Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A kreatívipar ötször gyorsabban növekszik a gazdaság egészéhez képest

  •  Aktuális
  • 2015-11-03 09:20:00
Ingyenes előadások a kreatíviparban indulóknak
A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül 2015. november 19-én ingyenes előadásokkal segítik a kreatívipar iránt érdeklődőket. Befutott, ezen a pályán eredményes vállalkozók árulják el, hogyan építsd fel a karriered, hogyan hasznosítsd egyszerűen és hatékonyan a képességeid, kapcsolataid és tudásod. A Design Terminállal közösen szervezett előadások a start upok jövőjét és a mentorálás jelentőségét helyezik előtérbe.

 

A KSH adataiszerint a kreatív iparban dolgozik a hazai foglalkoztatottak 4,4%-ka. Az ágazat teljesítménye majdnem ötször, exportja közel kétszer gyorsabban nő, mint a gazdaság egésze. A legdinamikusabban növekvő kreatívipari terület 2008 és 2012 között a design, vagyis a termék-, grafika- és divattervezés ágazatok voltak. Itt a bruttó hozzáadott érték közel háromszorosára, a vállalkozások száma pedig közel két és félszeresére nőtt. Ez az iparág lehet a fiatal vállalkozók kiugró pontja, nem véletlen tehát, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetén külön tematikus nap foglalkozik a témával.

 

Azoknak a helyzete, akik valamilyen kreatív vagy művészi pályán akarnak elhelyezkedni, talán még nehezebb. Kevesebb a lehetőségük, rengeteg a jelentkező, és nagy a verseny ezen a piacon. A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül 2015. november 19-én megrendezésre kerülő Kreatív Vállalkozások Napja remek lehetőséget kínál azoknak, akik a kreatíviparban képzelik el a jövőjüket. Az ingyenes előadások résztvevőinek befutott, ezen a pályán eredményes vállalkozók árulják el, hogyan építsék fel a karrierüket, hogyan hasznosítsák egyszerűen és hatékonyan a képességeiket, kapcsolataikat és tudásukat.

 

"A rohamosan fejlődő kreatíviparban óriási a verseny. Azt tapasztaljuk, hogy azok tudnak igazán nagy sikereket elérni, akik a szaktudás mellett komoly vállalkozói és cégvezetői ismeretekkel is rendelkeznek. A Fiatal Vállalkozók Hetének előadásaival és szervezetünk tevékenységeivel ebben is hatékony segítséget kívánunk nyújtani" - mondta dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke.

 

A Fiatal Vállalkozók Hetén a Design Terminál  is képviselteti magát. A hazai startupokat mentoráló ügynökség célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése.

 

A Kreatívipari vállalkozások Napján a Design Terminál a startupok jövőjét és a mentorálás szerepét helyezi előtérbe. Az eseményen a szakmai beszélgetéseken túl a Design Terminál mentorprogramjában korábban résztvevő és ma már sikeres vállalkozások mutatkoznak be. Emellett a most induló, fiatal csapatok is lehetőséget kapnak, élő üzleti konzultációnak is részesei lehetnek az érdeklődők.

 

A világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete 2015. november 16-22. között. Idén a Kreatív Vállalkozások Napja mellett a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Napjára, a Vállalkozz Itthon Napra, a Milliárdosok Napjára, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével megvalósuló Nemzetközi Napra is várják az érdeklődőket.

A több mint 50 előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a www.fiatalvallalkozokhete.hu weboldalon található.
 

 

 

Megosztás