Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Bad News! Korán kell kelned!

  •  Lifestyle
  • 2015-05-28 09:55:00
Hányszor nyomtad meg ma reggel a Szundit? Egyszer? Kétszer? Rossz hírünk van. A sikeres vállalkozók korán kelnek. Sőt! Szeretik a hajnali ébredést...

Míg az egyszerű földi halandó alig tudja reggelente kinyitni a szemét, álmosan és morcosan néz a világra, addig a sikeres vállalkozók szinte alig várják az újabb napot, és annak kezdetével szinte kipattannak az ágyból.  Vajon mi a különbség köztük és köztünk? Miért élvezet nekik a reggel, nekünk pedig miért egy mindennapos kínszenvedés? A válasz igen egyszerű, olyan rituálékat vezettek be korábban, amiket minden reggel elvégeznek, így töltik fel magukat energiával az egész napra. Hogy milyen rituálékkal? A cikk további részében meglátjátok, azonban néhány dolgot szeretnénk előre jelezni:

1. Van egy rossz hírünk: A sikeres üzletemberek általában korán kelnek. Nagyon korán, ugyanis Jack Dorsey, Lord Alan Sugar, Tory Burch, Tim Armstrong and Indra Nooyi is hajnalok hajnalán, 6 óra előtt már ébren vannak…

2. Sajnos egy újabb kellemetlen megállapítást kell tennünk, ők ugyanis nem további lustálkodással indítják a napot, sokkal inkább hódolnak sportolási szenvedélyeiknek. Hiszen míg például Richard Branson reggelente úszik, kite-ozik, vagy éppen teniszezik, addig Lord Alan Sugar egy laza bringázással ébredezik. Ez esetünkben egy 50 mérföldes etapot jelent az angol vidéken…

3. De, hogy ne szomorítsunk el nagyon: Bizony egy egészséges reggeli sem árt, bár Simon Cowell ezt egy kicsit máshogy értelmezi, mint a többiek, hiszen az ő reggeli menüje a következő: tea, zabkása, 3 turmix, meleg víz citrommal, papaya dzsúsz és lime…

De nem is szaporítanánk tovább a szót, inkább csekkoljátok, hogy Mark Zuckerberg, Peter Jones, Arianna Huffington és sok más az üzleti életben szinte mindent megnyerő vállalkozó hogyan „rúgja be” a reggelt:

 

10 reggeli rituálé 10 sikeres vállalkozótól

Hogyan kezdik a legsikeresebb vállalkozók a reggeleket?

Legyél a legjobb úgy, hogy ellesed a legjobb ötleteket tőlük…

 

Mark Zuckenberg:

Facebook alapítója

vagyona: 22,3 milliárd font (2015)

Abban az esetben, ha nem dolgozta át az egész estét, általában 8-kor kell. Ugyanazt a pólót hordja minden nap azért, hogy elkerülje a döntéssel járó időveszteséget…

„Nem vagyok egy cool gyerek, és soha nem is akartam az lenni”

 

Richard Branson:

Virgin alapítója

vagyona: 3,2 milliárd font (2015)

Úszik, vagy kite-ozik attól függően, hogy milyen az idő, majd lepörget néhány tenisz meccset mielőtt leül egy egészséges reggelire.

„Sosem húzom be a függönyöket, mert imádom, mikor az 5.45-ös napfelkeltekor a nap a szemembe sütve ébreszt.”

 

Jack Dorsey

Twitter és a Square társalapítója

vagyona: 1,5 milliárd font (2015)

5.30-kor kel, meditál, majd kocog egy könnyed 6 mérföldet.

„Várd a váratlant, majd mikor ez megvalósul, legyél te a váratlan”

 

Lord Alan Sugar

Apprentice házigazdája, üzleti mogul.

vagyona: 900 millió font (2014)

Amikor éppen nem a tévés műsorát futtatja, 5-kor kell, felpattan a biciklire, és kerekezik egy 50 mérföldet az essexi tájon.

„Ne mondd, hogy olyan vagy, mint én, mert nem vagy. Én különleges vagyok”

 

Tory Burch

Divattervező és a Tory Burch LLC vezetője

vagyona: 726 millió font (2014)

5.45-kor kell, gyorsan átnézi a munka e-mailjeit, majd felkelti három gyermekét, hogy tornázzanak majd 45 percig (ez akár lehet egy kellemes séta is).

„Ha álmaid nem ijesztenek meg, akkor valószínűleg nem is olyan nagyok”

 

Peter Jones

befektető

vagyona: 475 millió font (2014)

Egy gyors zuhany, borotválkozás, egy tál müzli (mindez 20 perc alatt), egy capuccino és az üzleti ügyek gyors áttekintése a napi rutin Peter Jones számára.

„Már tinédzser koromban eldöntöttem, hogy milliomos leszek”

 

Tim Amstrong

AZ AOL elnöke és igazgatója

vagyona: 265 millió font (2013)

5-kor kell, hogy legyen ideje olvasgatni, edzeni és válaszolni a munkahelyi e-mailekre.

„Legszívesebben már ötkor küldeném a munka e-maileket, de nem mindenki akkor ébred, mikor én, szóval inkább megvárom a hét órát.”

 

Simon Cowel

Az X-faktor megalkotója és zsűritagja

vagyona: 211 millió font (2014)

Pontosan kétszer nyomja le az ébresztőjét, mielőtt a korábban már tárgyalt, enyhén furcsa  reggeli kombóját elfogyasztja.

„Szeretek jókedvűen felkelni, várva, hogy mit tartogat számomra a nap”

 

Arianna Huffington

vagyona: 23 millió font (2013)

Rendkívüli módon hisz a szépítő alvásban, és a reggeleket egy 30 perces meditációval kezdi.

„A megfelelő mennyiségű alvás elsődleges, hogy mindig a toppon legyél”

 

Indra Nooyi

A Pepsi ügyvezető igazgatója

vagyona: 12 millió font (2015)

4 órakor kell, és 7 óránál később soha nem érkezik be az irodába.

„Azt mondják, hogy az alvás Isten ajándéka. Én ezt az ajándékot nem kaptam meg”

 

Kelj fel korán, legyél aktív és ragadd meg a napodat, mert a siker nem fog megvárni!

Megosztás
6 bevált megoldás, hogyan kapard magad reggelente össze
Általában a hajnali madárka az, amelyik a legtöbb, legkövérebb kukacot képes megszerezni, ráadásul a legjobb helyről. Christoph Randler, a Heidelberg Egyetem professzorának friss kutatásában az áll, hogy az emberek sokkal hatékonyabbak a munkájukban reggel, mint este.
   2015-11-17    Lifestyle
Legyünk rugalmasabbak és nem fogunk csalódni az eredményben!
Mit jelent a rugalmasság az üzleti életben? Pótolható vagy pótolhatatlan? Hogyan érhetjük el és hogyan tarthatjuk meg? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő írásban.
   2015-10-14    Lifestyle
Híres milliárdosok furcsa szokásai
A világ legnagyobb vállalatainak vezetői jóformán minden idejüket munkával töltik, hogy olyat alkossanak, ami jó ideig meghatározza majd a világot. Mindazonáltal Mark Zuckerberg, Elon Musk és Bill Gates is rendelkeznek olyan furcsa szokásokkal, amelyek meglepő módon segítik őket a hatékonyság...
   2015-10-12    Lifestyle