Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Cégindítás: 5 lépés a nullától a siker kezdetéig

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-12 09:40:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ugye Te is szeretnéd kimondani a bűvös mondatot: “Beindítottam a saját cégemet!”? Nos, mire idáig eljutsz, meg kell küzdened a kételkedő ismerőseiddel, a keményszívű befektetőkkel, a saját lustaságod és gyengeségeid ingoványával.

Az alábbi cikk pedig pont ebben fog segíteni.

 Cégindítás: 5 lépés a nullától a sikerig!

1. Amikor világra jön az ötlet

Amikor úgy döntesz, hogy céget alapítasz, a pozitív érzelmi folyamatok nagyon hasonlítanak ahhoz, amik egy szerelmes szívében játszódnak le. A boldogság mellett a meggondolatlanság is megjelenik.

Ezért, mielőtt belevágnál és feladnál mindent, kérd ki azon barátaid véleményét, akik már értek el sikereket az életükben.

2. Közeli ismerősök véleménye

A saját vállalkozást indítók mindig el vannak ájulva a saját ötletüktől, és a vállalkozói lét kecsegtetően csodás szabadságától. Viszont ezzel együtt elérkezik a mérlegelés ideje is. Tekintsd barátaidat, ismerőseidet lehetséges érdeklődőknek, vásárlóknak, és kérdezd meg őket a termékedről/szolgáltatásodról.

Érdemes meghallgatni, hogy mit mondanak, de csak a sikeres barátaidra hallgass! A negatív emberek lelombozhatnak ilyenekkel: “Ez nem túlságosan nagy falat neked?“, “Túl kockázatos!”, “Úgysem leszel elég kitartó…”. Nem szükséges mindennel egyetértened, de gondosan mérlegelj minden felvetést!

3. A profik véleményes

Még mindig kitartasz az ötleted mellett? A következő lépés a piac szakértőinek véleményét kikérni. Keress profikat, vagy kezdő, startup vállalkozásnál közreműködő befektetőt, vagy az érintett iparág egyik sikerekben gazdag vállalkozóját.

Ezekkel a véleményekkel kapcsolatban is légy óvatos, hiszen egy jövőbeli lehetséges konkurens nem fog neked igazat mondani. Minek is lenne a saját ellensége? Nézz körbe vállalkozói fórumokon, érdeklődj nagykereskedéseknél a piaci tendenciákról, vagy nézd meg a piacvezetők megoldásait.

4. Ne csüggedj el

Minél közelebb állsz a konkrét cégindításhoz, annál inkább el fogsz csüggedni. Időt, pénzt, energiát kell befektetned. Sok olyan feladatot kell megoldanod, amit nem is látsz át igazából. Ezért fókuszáltnak kell maradnod, és nem szabad elcsüggedned. Ha másoknak sikerült, neked is fog!

Egyébként ezen a ponton buknak el a legtöbben. Ez a holtpont. Ha ezen átlendülsz, nagy bajod már nem lesz.

5. Elindulás

Ha nem adtad fel, és tűzön vízen át kitartottál, akkor el fog jönni a nap, amikor az üzleted beindul, és megérkeznek az első ügyfeleid. A céges feladatok, célok, folyamatok optimalizálhatók, hiszen tökéletes vállalkozás nem létezik. Mindig lehet mit javítani.

De ha egyszer eljutsz idáig, légy büszke magadra, ugyanis megcsináltad, és van egy saját vállalkozásod. 

Sok sikert, kitartást!

Lájkold és oszd meg Facebook bejegyzéseinket, ha tetszett!

Rácz-Akácosi Attilától

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Mangó Média Kft..

3900, Szerencs, Ságvári utca 3.

Linkedin.com/raczakacosi

 Google Plusz profilom

Megosztás
Lojális ügyfél gyártása 10 lépésben
Nem nehéz belátni, hogy miért fontos az, hogy az ügyfeleink pozitívan álljanak a vállalkozásunkhoz. Alapvetően két érv szól amellett, hogy megtegyünk mindent azért, hogy a lehető legjobb véleménnyel legyenek az ügyfeleink a vállalkozásunkról.
   2015-09-02    Vállalkozz!
Az induló vállalkozások 10 legnagyobb buktatója
Sokan úgy gondolják, hogy elegendő az ötlet vagy a pénz ahhoz, hogy sikerre vigyék a vállalkozásukat, de ez tévhit. Tegyük félre a vezetői egót, és nézzünk szembe a 10 legnagyobb buktatóval.
   2015-08-14    Vállalkozz!
Közös cég: szakíts bátran, ha szakítanod kell
A vállalkozások alapítását egy olyan álom, olyan látomás előzi meg, amit minden áron szeretnél beteljesíteni. Ebben a fázisban minden szép és jó, tetszenek a körülmények, és maximálisan megbízol az üzlettársadban is.
   2015-07-19    Vállalkozz!