Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Abszolút A-listás vállalkozók

  •  Vállalkozz!
  • 2015-05-11 10:40:00
Lajstromok 2.0
Ahogy ígértük, listás cikkünk második részével jelentkezünk.

Ha esetleg még nem olvastad volna, itt találod a cikk első részét!

1.      Rövid távú vezérigazgatói teendők:

Ahogy a latin mondaná, nomen est omen… Feladatok, amik nem tűrnek halasztást, és napokon belül végezned kell velük. Számtalan applikáció segíthet nyilvántartásukban, a legmegfelelőbb kiválasztását inkább rád bíznánk…

2.      Hosszú távú projektek:

Hosszabban nem ecsetelnénk a lényeget, hiszen egyértelmű. Annyit azonban kiemelnénk, érdemes havonta összeülni az érintettekkel, hogy áttekintve a folyamat aktuális állását priorizáljátok a teendőket. Ez segít, hogy biztosan tudd a dolgok a jó irányba és a megfelelő ütemben haladnak.

3.      Rövid távú termékfejlesztési feladatok:

Amiken a csapatod éppen dolgozik. Hasznos dolog, mert legalább nem „zaklatod” őket valami triviális ötlettel. Ha nem áll fenn a „a holnapra már késő” esete, akkor a zseniális ihletedet rakd a következő listába.

4.      Fejlesztéshez kapcsolódó hátramaradt ügyek:

A termékedhez köthető olyan ötletek gyűjteménye, amelyeket később is meg lehet valósítani, így még egy darabig várhat a megbeszélésük. Hetente azért érdemes rájuk nézni, hogy van-e olyan dolog, ami bekerülhet a 3-as listába.

5.      Függőben maradt párbeszédek:

Megbeszélendő témák az heti meetingek, tárgyalások illetve személyes találkozókra. Nem is ragoznánk túl ezt a dolgot.

6.      Beérkezett e-mailek:

Természetesen a kéretlen spameket leszámítva…

A legsikeresebb vállalkozók mániákusan archiválják a már megválaszolt leveleket, így nekik itt már csak azok az üzenetek találhatóak, amelyekre minél hamarabb válaszolni kell (A más típusú, de megtartandó levelek mehetnek külön mappába!). Az igazán kivételeseknek a nap végére üresen tátong a postafiókja. Ha ilyet elérsz, akkor büszke lehetsz magadra, mert valamit nagyon jól csinálsz! J

7.      Megírandó blog bejegyzések:

Már nem egyszer mondtuk, hogy használd ki a közösségi médiát (ráadásul nem is egy tanácsot adtunk)! Blogolni, „twitterezni”, „facebookozni” nem csak jó, de kifejezetten hasznos is! A kávézás közben felmerülő, világmegváltó posztod ötletét pedig mindenféleképpen jegyezd fel egy listára, így legalább nem fogod elfelejteni másnapra... Továbbá itt gyűjtheted az összes olyan ötletedet is, amelyeket ezeken a csatornákon keresztül akarsz megvalósítani.

8.      Marketing ötletek:

Szlogenek, promóciós videó tervek, kedvezmények, akciók és ki tudja mennyi más, terméked népszerűsítésére kitalált ötlet merül fel a fejedben napközben. Ezeket érdemes lejegyezni és legalább a marketing csapatod számára hozzáférhetővé tenni, hiszen ha ide ők is feltölthetik javaslataikat, akkor száz és száz ötlet lesz egy helyen. Aminek előnyeit reméljük, hogy nem kell ecsetelnünk…

9.      Elolvasandó könyvek:

Rengeteg olyan könyv van, amelyből tanulhatsz vagy csak egyszerűen jobb vállalkozóvá válhatsz. Szakkönyvek, életrajzok széles tárháza elérhető, így ne habozz kihasználni ezt a lehetőséget, hogy fejlődj!

10.  Jövőbeli üzleti ötletek:

Olyan vállalkozási tervek, amelyek a jelenlegi céged profiljába nem férnek bele, de egyszer a jövőben meg akarod őket valósítani. Az se érdekeljen, ha nagy többségük egyszerűen szólva egy nagy ökörség, mert lehet, hogy csak az adott pillanatban tűnik annak. Ráadásul ki tudja, lehet, hogy mondjuk egy év múlva ez az ötlet beindít benned valamit, és az alapjává válik egy valóban sikeres cégnek.

Lehet, hogy ez most soknak tűnik, és azt mondod, hogy felesleges ennyire leszabályozni az életed. Hiheted azt, hogy sokkal több időt vesz el ezek folyamatos frissítése, mint amennyi hasznot hoznak. De ez nincs így, hiszen ezeket a listákat személyre szabhatod, kedvedre formálhatod, így áramvonalasítva a tanácsainkat.

Nem volt célunk kőbe vésett törvényeket létrehozni. (Ezt több mint 2000 éve már megtették előttünk, igaz kicsit más céllal), de azt ne felejtsd el, hogy vállalkozóként céged összes ügyét a kezedben kell tartanod, mindenre figyelned kell, ez pedig alapos szervezés nélkül lehetetlen. Ha sikeres vállalkozó akarsz lenni, akkor bizony listát kell írnod, akár akarod, akár nem…

Itt olvashatod a cikk első részét

Megosztás
Az üzleti siker titka a meggyőzés művészete
Már gyerekkorában mindenkinek kialakulnak stratégiái arra, hogyan képes befolyásolni környezetét. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy különböző helyzetekben más és más módon érvényesíthetjük érdekeinket
   2015-12-09    Vállalkozz!
Hogyan lehetsz Véleményvezér? 7 +1 lépés, ami ebben segít!
Sajnos nem tudom, hogy személy szerint mit is dolgozol, vagy hogyan keresel pénzt. Azt viszont tudom, hogy ha vállalkozó vagy, akkor szembesültél már azzal, hogy a bizalom megteremtése nélkül nagyon nehéz bármit is eladni.
   2015-10-27    Tippek
6 szabály a zseniális cégvezetésért
Bár valószínűleg úgy érzed, hogy a cégalapítással túlléptél a legnehezebben, a java csak ezután jön. Jól vezetni egy céget nem egyszerű, pláne nem kezdőként, de adunk hat tippet, hogy egy kicsit könnyebb legyen.
   2015-10-19    Vállalkozz!