Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Egy 28 éves srác, aki hetente alapított életképes vállalkozásokat.

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-29 12:30:00
  • http://www.uzletresz.hu/penzugy/20140330-ekkora-buli-vallalkozni.html
Colin Grussing – egy huszonnyolc éves New Orleans-i üzletember – 2014-ben meghökkentő maratonra szánta el magát. Úgy döntött, hogy egy teljes éven át minden áldott héten alapít egy céget.

Bár az 52 businesses – avagy 52b – nevű projektbe nem egyedül vágott bele, elismerő pillantásokból és szkeptikus megjegyzésekből egyaránt bőségesen jutott neki.

Colin Grussing a Yale-en diplomázott, majd berobbant a Shark Tank című üzleti valóságshowba, ami önmagában is elég figyelemre méltó: a befektetők (cápák) és a figyelmükért kezüket-lábukat törő kezdő vállalkozók ártárgyalásait modelláló műsor egyszerre játék és komoly.

Colin Grussing élete első, 2008-ban alapított vállalkozása elasztikus kezeslábasokkal foglalkozott, azóta belekapott többek közt az oldalkocsi-gyártásba, de több lábon áll az ingatlanbizniszben is.

Az 52b alapötletét nagyon egyszerű gondolat adta

Bizonyítani akarta, hogy a cégalapítás indítása nem ördöngösség, nincs benne semmi rendkívüli. A vállalkozás indítása körüli lila köd feloszlatását illusztrálva az 52b projektet egy iskolabuszból irányította. A busznak nevet is adott, Bob-nak hívja a „business operation bus” rövidítéseként

 

A vállalkozásokat nem csak elkezdték, hanem működőképessé is tették A koncepciót tehát bombabiztosan ki kellett dolgozniuk minden esetben.

Azonban azok a szkeptikusok, akik úgy vélekedtek, hogy jó, ha a projektből összesen 10 lesz életképes, jócskán mellélőttek. Grussing elmondása alapján ugyanis 87%-uk még mindig működik, 27%-uk újabb embereket vettek fel, míg 22%-uk éppen a kapacitás bővítésen gondolkodnak...

Hát igen, néha a szakértők is melléfognak

Bár maga az 52b ötlet is remek reklámot kapott a rengeteg róla szóló cikkel, Colin Grussing neve valamennyire a kezdetektől fogva garanciát jelentett. Hiszen ez az ember úgy jutott be a Shark Tankbe, hogy létrehozta a RootSuit nevű céget – ez forgalmazta az elasztikus kezeslábasokat.

Ezt követte az Indiában székelő vállalkozás, amely oldalkocsikat gyárt. Mindkettő szépen jövedelmez Grussing számára, olyan szépen, hogy akár vissza is vonulhatna az üzleti élettől. De számára a szokatlan ötletek megvalósítása jelenti az életet, így inkább maradt.

Annyit természetesen régen bevallott magának is, hogy nem a hagyományos elképzelések izgatják a fantáziáját. Colin Grussing ötleteire leginkább a bulis kifejezés illik, meg a kezdeti gyors pénzáramlás. Ha egy terv bekerült a portfolióba, jöhet a következő. 

A projekttel járó  feszültség és munkatempó miatt végül szakított a barátnőjével, de hogy tényleg happy enddel záruljon a dolog, sikerült kibékülniük egymással.

Mit mutat ez? Azt, hogy egy kis kreativitással bőven lehet jó ötleteket találni.

Ne feledd: “A legnehezebb mindig a döntés, a többi már csak kitartás kérdése!”

 

Neked is sok sikert és legyél kitartó!

 

Facebook oldalunk

 

Rácz-Akácosi Attilától

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889       

 

Forrás: üzletrész.hu

Megosztás
9 dolog, amit érdemes megismerned, mielőtt túl késő lenne
Mielőtt odáig jutsz, hogy megkérdezd magadat: “Hogyan lett ilyen gyorsan túl késő?” - szánj időt magadra! Szánj időt arra, hogy megvalósítsd azt, amit akarsz, és amire szükséged van, szánj időt a kockáztatásra! Szeretni, nevetni, sikereket elérni, sírni és megbocsátani időbe...
   2015-11-12    Tippek
Hallgass a macskára: keress magadnak mindig célt!
Valószínűleg mindenki ismeri a Lewis Caroll által szerzett, Alice Csodaországban című történetet. A mesében a főszereplő eltéved, ezért egy faágon ülő macskát kérdez meg, arról, hogy merre menjen tovább. A macska azt kéri Tőle, hogy először is azt árulja el, hogy hová szeretne...
   2015-11-10    Vállalkozz!
8 évesen online vállalkozó?
Harli Jordean annak a kisfiúnak a neve, aki nem egy tipikus gyerekkort él, hiszen 8 évesen már komoly internetes vállalkozást vezet, ráadásul ezt már 2 éve csinálja!
   2015-07-31    Vállalkozz!