Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Döntéshozás: Delegálás 1X1-e

  •  Vállalkozz!
  • 2016-02-18 18:50:00
  • Gál Andrea
Mindnyájunk életében napi szinten kerülnek elő olyan helyzetek, amikor döntéseket kell hoznunk. Gyakran több, egymásnak ellentmondó információ alapján kell meghoznunk a döntéseket. Van, hogy a hideg ráció, van, hogy a jó intuíció segít, meghozni ezeket a döntéseket.

Általánosságban napi szinten találkozunk előttünk torlódó olyan ügyekkel, amikor szelektálnunk kell, hogy mi a fontos és mi a sürgős. Sajnos ugyanakkor nagyon kevesen vannak, akik valamilyen szűrőn keresztül vizsgálják meg döntéseiket, így időben is elcsúsznak, és a fontos döntésekre gyakran minimális előkészítési időt hagynak, így nagyobb a hibázás lehetősége.

 

 

A vezetők döntéseiket vagy önállóan hozzák meg, vagy delegálják kollégaikra bizonyos felelősségi és munkakörök alapján. A delegálás ugyanakkor egy gyakran félelmet keltő, de a vezetőnek sok időt megtakarító eljárás lehet. A delegálás annak a képessége, hogy a feladatokat a megfelelő emberekre, és a megfelelő módon kiosszuk, és azokat a megbízottjainkon keresztül sikerre vigyük.

 

 

A delegálás nem csak a munka kiadása és a feladatok szétosztása. A delegálás sokkal inkább feljogosítás, meghatalmazás, amelyet ha nem alkalmazunk, akkor túlhajszoljuk magunkat és megfosztunk másokat egy motivációs tényezőtől.

 

Delegálás vagy utasítás?

 

 

 

 

 

 

„A delegálás annak művészete, hogy megőrizzük magunkat a nagy feladatok számára, amelyeket más nem

tud elvégezni helyettünk!”

 

 

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

 

Megosztás