Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A nagy kérdés: Lehet nőknek kényelmesen...?

  •  Sikersztorik
  • 2015-06-10 11:15:00
Janka igen különleges vállalkozásba fogott bele, és magasra is tör, hiszen célja "egy olyan komplex kínálat kialakítása, amelyben minden természetes fogamzásgátlási alternatíva megtalálható a bioóvszertől a csúcstechnológiás termékenységi számítógépig."

 

Miért akartál vállalkozó lenni?

Azért, hogy a magam ura legyek és azt csinálhassam, amit szeretek, miközben a kisfiaimmal a lehető legtöbb időt töltöm.

Szeretek a kereteken kívül létezni. Sosem tudtam magam hagyományos munkakörökben elképzelni. Mindig is valami izgalmas munkára vágytam, ahol azzal foglalkozhatok, ami tényleg érdekel: esőerdő-kutató, színésznő, kézműves és újságíró akartam lenni. Vagy mindez egyszerre. Az egyetem alatt voltam újságíró-gyakornok, biztosítási bróker és fitneszedző is. Majd másfél év különbséggel megszülettek a kisfiaink, és már előre azon aggódtam, hogy a két kicsi mellett hogyan találok újra munkát. Aztán jött a webáruház ötlete, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk a vállalkozásba, mert ez lesz a megoldás. A gyerekeink most is nagyon kicsik még, egy és két és fél évesek, de úgy osztom be az időmet, ahogy én akarom. A saját főnököm lehetek – nem biztos, hogy ezzel jól jártam –, és a megtérülés is attól függ, hogy én mennyit dolgozom. Én írom a saját karriertervemet, és nagy céljaim vannak.

Hogyan jött az ötlet, hogy megalapítsd a hormonmentes.hu, a hormonmentes fogamzásgátlókat értékesítő webáruházat?

A saját problémakörömből indultam ki. Második babánk születése után magamnak kerestem biztonságos, kényelmes hormonmentes fogamzásgátlási megoldást. Nem tudtam elfogadni, hogy a hormon, óvszer, spirál, kémiai szerek körön kívül nincs biztonságos alternatíva. Meg is találtam a megfelelő eszközt a méhszájsapka és a biospermicid formájában, de csak külföldről tudtam beszerezni őket.

Hiába érdeklődtem orvosoknál és gyógyszertárakban, itthon egyszerűen nem ismerik ezeket az eszközöket, pedig az Egyesült Államoktól kezdve Németországon át Angliáig mindenhol kaphatók. Orvosok és védőnők ajánlják őket. Sok barátnőmmel, ismerőssel beszélgettem, elkezdtem még alaposabban utánajárni a témának, és kiderült, hogy rengeteg nőt érint ugyanez a problémakör.

Így vettem egy mély levegőt, és írtam az amerikai és a német gyártónak is. Meglepetésemre pozitív válaszokat kaptam, és kiderült, hogy valóban én vagyok az első, aki a magyar piacra behozná ezeket az eszközöket.

A biofogamzásgátlók és intimhiegénia termékek széles skáláját kínáljátok. A vevők részéről, melyek a legnépszerűbbek?

A méhszájsapkát, a pesszáriumot, a biospermicideket keresik a legtöbben, hiszen ezeket csak nálunk lehet beszerezni Magyarországon. De sokan érdeklődnek a menstruációs kelyhek iránt is.  Biztos vagyok benne, hogy további termékeink is izgalmas újdonságot jelentenek majd a magyar piacon.

 

A termékeitekre mennyire érett a hazai nőtársadalom?

Hatalmas igény van a fogamzásgátlási alternatívákra és a bio-, természetes intimhigiéniai megoldásokra. Szeretném, ha mi, nők jobban megismernénk a saját testünket, a termékenységünk működését, és törődnénk a jólétünkkel ilyen téren is. Nagyon fontosnak tartom a pozitív testtudat kialakítását, a tabudöntögetést, a tévhitek eloszlatását. A prevenciót, a nőiség örömteli megélését. Rendkívül sok munka van még ezen a téren, elég csak arra gondolni, hogy sokan mai napig „betegségnek” hívják a menstruációt. Hihetetlen, hogy milyen kérdésekbe lehet belebotlani az interneten olvasgatva – legyen szó akár szexről, termékenységről vagy menstruációról. Az oldalhoz tartozó blogomba ennek a küldetésnek a fényében válogatom a témákat. És hamarosan egy szülész-nőgyógyász doktornő is segíti a munkánkat.

 

Tervezed a paletta további bővítését?

Teljes mértékben. Célom egy olyan komplex kínálat kialakítása, amelyben minden természetes, hormonmentes fogamzásgátlási alternatíva megtalálható a bioóvszertől a csúcstechnológiás termékenységi számítógépig. Az intimhigiénia területén pedig az organikus törlőkendőtől a pisitölcsérig. Jelenleg is több gyártóval folytatok tárgyalásokat. Rengeteg tervem és ötletem van.

Kik a vásárlói célcsoportotok?

Az a modern, tudatos nő, aki a természetes megoldásokat keresi. Akinek fontos az egészsége és a jólléte.
 

A termékeitek webshopon keresztül szerezhetők be. Milyen nehézségekkel szembesültél a céged indulásakor?

Nekem a speciális helyzetemből adódtak a nehézségeim, hiszen két kisgyerek mellett nagyon nehéz olyan időszakokat találni, amikor nyugodtan koncentrálhat az ember a munkára – leginkább éjszaka van ilyen. Mivel úgy gondoltam, hogy nem kész webáruházmotort bérlünk, magam készítettem a honlapot, pedig nincs semmilyen ilyen jellegű előképzettségem. Nagy feladat volt a hiteles és megfelelő információforrások felkutatása is. Meg kell küzdeni a bürokráciával, a jogszabályokkal, de az utánajárás és a pontos tervezés után szerencsére simán mentek a dolgok.

 Mit javasolsz egy kezdő vállalkozónak a vállalkozásának sikeres működtetéséhez?

Én is kezdő vállalkozó vagyok, így nem hiszem, hogy túl sok tanácsot tudok adni, hiszen napról napra szerzem én is a tapasztalatokat. Annyit talán kiemelnék, hogy nagyon fontos a tervezés, de nem szabad a tökéletes időpontra várni az indulással, mert akkor mi például soha nem indultunk volna el. Mindenben törekedni kell a legjobbra, de el kell engedni a tökéletességre törekvő görcsöt. Folyamatosan képezni kell magunkat és megtalálni azokat a hiteles információforrásokat, akikre érdemes időt szánni. És mindenekelőtt azt, hogy ne féljenek belevágni!

 Elérhetőség:

 http://hormonmentes.hu/

https://www.facebook.com/hormonmentes.hu,

info@hormonmentes.hu

Megosztás
Vállalkozásfejlesztő és Forrásszervező Kft
A következő interjúban Szabó Zoltánnal ismerkedhettek meg, aki vallja, hogy egy cég nem cég, és a folyamatos újítási kedvvel tör előre. Hiszi és vallja, hogy a kitartás, a minőség mindennél fontosabb, és ebben a szellemben tör a csúcs felé.
   2015-07-03    Sikersztorik