy a leghatékonyabb munkaerőket kimagasló juttatásokkal látja el, míg a norma alatt teljesítő munkavállalóknak soványka juttatásokkal kell megelégedniük. Ez az ösztönzés piacgazdasága, ahol mindent a teljesítmény elvárása diktál. Ha saját vállalkozást szeretnél építeni, határozd el, hogy sikerre viszed és ennek érdekében hajlandó vagy keményen tanulni és még keményebben dolgozni!

 

Egy sikeres vállalkozónak el kell sajátítania a cégvezetés fortélyait, meg kell tanulnia mindent, ami a cégvezetéssel kapcsolatos. Ha kellően nyitottak és szorgalmasak vagyunk, akkor a siker nem várat sokáig magára. Mindehhez az is szükséges, hogy a kemény munkát kreativitással párosítsuk. Keressük minden nap a lehetőségeinket, legyünk nyitottak, döntsünk jól minden nap és találjuk meg azokat a lehetőségeket, amelyek sikeressé teszik a cégünket!

 

Sok sikert!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Világhírű nők, akiket egykor kirúgtak az állásukból, mégsem adták fel a harcot
Elbocsájtottak az állásodból és nem tudod, hogy mihez kezdj az életeddel? Céltalanul bolyongsz, anyagilag kilátástalan a helyzeted, az önbizalmad pedig óriási csorbát szenvedett? Számos nő érzi azt a kirúgása után, hogy összedőlt a világ, ám nem lenne szabad ennyire elkeseredni!
   2015-11-16    Tippek
Lábad alatt a kincs , avagy mese a gyémántmezőről
A gyémántmező meséje egy olyan idős farmerről szól, aki miután eladta a farmját, fogta minden holmiját, és elindult Afrikába gyémántot keresni. A történet szomorúan ér véget, hiszen az öreg farmer gyémánt nélkül, szegényen, és magányosan halt meg valahol Afrika mélyén.
   2015-11-10    Tippek
20 dolog, amit azonnal el kellene kezdened a kapcsolataidban
A szeretetteljes kapcsolatoknak nem a vér az alapja. Az igazi kapcsolatot azok az emberek jelentik, akik megpróbálják jobbá tenni az életedet és nem csak ölelésekkel, hanem valódi tettekkel is segítenek azzá válni, akivé szeretnél. Ezek az emberek – az IGAZI család – azok, akik igazán...
   2015-11-07    Vállalkozz!