Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Amit lehetőleg soha ne mondj a beosztottaidnak

  •  Vállalkozz!
  • 2015-01-28 10:25:00
Főnökként nem csak az üzleti világgal állsz harcban, hanem cégvezetőként is helyt kell állnod, ez pedig abból is áll, hogy a beosztottjaiddal néha bizony meggyűlik a bajod… Még a legjobban összeválogatott csapatban is előfordul, hogy próbára teszi a türelmedet egy-egy kollégád.

 

Vezetőként azonban nem teheted meg, hogy egy-egy konfliktust a levegőben lógva hagyjál, és ilyenkor bizony az ember mond olyan dolgokat, amiket nem kellene.

Nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenki hibázik, azonban van egy-kettő olyan mondat, ami a dolgozók motiváltságát a nullára - vagy még lejjebb is, ha lehetséges lenne - redukálja, vagy az irántad tanúsított tisztelet tűnik el pillanatok alatt.

 

Itt elolvashatod azokat a mondatokat, amit lehetőleg soha, de tényleg soha ne mondj egy beosztottadnak sem:

 

„Itt én vagyok a főnök,  azt teszed, amit mondok!”

Felnőttekkel dolgozol, így ne várd, hogy elhiggyék az álszenteskedésedet. Ha nagyvonalakban nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád, mint rájuk, akkor ne várd, hogy szó nélkül tegyék azt, amit mondasz. Inkább ülj le velük, mondd el tisztán, hogy milyen eredményt vársz el tőlük, fektesd le a feladat alapjait - határidejét -, és ne csak parancsolgass!

 

„Szerencséd van, hogy egyáltalán van munkád”

Ha tényleg ezt gondolod, akkor valószínűleg inkább te vagy az a szerencsés nyertes, akinek munkája van… Senki nem dolgozik egy olyan helyen, ahol úgy érzi, hogy tartozik a főnökének valamivel, ami tulajdonképpen nem is létezik…

Ha valakivel problémád van, kezeld végre professzionálisan a dolgot. Vagy ülj le vele megbeszélni a konfliktusotokat, vagy ha tényleg képtelen vagy vele dolgozni, akkor bocsájtsd el! De ez a „felsőbbrendűség” gyerekes, és csak azt bizonyítja, hogy nem vagy igazi vezető!

 

„Ha nem tetszik, találok rá mást!”

Főnökként a te feladatod a munkatársak kiválasztása és a feladatok delegálása, de ez nem ok arra, hogy bunkó legyél!  Képesnek kell lenned beosztottjaid motiválására, hogy szállítsák az eredményt, de az elbocsájtással történő fenyegetés nem tartozik közéjük. Nagy valószínűséggel meg fogják tenni azt, amire kéred őket - bár ez már inkább parancsolgatás a kérés helyett -, de semmi többet… Minimális erőfeszítéssel elvégzik a minimum elvártat, de egy billentyűt nem fognak leütni jobb eredményért. Így pedig nem fogsz egyről a kettőre jutni. Biztos, hogy ez az érdeked?

 

„Miért te vagy az egyetlen, akinek ez nem tetszik?”

Ha egy olyan kollégáról beszélünk, akivel nem tudsz együtt dolgozni, és aki folyamatosan ellenáll neked, akkor ne habozz, válj meg tőle!

 Azonban ha egy olyan személlyel akadt problémád, aki általában együttműködő, és lehetett rá számítani a nehezebb időkben, akkor valószínűleg süket fülekre találtak nálad a javaslatai, alternatív ötletei… Vagy csak rossz napja volt… Az ok igazság szerint lényegtelen, de ne hidd, hogy csak makacssága okán akadékoskodik! Ezen kívül gyerekeket és kollégákat soha nem hasonlítunk egymáshoz. Ez ugyanis rossz ötlet.

 

„Nekem erre nincs időm!”

Most hülyéskedsz? Te vagy a FŐNÖK, a TE dolgod, hogy időt teremts a kollégáiddal történő kommunikációra! Mindig szakíts időt arra, hogy beosztottjaid hozzád fordulhassanak kérdéseikkel! Ha két perc, akkor két perc, de akkor koncentrálj a felmerült problémára! A te érdeked is, hogy a felmerült probléma mihamarabb megoldódjon!

 

„Te el sem tudod képzelni, hogy mennyire stresszes ez…”

Mindenkinek vannak problémái, és csak azért, mert azt hiszed a tied a legnagyobb, ez még nem biztos. hogy így is van.

 

„Látod a nevem azon az ajtón?”

Igen, na és akkor mi van? Igaz, hogy te építetted fel a cégedet a nulláról, és nélküled nem lenne ott, ahol éppen van, de ezzel a mondattal nem igazán segítesz magadon… Tudod mit? Próbálkozz meg azzal, hogy elbírsz-e megnövekedett munkával és az ügyfelek kiszolgálásával egyedül…

Sok sikert hozzá!

 

Megosztás
A leghatékonyabb motivációs eszköz ingyen!
A lelkes team az egyik legjobb eszköz arra, hogy vállalkozásod sikeressége megmaradjon. Nincs széthúzás, nincs acsarkodás – mindenki végzi a maga dolgát, mert tudja, hogy csak így működhet a növekedés a megfelelő ütemben. És ezzel mindenki nagyon jól jár.
   2015-07-12    Vállalkozz!
Vezetőválasztás: jó vezető mellett a munkatársak hatékonyabbak és kevesebbet lopnak
„Az egyik legfontosabb döntés egy vállalat működése során a vezetők kiválasztása” – állítja a Gallup felmérése. Ennek ellenére ez valahogy nem jön össze a vállalkozások több mint 80 százalékánál.
   2015-07-05    Vállalkozz!
10 módja, hogy jobb főnök legyél!
Ha elég ügyes és kitartó voltál az elmúlt időszakban, akkor mára pompás kariert futottál be, te vagy a főnök a munkahelyeden, esetleg vállalkozásba kezdtél, és ott lettél csúcsgóré.
   2015-06-29    Vállalkozz!
7 főnöktípus, amilyen Te ne legyél!
Mindenki átélte már azt a rémálmot, hogy egy szörnyű vezetővel kellett együtt dolgoznia… Azonban ez senkinek sem a szíve vágya, senki nem akar egy borzalmas alá-fölé rendelt kapcsolatban alul lenni. Ugyanakkor, ha belegondolunk, rájöhetünk, hogy a vezetők sem akarnak rossz munkakapcsolatot,...
   2015-01-16    Vállalkozz!