Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Boldogtalanságot okoz a Facebook!

  •  Lifestyle
  • 2015-09-12 11:40:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Minél többet Facebook-ozol, annál nagyobb valószínűséggel leszel boldogtalan közben. A boldogtalan érzésekre való valószínűség még magasabb, ha nő vagy, és ha nem ápolsz személyes kapcsolatokat másokkal.

 

A közösségi oldalakon töltött idő és a boldogságszint közvetlen kapcsolatban állnak egymással, mert a Facebook felhasználók egyharmada boldogtalanná válik Facebook-ozás közben. Ennek a fő oka az ismerősökkel szembeni féltékenység és irigység – összegez több kutatást a Psycholgy Today friss tanulmánya.

Azok, akik csak nézelődni járnak a Facebook-ra, és nem beszélgetnek az ismerőseikkel, sokkal jobban ki vannak téve a lelki sérüléseknek. Ez főleg amiatt van, mert a kommunikáció hiánya miatt az a nézet alakul ki a fejükben, hogy mások sokkal boldogabbak náluk.

A boldogtalanság oka: féltékenység, irigység többnyire hamis meggyőződések, tévképzetek miatt

A Psycholgy Today szerint az efféle összehasonlításokon alapuló boldogtalanság a nőkre sokkal jellemzőbb.

A kutatási eredmény kiemeli azt is, hogy minél inkább ápol valaki személyes (nem virtuális) kapcsolatokat, a negatív hatás annál kevésbé tud érvényesülni.

 

Szerintetek is így van?

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz!
Őszintén ki merem jelenteni, hogy ha az összes iskolai tankönyvet, amit életem során meg kellett tanulnom, egymás mellé tenném, akkor sem érnének annyit, mint az a két könyv, ami az élethez való viszonyomat most és a jövőben is meg fogja határozni.
   2015-11-01    Lifestyle
Íme, a magyar milliárdos dinasztiák
A Forbes Magazin augusztusi számának friss összeállításából kiderül, hogy melyek a leggazdagabb magyar családok, illetve hogyan építették fel és mennyiből működnek a többször generációkon átívelő cégbirodalmak.
   2015-10-21    Lifestyle
Top 7 kutyafajta, amelyek a depresszió ellen a legjobb társad lesz
Egy kutya azok számára, akik depresszióra hajlamosak,felbecsülhetetlen értékű társat jelent: boldogságot, társaságot, felelősségérzetet, törődést, érintést, nevetést.
   2015-09-25    Lifestyle