Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A sikeres vállalkozók 5 hétvégi szokása

  •  Tippek
  • 2016-01-23 11:00:00
  • entrepreneur.com; http://up2u.hu
A sikeres vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy a jó szokások nem hétfőtől péntekig tartanak. Ők mindenkinél többet dolgoznak, de tisztában vannak azzal, hogy ez vezet ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

 

Amíg a kutatások összehasonlítják az eredeti cikk írójának szokásait más vállalkozók szokásaival, addig a LifeHack cikk számos olyan értékes szokást tartalmaz, melyet az eredeti cikk írója is felfedezni vélt a napi rutinos teendői között.

 

A következőkben, Timothy Sykes elmondja, melyek azok a szokások, amik jól beváltak nála és melyeket találja értékesnek.

 

1. Alakíts ki egy feltöltődési rituálét

Találj ki magadnak egy olyan rituálét, amit minden hétvégén meg tudsz csinálni, és ami után majd azt érzed, hogy teljesen feltöltődtél. Ez lehet valamilyen testmozgás, zenehallgatás vagy egy kis együtt töltött idő a családdal, a lényeg, hogy ezek a rituálék majd előre energiát adjanak neked a hetedhez. A sikeres vállalkozók tudják, hogy ez olyan, mint egy jármű. Üres tankkal nem lehet előre haladni.

 

2. Tölts egy kis időt egyedül

Ez lehetőséget ad neked arra, hogy egy kicsit gondolkozhass, kiszortírozd a problémáidat, és kitaláld, hogy a jövőben merre akarsz majd tovább haladni. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy elkezdj szabadon írogatni. A szakértők is egyetértenek abban, hogy a rendszeres, menetrend szerinti idő alatti szabad írás által válaszokat kaphatsz a problémáidra, új lehetőségeket fedezhetsz fel és betekintést nyerhetsz a jövőbeni terveidbe is.

 

3. Ne használj készülékeket egy napig

Válassz ki egy szombati vagy vasárnapi napot erre. Nemcsak mentálisan, de fizikailag is jótékony hatással lesz rád, ha egy napra megválsz készülékeidtől. Folyamatosan kapcsolatban állsz a közösségi médiával, ellenőrzöd az emailjeidet, még akkor is online vagy, amikor el akarsz látogatni egy helyre. Ezek mind lemerítik az energiádat és leszűkítik a kreativitásod határait. Inkább élj a valóságban. Ez majd új ötleteket fog neked adni és növelni fogja a termelékenységedet.

 

4. Visszatekintés

Gondold át, mik voltak azok a dolgok az előző hetedben amiket jól csináltál és mik voltak azok, amiket elrontottál. Hogyan tudsz jobbá válni már egy héttel előrébb? Az előző hetet figyelembe véve a sikeres üzletemberek már előre meg tudják állapítani, hogy melyek azok a dolgok, melyeket érdemes folytatni a jövőben és melyek azok, amiket el kell hagyni. A visszaemlékezés egy meghatározó eleme az idődnek, ami segítségével a sikeresség egy újabb szintjére tudsz majd lépni már egy héttel azelőtt.

 

5. Előre tervezd meg a hetedet

A sikeres üzletemberek nem várnak hétfő reggelig azzal, hogy megtervezzék a hetüket. A vasárnap a legjobb nap arra, hogy leülj és előre megtedd ezt. Azok alapján, hogy mik történtek veled az előző héten, ki tudod alakítani a következőt, ki tudod gondolni, hogy mikre lesz szükséged és melyek azok a dolgok, melyeken még tökéletesíteni kell. Használd fel ezt az időt arra, hogy megtervezd a fontosabb feladataidat, a telefonhívásokat és a face-to-face meetingeket. Amennyire csak lehetséges, tervezd meg előre az egész hetet, annak érdekében, hogy nehogy kihagyj egy lehetőséget is és elkerüld a súlyosabb hibákat.

 

Ez az öt hétvégi szokás annyira egyszerűnek tűnik, hogy azt gondolhatod, nem is annyira lényeges dolgok ezek és inkább kihagyod őket. Azonban amint a vállalkozók elkezdik beépíteni ezeket a szokásokat a hétvégi rutinjukba, minden hétfő reggel már pár lépéssel előrébb lesznek.

 

Forrás: entrepreneur.com

http://up2u.hu

Megosztás
Te vérbeli vállalkozó vagy? Vagy mégsem
A vállalkozók a világ egy különleges embercsoportját alkotják. Nem csak másképp gondolkodnak, de másképp is viselkednek. Különleges személyiségjegyekkel, kreativitással, gondolatvilággal, mentalitással és hozzáállással rendelkeznek, melyek az őrület és a zsenialitás között...
   2016-01-28    Tippek
6 ismérv, ami jellemzi a sikeres vállalkozót!
Nagyon sokan, sokféleképpen próbálták már összeállítani azoknak a jellemzőknek a listáját, amelyekre a vállalkozónak szüksége van a siker eléréséhez. Általános egyetértés nem alakult ki, de mi a vállalkozás sikerességét szem előtt tartva az alábbiakat emeljük ki:
   2015-12-22    Vállalkozz!
A sikeres vállalkozók 7 jellemzője
Ha beírjuk a Google keresőjébe azt a két szót, hogy „vállalkozók tulajdonságai”, valószínűleg az első néhány találat alatt szerepel majd többek között Steve Jobs, és Bill Gates neve. Ilyen nevek jutnak eszünkbe, hogyha sikeres vállalkozókra gondolunk, olyan ikonikus figurák,...
   2015-12-14    Vállalkozz!