Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az üzleti sikereid csakis világos célok meghatározásával érheted el!

  •  Tippek
  • 2015-11-11 18:40:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha sikeresek szeretnénk lenni az üzleti életben és a vállalkozói szférában, akkor célokat és prioritásokat kell magunk elé tűznünk. Célok nélkül nem megy, hiszen nincs reális motiváció, ami arra ösztönöz bennünket, hogy nap, mint nap munkába álljunk és a tudásunk legjavát nyújtsuk.

 

Tegyünk egy próbát! Kérdezzük meg az ismerőseinket, barátainkat, kollégáinkat, hogy mi a valódi céljuk az életben! Tízből kilencen szinte biztosan valami ilyesmit említenek: sikeresek szeretnének lenni és jó életet kívánnak maguknak.

 

Azaz semmilyen kézzelfogható céljuk sincs az életben, csupán hagyják, hogy az élet és a társadalom terelgesse őket az útjukon. Nem választanak saját célokat, így elkerülik a megvalósítással járó kellemetlenségeket is. Inkább a pillanatnyi kényelemnek hódolnak, minthogy kemény munkába álljanak és törjék magukat a céljaikért.

 

Azok az emberek, akik nem választanak saját pénzügy, üzleti és társadalmi célokat, rendszerint sikertelenségben élik le az életüket. Ők azok, akik mindig a második hullámban érkeznek, és akiknek mindig a maradék jut mindenből: a munkahelyekből, a lehetőségekből, a befektetésekből, a telkekből és lakásokból, az akciós mosóporokból…

 

A sikeressé válás alaptörvénye, hogy meg kell határoznunk a sikeressé válás alaplépéseit és szakaszait. Olyan listát állítsunk össze, amely végrehajtása garantálja a boldogulásunkat! Nem baj, ha nem könnyű! Ezért bontjuk apró lépésekre. Egyetlen sziklát sem kaphatunk a hátunkra, de ha apró kövekké aprítjuk, a legnagyobb helyet is képesek vagyunk elhordani.

 

A céltudatos tervezésnek köszönhetően olyan lehetőségeket vonzzunk be, amelyekre céltalanul bolyongva nem lenne esélyünk. A lehetőségekre csak úgy találhatunk rá, ha mi magunk tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk elérni és azt milyen úton közelítjük meg. Ha ezt nem tisztázzuk magunkban, a lehetőségek kikerülnek bennünket.

 

A céljainkért magunknak kell dolgoznunk. Mások aligha segíthetnek, pláne ha mi magunk sem vagyunk tisztában azzal, milyen segítségre van szükségünk. A nehézségek legyőzőséhez a célok tökéletes ismeretére és kemény elhatározásra van szükségünk. A kudarcok feldolgozását is a célok jelentette motiváció segíti leghatékonyabban.

 

Erősen kell hinnünk abban, amit el szeretnénk érni. Enélkül az üzleti életben csak kifacsart citromok vagy megsavanyodott uborkák lehetünk.

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889       

Megosztás
12 kiemelkedő idézet Paulo Coelhotól
Ha jó könyveket kellene ajánlanom neked, akkor Paulo Coelho “Az alkimista” regénye biztos köztük lenne. A könyv 1988-ban jelent meg Portugáliában, és azóta már 56 nyelvre fordították le. “Az alkimista” sok olyan leckével, és tanáccsal szolgál számunkra, amiket magunkkal vihetünk...
   2015-12-05    Tippek
5+9 könyv, amely szórakoztatva inspirál és tanít
Alapvetően a személyiségfejlesztő könyveket kétfelé lehet sorolni. Az egyik a „tenni”, a másik az „inspiráció” kategóriába tartozik.
   2015-09-27    Vállalkozz!
A nulláról is el lehet kezdeni
Miért nem vállalkozol? Mert nincsen pénzed, ugye? Általában ugyanis ez szokott felvetődni indokként, mikor, arról kérdeznek egy fiatalt, hogy miért nem vág bele egy saját vállalkozásba…
   2014-12-15    Vállalkozz!