Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Egy igazi magyar brand egy kis finn „beütéssel”!

  •  Sikersztorik
  • 2015-10-16 12:30:00
  • Gál Andrea
Bizonyára valamennyi kislány öltöztette a babáit szebbnél-szebb ruhákba, és ha megkérdezték Tőle, hogy mi leszel, ha nagy leszel bizony, sok kislány a divat világában képzelte el magát, vagy a kifutón, vagy mint divattervező, vagy mint sminkes….

 

Most egy olyan testvérpárral és történetükkel ismerkedünk meg, akik bizonyára sok mindenkit inspirálnak arra, hogy igenis merjék a saját útjukat választani és merjék megvalósítani az álmát.

 

De kik is ők? 

Természetesen a hazai „kabát design nagyasszonyai” Illéssy Lenke és testvére Kata, akik nem csak jó testvérek, hanem közösen vezetett vállalkozásukban is kitűnően kiegészítik egymást. És mi jut eszembe a kabátjaikat látva? Csibészség, nőiesség, lágyság, egyedi vonalak, harmónia, kellemes színek, kreatív és egyedi szabások, praktikusság……

 

Ille-olla kabátok, a kabát szerelmeseinek ismerten hangzó márka. De honnan jött a kabátok iránti szenvedély?

Lenke: Egyszerűen abból, hogy nagyon szeretem a telet, a hideg időt. Mivel szeretem és hozzám közel áll, ezért könnyű ebben gondolkoznom. 

 

 

Testvérpárként dolgoztok együtt. Hogyan történik a munkamegosztás köztetek?

Kata: Nem is csak testvérpárként, hanem ikerpárként. Remekül kiegészítjük egymást: Lenke meglátja az anyagban a ruhát, a kabátot, én pedig a ruhában a nőt. A vállalkozás szintjén a munkamegosztás úgy néz ki, hogy Lenke felelős a tervezésért, a szabásminta készítésért, a beszerzésért, a gyártáskoordinációért, én pedig a céges vezetéséért, pénzügyekért, marketingért, értékesítésért. 

 

 

A kabáton kívül, milyen kollekciókkal kedveskedtek a nem konfekció ruházatot kedvelőknek?

Kata: Amire törekszünk az a játékosság és variálhatóság. Több olyan modellünk van, amelyek több mint 12 féle képpen hordhatóak. Kedveljük az olyan megoldásokat is, amik átmenetek, mint például a kabátkardigán, ami kabátként és kardigánként is hordható. A mellényruha: ami mellényként kiegészíti az öltözetet, de ruhának is lehet hordani. Vagy a ruhakabát, ami ruha és kabát is egyben. 

 

 

Elsősorban kik a vásárlóitok?

Kata: Azok a nők, akik kicsit másra, egyedire vágynak a hordhatóságon belül, korosztálytól függetlenül. Akik designérzékenyek, szeretik a letisztult formákat, színeket és egyben a praktikusságot is. 

 

 

Ismert a hazai piacon történő jelenlétetek, de nemzetközi piacon is jelen vagytok a márkával? Hol vagytok megtalálhatóak a webárúházotokon kívül?

Kata: Jelenleg Olaszországban és Csehországban vagyunk elérhetőek viszonteladókon keresztül. Ausztriába és Németországba pedig design vásárokra szoktunk járni. Illetve online jelen vagyunk az európai amazonon és a dawanda webshopokon, valamint a brands.hu-n. 

 

Milyen út vezetett az ismertséghez?

Lenke: Hosszú, rögös, kitartó munkával és magas tandíjjal járó olyan út, amit a hit vezérelt: hit abban, hogy amit csinálunk az jó, és hogy képesek vagyunk megvalósítani azt, amit szeretnénk.  

 

 

A márka bevezetéséhez kapcsolódóan milyen tapasztalatokra tettetek szert?

Kata: Soha nincs olyan, hogy készen van valami, mert mindig van tovább. A türelem is nagy erény, hiszen semmi nem megy egyik percről a másikra, minden lépcsőfokot meg kell járni. Alkotás megtervezni és elkészíteni egy szép ruhát, kabátot, de külön művészet ismertté tenni és eladni.

 

Lenke egyetemi évei alatt Finnországban is folytatott tanulmányokat. Egy más kultúra hatással volt-e a márka alakulására illetve a cég filozófiájára?

Lenke: Igen, az északi design és szemlélet hatással volt rám, a letisztultságot és a funkcionalitás figyelembe vételét lestem el leginkább tőlük. Azt tanultam, hogy az egyszerűségben van sokszor a nagyszerűség.

 

 

Melyek a további teveitek?

Kata: Nemzetközileg szeretnénk tovább terjeszkedni, az erősebb online megjelenésünkön dolgozunk jelenleg, illetve a férfi kollekcióval készülünk a tavaszi szezonra. 

 

 

Mit javasolsz a kezdő divattervezőknek, akik pályájuk elején vannak?

Lenke: Higgyenek magukban, ne adják fel álmaikat! Legyenek kitartóak és szorgalmasak, merjenek kockáztatni, hibázni, de nagyon fontos, hogy abból tanuljanak. Ez a szakma nemcsak a tervezésről szól, ez egy összetett feladat, ezért nagyon jól válogassák meg a csapatukat, mert a csapatban az erő!

 

 

Sok sikert Kívánunk!

 

Elérhetőség: 

ille-olla.hu

facebook.com/illeolla

https://www.pinterest.com/illeolla

https://twitter.com/ille_olla

https://instagram.com/illeolla/

info@ille-olla.hu

+36 30 3773 448

showroom: 1013 Budapest Döbrentei u. 6.  

Megosztás
A természet ajándéka, megfűszerezve egy csipetnyi lélekkel
Kevés olyan népszerű és hasznos termék van, mint a szappan. A különböző szappanok használata végig kíséri egész életünket, készítése az ókorba nyúlik vissza, és manapság ismét reneszánszát éli. Hogy miért? Valószínű a természetes alapanyagok miatt, hogy „lelkük” van...
   2015-10-14    Sikersztorik